God jul Önskar Familjen Blåholtz

image110
(på bilden Daniel, Frida, Fredric och Elin)
NU far Familjen Blåholtz ner till skåne så nu där ute får ja en god jul och ett gott nytt år!!!

Julen närmar sig!

Det är inte klokt hur otroligt fort detta halvåret har gått. På lördag Blir Elin sex månader och hon växer så det knakar. var på halvårskontroll med henne i veckan och som vanligt när man är på BVC med henne går man därifrån stolt som en tupp. Hon fick så mycket beröm över hur duktig hon är och hur otroligt snäll och glad hon alltid är mot personalen.
Nu visade vågen 7780 och hon är 66cm lång och läkaren kunde inte annat än att ge henne en stor guldstjärna för allt. Sen frågade sköterskan lie försiktigt om Elins sovvanor och det ända jag kan anmärka på är att hon har blivit ett kvällstroll men sover då långt in på förmiddagen istället... för hoppningsvis ändras detta den dagen det är dags att återgå till jobbet helt igen.
     


I förra veckan var jag inne och gjorde lite gästspel på jobbet. var riktigt kul att komma tillbaka och träffa alla mina gamla pensionärer och även personalen... men fy vad otränad man har hunnit bli nu när man har gått hemma.
Från början var det tänkt att jag bara skulle gå in någon dag då och då men det blev fem dagar förra veckan och skulle igentligen varit fem dagar denna veckan. men med min vanliga Otur lyckas jg bli dunderförkyld och får vackert stanna hemma istället. Förhoppningsvis kan jag gå in någon dag i mellandagarna och sedan efter nyår hoppa in en dag i veckan eller så.

Ja snart är julen här och allt som följer med den. har äntligen här hemma fått det lite pyntat och hunnit baka pepparkakor med barnen. Så lite julstämning börjar krypa sig på en. idag är det väl tänkt att vi skall hinna iväg och fixa med de sista julklapparna vi skall ha med oss ner till skåne.
Men det är inte lätt att komma på vad man skall köpa till alla. mina syskon får vackert vänta till nyår men vi skall ha med oss till Alla barnen nere i skåne... men nu tror jag hatt jag har fått lite koll på vad jag skall köpa är så skönt att få allt klart så det bara är packa kvar på lördag och åka runt och hämta upp klappar till elin och Angelica.
Lilla Nikki får vi lämna hemma hos svär mor nu under julen då de ändå skall vara hemma med de andra hundarna. Vilket jag tror hon tycker är skönast med istället för att släpa med henne i bilen.
    


får passa på att önska er alla som är inne och Läser en god jul och ett gott nytt år!!!
lovar att det kommer upp massa bilder i bilddagboken från helgerna längre fram.

image109

Nygift och 25år

När vi gör något i denna familjen så gör vi allt på en gång.
den 30nov fylde jag hela 25år så nu anses man väl som vuxen. Men vi stoppade inte där med att bara fira detta utan vi slog på stort och bestämde oss för att viga oss.
Så på fredagskvällen den 30nov samlas familjen utanför Liseberg för att lotsas in av parkchefen och visas upp till Lisebergstornet. Detta har de stängt av helt för allmänheten och gjort iordning enbart för oss. Hela dagen innan har jag varit hur lugn som helst men nu kom fjärillarna där jag och fredic stod och höll varanda i händerna medans vi sakta åkte upp mot tornets topp. Väl där uppe så Sätter cermonin igågn och våran Borgerliga vigselförättare läser lite dikt och sedan tar den formälla biten. Allt kändes som en dröm när man stod där så underbart mysigt med bara oss där uppe i tornet och hela Göteborg nedanför oss upplyst av alla lampor. I bakgrunden spelas julmusiken på låg volym. självklart korkas det upp med skumpa och skålas där uppe. Undra om ajg inte strålade ikapp med alla lampor på liseberg vid det här laget. Det var som en saga allt.
Sen efteråt blev det en helkväll på Liseberg, Barnen fick åka så mycket de ville vi gick runt på julmarknade noch bara njöt av stämningen och självklart åkte det ner en suovas i maggen med. Ingen jul på Liseberg utan Suovas.
tror vi var hemma först vid halv elva på kvällen men då var vi så trötta att vi knappt orkade hålla ögonen öppna.
Bilder finns inne på Pjatt.bilddagboken.se

Lördagen rullade på i en himla fart den med. Då höll mina föräldrar kombinerat kalas för mig och oss med mina gamla släktingar och fredrics mamma med familj. Blev en toppen kväll med massor med gott att äta och trevligt sällskap. Och underbara presenter, smycken ,  vas, vinglas, ölglas, ja det mesta. inte var dag man får öppna så mycket roliga paket.
på kvällen när vi kom hem och barnen lagt sig så delade jag och Fredric på lite vin och åt några supergoda smörgåsar vi fått med oss från kalaset.

I övrigt kan jag medela att vårat lilla busfrö har nu mera ett litet risgryn i munnen och det använder hon flitigt vill jag lova. Det gör riktigt ont när hon biter nu. Men hon är lite små grinig imellan åt så jag funderar på om det inte är en tand till på gång.
Vet inte om jag skrv det sist men nu mera är vui fem i familjen. Vi har fått en underbar samojedtik vid namn Nikki tillåns som förgyller våra dagar och ser till at vi kommer ut ordentligt.

Imorgon är det dags för Elins andra vaccination. Hoppas det går lika bra som förra gången då hon inte märkte av sprutan något. Får se om de väger och mäter henne med alltid lika spännande och se hur mycket hon vuxit. Om inte annat märks det på kläderna.

RSS 2.0