En dag på stan.

Japp idag bar det iväg till den stora staden. Jag kom iväg efter mycket om och men... fick tillbaka min cysta för ett par dagar sedan men lyckades få hål på den igår så jag kunde röra mig som en människa igen. Efter att ha hållt på hela morgonen kollat tre gånger att jag packat allt i skötväskan gick jag och Elin iväg till bussen.
Det var tänkt att vi skulle möta upp flera andra mammor och bebisar från familjeliv men på vägen in ringde carro och frågade om vi inte kunde fika istället. Hon skulle oxå vart med på träffen men efter sitt BM besök hade hon så ont i beckenet så det fick bli en lugn lunch istället.
vi möttes upp på linnégatan och gick och fikade på TinTin.
Vet inte vad det är med carro men båda gångerna som jag träffat henne med Elin så sover Elin som en stock hela tiden och går inte att väcka... men så fort vi hade skiljts åt och jag skulle på vagnen gissa vem som vaknade då. men nu tycker jag allt att Carros lilla böna får ta och titta ut.. dels för den mammas skull innan hon förgås av både det ena och det andra och dels för att vi andra är så nyfikna på vem det är som är där inne.
   
så gott kan man sova när man får ligga på carros mage!!! :-D


Sen nere i nordstan mötte jag upp syrran och hennes kompis Emma så det blev en snabb fika där med. Fick även chansen att utforska ammningsrummet på åhlens... mycket smart ide det där känned mycket bättre att få sitta så även o det var ett vldigt spring på alla mammor men man störde ingen med amningen. Knepigt att inte fler ställen har tagit efter detta.... och varför byggs inte cafen för mammor... det hade juh varit världens ide.... kan tänka mig att cafe ägare är bra trötta på barnvagnarna då de kommer i trupp... tänk då om det hade funnits ett ställe som var gjort för oss och som var lätt framkomligt... alla hade juh tjänat på det igentligen och ingen hade tagit illa vid sig av varken ammande mammor eller skrikande bebisar eller barnvagnar som är i vägen.
Hann med att gå en sväng inne i stan inna jag mötte upp fredric på centralen för att äta middag tillsammans.
Sen blev det premiär tur med barnvagen på Pendeltåget hem... hur smidigt som helst så det blir nog fler gånger man tar tåget hem.

En månad!!!!

Det är inte klokt vad tiden går fort. Nu är stumpan redan en månad gammal. De här fyra veckorna har bara rusat förbi.
Hon är så glad och go på dagarna och mycket mera vaken nu. Skall vara med överallt och tittar med stora nyfikna ögon på allt. När hon ligger på skötbordet försöker hon sig på att prata och får fram de mest knepiga ljuden och sen skrattar hon åt sig själv.
Nu sover hon inte lika länge på morgonen däremot så när mogonmålet vid sex är avklarat är det bara att gå upp med stumpan som ler och är glad. brukar bli en stund i babysittern så jag hinner få i mig en kopp kaffe så jag vaknar till ordentligt. Vid tio brukar hon somna efter att ha ätit och sover då ett par timmar. Det är då man passar på att ta hand om hemmet.
Eftermiddagarna bara svichar förbi då Elin är vaken mycket och kräver mycket uppmärksamhet.

I torsdags var vi ivägtill BVC igen och denna gången fixade jag att både gå dit och hem men det kändes i korppen både på kvällen och dagen efter.. märks hur otroligt otränad man har blivit.
Nu har hon vuxit och är 53.4 lång och väger 3720... inte klok vad fort det går men det märks på kläderna att hon blivit längre för en del kläder i stl50 kan hon inte ha längre och de i stl62 sitter mucket bättre på henne nu.
'Fick en ny tid på fredan den 26 då jag äntligen skall få träffa Linda som vi skall ha framöver.

I fredags var vi iväg på 80-årskalas hos min farfar och fick träffa alla på pappas sida så nu har alla där träffat Elin. Och som vanligt när man är borta skickas hon från famn till famn. Men det störde nog itne Elin för hon sov mer eller mindre från det vi kom till vi gick vaknade för mat en gång men somnade snabbt om.
Lagom tills det var dags att åka hem vaknade Elin och var jätte pigg och glad så kamrorna hos mina släktingar gick varma för att hinna få lite kort på na.

Lördagen var Fredric ute i garaget hela dagen och jag och Elin hade en riktig mysdag hemma. Vet inte om det är väder växlingarna som gör det men ajg var riktigt slö och trött så det blev inte gjort så mycket men mysigt hade vi det. Sen har vi börjat ge Elin lite tilllägg för att se om hennes skrik perioder på kvällarna kan bero på att hon är hungrig och inte får tillräkligt från mig.
Första natten hon fick det var en ren katastrof och hon spydde upp allt.... fy bubblan vad det luktade. men nu har vi börjat få kläm på hur vi skall göra för att hon skall få behålla det. Dels får hon mindre sen får vi ta bort flaskan lite då och då så hon inte får i sig allt så fort.

Söndagen var oxå en rätt lugn dag då Elin sov mycket så jag passade på att göra det samma... tar på en att gå upp halv sex sex varge morgon. Sen har Elin blivit jätte duktig på att sova i sin säng nu. så fort hon ätit klar på kvällen och natten lägger jag ner henne och hon somnar då lungt. Det gör dels att jag sover bättre i min egna säng... antagligen slapnar jag av bättre och vågar röra mig då det inte ligger ett litet knyte bredvid en.. sen så får jag och Fredric en annan närhet till varandra nu när hon ligger i sin enga säng.
I fredas när jag somnade i fredrics armar upptäckte jag hur mycket jag hade saknat och och hur otroligt längesedan det var man kunde göra det.

En av de få bilderna på mig och Elin tillsammans
image78

Ute på äventyr.

Igår fick jag för mig att hemma kan jag juh inte var när det är så underbart väder. Så hippsan happsan så bestämde jag mig för att åka ner till mina föräldrar i GBG.
Givetvis fick det bli buss ner då jag envisats med att inte ta mitt körkort. Det är otroligt vad rädda folkj är för att hjälpa andra men jag hade inte räknat med så mycket annat iofs. Fick vacker klara mig av och på både buss och spårvagn på egenhand. Tur man har en så lätt barnvagn.
Väl hemma hos mamma satt vi ute i trädgården och njöt av sommaren. Elin hade en riktig Vaken dag tror hon bara sov En och en halv timma på hela dagen. hur vaken och glad som helst.... men när hon blev trött började hon skrika hysteriskt som om hon var rädd för att sova. Likadant var det varenda gång. Tur man har sina syskon som körde runt med henne i vagen så jag fick mig en liten puas.
Vi var även nere en sväng och hälsade på min mormor som inte sett Elin innan.
Vid fyra dök Fredric upp och vid fem kom Terese och pappa hem igen efter att ha varit ute och övningskskört. Det blev grillad middag med kantarellstuvning. Elin skulle självklart vara med så vi fick bulla upp henne i vagen så vi fick en chans att äta. Hem gick mycket enklare eftersom vi var två nu... men nu hade Elin bestämt sig för att hon inte alls ville liggai vagen utan pappa fick vackert bära på henne. Hon blev tyst först då bussen började köra då somnade hon äntligen men så fort vi gick av så var hon igång igen.
Sen fortsatte det hemma tror hon äntligen somnade runt elva.

I Söndas var vi iväg på kalas men då sov hon igenom hela alltet i stället och hon skickades runt från famn till famn . idag har det varit samma visa som igår.. mamma skall bära runt på henne och hon sover bara korta stunder för att sen skrika hysteriskt och går knappt att trösta.
får hoppas på att det är övergående för på Fredag är det dags för släktkalas på pappas sida och är hon pådet humört åker jag inte ner.
Nä nu får fredric ta och komma hem med maten.

En helg i sommarstugan

I fredags kom vi äntligen iväg till sommarstugan. Vi åkte upp hela familjen och det gick riktigt bra att åka bil med Lillan. jag satt bak med Elin och Anglica satt fram med pappa och lyssnade på band och lekte ett skepp kommer lastat.
Vädret var väl ingen höjdare när vi åkte det vräkte ner men så fort vi hade paserat vänersborg så lättade det och sen hade vi solsken fram till Grums då var regnet tillbaka.
även min syster och hennes pojkvän skulle komma upp till stugan men de tog buss och den hade blivit något försenad på grund av vädret . När vi körde upp vid stugan stod båda mina föräldrar och väntade spännt. ingen av dem hade juh träffat Elin innan.
jag gav Elin till mamma som gick runt och pratade med henne hela kvällen. Det gav mig en chans att få packat upp och komma i ordning i  rummet där vi skulle sova. Vid tio åkte pappa iväg för att hämta min syster och mattias i Karlstad.
Kvällen avslutades ute på altanen med grillade hamburgare och korv.
 

Lördagen började med att Elin vaknade vid fem och vägrade somna om så det var bara för mig att gå upp. men här ute på landet gjorde det inte så mycket för det är så otroligt mysigt att gå ut och sätta sig och bara lyssna på alla djur som kvittrar och rör sig ute i skogen.
Vid nio kom mamma upp då hade tranorna väkt henne sen kände hon lukten av kaffet jag hade gjort.
Vid tio var det frukost och en efter en kom de upp för att göra oss sällskap. Efter förmiddasfikat vid tolv så bar det iväg ner till sjön. Jag tog bara med mig bärselen istället för att böka runt med vagen på stigarna.
Frida, Mattias, Angelica och Fredric gav sig ut i båten medans vi andra tre gick ut på udden. De var nog ute i tre timmar och vi trodde inte de hade fått nått eftersom de varit så tyste då de åkte förbi oss men ack så fel vi hade.
På väg bort mot båden passade vi på att plocka både blåbär och kantareller som vi skulle ha till middagen.
När fiskarna kom i land visade det sig att det hade varit ryktigt lyckat fiske. de hade fått upp både gädda gös och abborre. Gäddan slängde vi i sjön igen men de andra två tov i med upp.
Vi andra åkte upp till huset igen men mattias och frida fortsatte fiska i någon timma till.
Medans de var ute förberädde jag och mamma middgen som bestod av helgrillad fläskfile med kantarellstuvning och klyftpotatis. fredrik somnade gott i Angelicas rum och pappa och Angelica spelade plockepinn ute på grädsmattan. Elin hon sov gott i vagnen ute på gräsmattan.
   

Middagen avnjöts ute på altanen sen åkte snackset fram och även vinboxen. Jag och Elin gick och la oss runt ett då de andra fortfarande satt kvar en stund till.
Söndagen var det inte riktigt lika bra väder så frukosten fick bli inne men det var rätt skönt ute även om det regnade lite då och då.
 Angelica lyckades få med alla att spela Uno och sen efter det blev det finns i sjön och jag tror även det hanns med lite maxi yatzzy.
middagen var tidigt idag eftersom Frida och mattias skulle med bussen klockan fem. och idag severades det Fångsten från igår samt skink snitzel.
  

Eftermiddagen rullade på med film uppe på vinden och sen plockades som vanligt fram både chips och godis.... förstår inte varför mamma skall bunkra upp så varge gång man kommer på besök.
det blev säng ganska tidigt då vi skulle åka hem tidigt på måndagen.
Halv åtta väkte jag de andra då det var dags för frukost och jag behövde packa ihop resten och vika ihop alla sängkläder.
Elin låg snällt hos morfar och bara tittade som vanligt.
Vi kom iväg runt nio på morgonen. Redan vid säffle mötte vi regnet som gjorde oss sällskap resten av resan hem. I trollhättan stannade vi och åt på Mc donalds och jag ammade offentligt fö rförsta gången men det gick riktigt bra då de hade gjort en speciell avdelning för barn och var lite avskiljd.
När vi kom hem var det bara att rusa in genom dörren för att hämta Elins Häldobok. Klockan halv två skulle vi vara uppe på BVC

Elin hade vuxit på bra sen en vecka tillbaka coh väger nu 3585 så äntligen har hon gått över sin födelsevikt. hon är nu 52 cm lång och huvudet mätte 56.7.  Som vanligt var sköterskan på mig om att jag måste träna Elins nacke för huvudet är så mycket sötte än kroppen. (det är det enda som vaviker från normalkurvan)  Fattar inte varför de skall vara så hysteriska med sina kurvor huvudsaken är väl att hon går upp i vikt och växer... men men byter juh ssk nästa vecka får hoppas på att hon är bättre än den jag har haft nu.
Sen när vi kom hem Ringde Elins farmor och frågade om de fick komma förbis så vid fyra fem kom de och hade med sig presenter både till Elin och Angelica så det blev fika och massa tjöt.

Efter de hade gått var det dags för middag och då kände vi alla hur otroligt trötta vi var. Fredric somande en stund på sägen innan vi skulle gå iväg och handla. Sen var han ute och cyklade en sväng med Anglica medans jag fick hängt upp tvätten här hemma. runt elva var det dags för sängen och det tog inte lång tid fören familjen låg och sov.

har gjort en bilddagbok på Elin med
http://pjatt.bilddagboken.se/

RSS 2.0