En lugn jul hemma


I år har det varit en riktigt lugn och mysig jul hemma bara jag Fredric och barnen. Vi valde att göra så då jag har jobbat hela julen igenom.... känns som om man knappt hr varit humme något alls tyvärr. har varit en hel del att göra på jobbet. Märks att julen tar på de gamla.
kom i alla fall ifrån jobbet rätt tidigt på julafton. Fredric hämtade upp mig redan runt halv två. var skönt att komma hem och dra på sig myskläderna och bara ta det lungt. När barnen tittade på kalle passade jag på att laga maten så den stod klar när kalle var slut. Som vanligt gjorde man på tok för mycket mat så nu är man så less på julmat att man kan spy.
Efter maten skickade vi upp barnen på övervåningen för att Leka och då passade Fredric på att svida om till tomte kostymen.
Iår gick till och med Angelica på att det var den riktiga tomten som kom. Elin var väl lite skeptisk i början och vågade inte gå fram eller sitta i tomtens knä. Men jösses vad  julklappar ungarna fick Ändå tycker jag att man tagit det lugnt med inköpen till dem... en del var iofs från släktingar med.
Det tog inte många minuter så hade de slitit upp alla sina klappar och tomten fick bege sig iväg igen.
Julklapparna till fredric var uppskattade vi har suttit och titta på nöjes massakern i tre dagar nu som han fick.
 


På juldagen hämtade Fredric upp mig efter jobbet eftersom vi skulle åka hem till hans mamma och äta lite. man kan juh lugnt säga att det var halt ute. När vi skall svänga in på vägen som går hem till dem släpper fästet helt på bilen och vi smäller rakt in i ett träd. som tur var hade vi ingen direkt fart då det var i en korsning och fredic var kall nog att ta sikte på trädet så vi missade både den mötande bilen och garagedäcket i betong. Vi alla klarade oss bra och bilen fick sig bara en skada i kofångaren som inte är mycket att gnälla över.
Hemma hos kjerstin bjöds det på mängder med julmat. Lilla Elias var där med. det skiljer juh bara två dagar mellan honom och Elin. han var lite blyg och trött så det blev att de åkte hem efter maten. men Elin hon röjde på endå.
Vi lyckades även få kort på alla hundarna tillsammans... inte dåligt att få fem hundar att ligga sitt i en soffa.

Nu är man Ledig i helgen och får passa på att försöka komma ikapp lite här hemma med städningen. har väl kommit en bit på vägen men det finns en del att göra.
nu är det bara nyår kvar på detta året.. och gissa jag skall jobba hela nyår med hehe.. så det blir att vi kommer fira här hemma. Moa skall sova över här med så det blir nog röjj på ungarna.

partykväll med arbetskamraterna

på lucia var jag ute med mina underbara arbetskamrater. Vi blev ett gänt på hela elva påresoner som gick ut tillsammans. Kvällen börjar med att vi åt på Jensens. men som vanligt var det några som skulle bli väldigt sena. De försökte dra i oss att det hade varit en seriekrock i tingstadstuneln och att de inte kunde komma förbi den. Men i själva verket satt de hemma och förfestade fortfarande. När de väl gjorde entre på Jensens hade de lindat in varandra i bandage och såg inte kloka ut. var väl ingen i hela resturangen som missade oss. Skratten tjöööt från vårat borde mer eller mindre hela kvällen. maten var väldigt god men tog en enorm tid innan vi fick in den.
Efter maten gick vi vidare till harrys för lite dans och drinkar. Det var lite orsäkert om vi skulle komma in eftersom det var abonerat för en maskerad. Men vi hade turen och sonen till en av våra arbetskamrater var Dj den kvällen så vi traskade förbi kön och rakt in istället. Kvällen rullade på med många drinkar och mycket dans.
Är underbart kul när man kan gå ut och roa sig trotts våra olika åldrar. Runt två gick väl jag och Andra därifrån för att vänta på våran skjuts hem.
När jag kom hem möttes jag av min man som satt uppe och väntade... han hade gjort så fint städat och tänt massa ljus. tror jag får gå ut oftare om jag möts av ett sådant välkomnade när jag kommer hem.
  

Dagen efter var man lite seg... tror itne det berodde på alkoholen från dagen innan utan mer över att man sovit så lite.
Lyckades i alla fall tillslut ta oss iväg till ikea för att inhandla Elins julklappar från mormor och morfar. passade även på att köpa lite backar och annat som elin kan ha sina leksaker i.
Nu äntlgen börjar hennes rum likna ett barn rum. nu skall det bara upp lite tavler och så på väggarna med.



Igår var det dags för "julbord" på jobbet. vi är juh vana vid att köet på jobbet gör det och det brukar vara gående borde med massor med fin mat man kan plocka till sig. Döm av våran besvikelse när vi upptäckte att det var en liten kartong med extremt lite mat i. två kötbullar, fyra små sill bitar två ägghalvor två skinkbitar och lite rödbetssallad i. vet inte om det ens var värt att kalla jultallrik. Många av oss hade juh itne tagit med någon lunch då vi skulle äta detta men vi fick ge oss iväg och köpa nått efteråt för ingen av oss blev mätta.
jaja man får väl vara glad att man fick nått i alla fall efttersom det skall sparas in från alla håll och kanter.

nu är man ledig i två dagar innan det är dags att jobba helgen. Det tråkiga är att man har tre timmar rast mitten på dagen... tre timmar vad tusan skall man göra udner den tiden då? inte hinner jag åka hem i alla fall. tur jag har snälla arbetskamrater som bor i kärra som man kan kila hem till en stund. Ebventuellt skall jag klippa håret hos en med får se om jag itne passar på att färga det med.

Det går åt rätt håll

Äntligen har febern gått ner på Elin. Funderade på ett tag om det aldrig skulle vända med hennes höga feber. Var iväg hos läkaren i tisdags där de tog massa prover på stumpan. Allt som allt tog det tre timmar då de i receptionen skickade oss till fel väntrum från början och när jag äntligen lyckades få tag i någon för att fråga varför vi fick vänta så länge då fanns det ingen läkare som hade tid med oss.... tillslut var det en som klämde in oss mellan sina patienter.
Proven visade i alla fall inga bakterier och sänkan var lite förhöjd så det rör sig antagligen om en virusinfektion som tagit illa på henne. Fick intyg i allafall att jag skulle vara hemma resten av veckan med Elin nu. Stackanr har varit hemma sjuk i två och en alv vecka nu.

Igår så försökte jag få till lite julstämmning här hemma då det inte blev något lussebak hos min mamma. Moa och Lena kom upp så töserna fick bakat en hel del pepparkakor. Givetvis lyckades jag nästa bränna varenda plåt men de går att äta i alla fall... får väl se om inte jag och Angelica gör en omgång till nu innan jul som blir lite bättre.
Sen plockade jag upp alla tomtarna ur julpyntslådorna så Moa och Angelica fick pynta hela övervåningen.
Efter de var färdiga fick jag och Lena en egen föreställning av barnen med massa julsånger.

Iom att Elin varit dålig och i stort sätt vaknat en gång i timman på nätterna var jag helt slut när gubben kom hem igår. så det fick bli pizza till middag. När Elin äntligen hade somnat vid sju halv åtta tog det inte många minuter fören jag själv somnade på soffan och blev väckt runt tolv av gubben som tyckte jag skulle ta och lägga mig i sängen istället.
Men idag känner jag mig hyfsat pigg tackvare det.
Får se om inte jag och Elin skall ge oss ut en stund i snön och leka nu har hon varit inne så mycket att hon behöver få komma ut och få lite frisk luft med.

Förkylningar som inte vill släppa taget.

Här hemma har det varit rena rama sjukstugan sen förra helgen. I måndas var jag hemma med båda barnen. Elin hade kvar sina utslag som höll henne vaken hela natten. Även på tisdagen fortsatte det men hade blivit något bättre. Givetvis blev juh även jag dunderförkyld. Sen tog Förkylningen omtag på stackars Elin , hon har fått en hosta som inte är av denna värld vilket gör att hon är vaken större delen av nätterna.
Själv är man både snorig, hostig och ont i hela kroppen... febern kommer och går.
Fredric har väl åkt på en släng han med men har så mycket att göra på jobbet så han har tagit sig dit endå och jag varit hemma med Elin.
Idag var det tänkt att jag skulle jobba men vaknade av ett telefonsamtal vid åtta på morgonen. Det var min samordnare som ringde och frågade om jag inte ville ta lite kompledigt då det saknades körkort nu på kvällen och jag kanske behövde en extra dag hemma. jag var inte sen med att tacka nej till det kan jag lova.

såhär har vi spenderat större delen av veckan hemma

I övrigt har familjen fått lite tillökning. För varge dag man tittar i akvariet har det kommit nya Yngel... får se hur många som klarar sig till vuxna fiskar med. men någon borde klara sig. Idag lyckades jag räkna dem till sju yngel som simade runt i gömmorna av rötterna.

1år, 26år och första advent

Ja det var en hel del att fira igår :-D I fredags började allt med att vi fick en glad överaskning från Alebyggen med en utbetalning på fem papp.... jippi denna månaden var räddad. firade det hela med att köpa mig två nya plagg en tröja och skjorta till mig själv. Sen åkte jag och Elin ner till mamma. När vi kom dit bjöds det på revben och elin tuggade och åt men fick väl mest i sig chips. Lagom tills Fredric skulle hämta mig somnade hon så det blev inget jobbigt hejdå denna gången. Eftersom fredric och jag skulle åka hem själva så lyckades vi få med oss mitt stora akvarium hem :-D Äntligen skall jag få starta upp det igen. På vägen hem tog vi en tur till sisjön och köpte oss lite saker och även en tur förbi systemet han vi med.... inte allt för ofta man är där inne kan jag lova.   Lördagen började med att jag vaknade av att det var så tyst och lungt hemma.. var juh bara jag, Fredric och hunden hemma... vilket inte tillhör vanligheterna. När fredric vaknade bar det iväg till akvarieaffären här i nol för att köpa lite sand och växter. fick även lite annat på köpet. sen var det hem och börja göra iordning allt.. tog väl lite längre tid än vad vi hade tänkt men men fint blev det. På kvällen hade jag och Fredric bokat bio biljetter på bergakungens biosalong. Kvällens film var den nya bond filmen... varken jag eller Fredric tyckte att det var någon höjdar film men rätt oki endå. Det var själva grejen att få gå på bio själva en kväll som vi fick. Sen när vi kom hem kröp vi ner i soffan och öppnade oss en varsin öl bara tog det lungt.

  

Söndagen då stod det en hel del på schmat. började med att Angelica kom hit vid tolv tiden. och vid två åkte vi iväg till zooaffären och köpte lite fiskar. Eftersom jag hade fått filtreringsvatten tidigare så kunde jag släppa i fiskar mycket tidigare än man brukar. Så det blev lite guppy tetror och malar. Angelic var eld och lågor över de nya husdjuren. Efter vi hade slängt i oss lite smörgåsar bar det av till Liseberg. Idag var det exakt ett år sedan som jag och Fredric vigde oss uppe i tornet... så givetvis blev det en tur upp där. Lena och Moa var också med. Baren fick åkaband så de kunde åka så mycket de ville under kvällen medans vi vixna gick runt och tittade på julmarknaden och spelade på hjulen. Lite vinster blev det för oss men Lena plockade hem alla de stora som vanligt Sedan var vi juh tvugna att äta varsin sovas. (kebab med renkött) vid åtta var det dags att röra sig hemåt. vi skulle juh hämta upp lilla Elin med hemma hos mina föräldrar.
   
 

När vi kom hem och barnen var i sina sängar så försvann fredric iväg en stund... Det visade sig att han höll p åatt slå in lite presenter till mig. och gissa vad det var om inte en hel Låda med salta katten så nu har jag så det räcker och blir över i ett halvår framöver. Efterso mdet var första advent så myste jag och Fredric med lite glögg och lussekatter innan vi kröp ner i sängen. Givetvid vaknar lilla Elin och kan inte somna om. För andra natten i rad vaknar hon med nässelutslag över hela kroppen som kliar så hon blir tokig. har ingen aning vad det beror på. de är borta på dagen men kommer på kvällen när hon skall sova. Men Enligt sjukvårdsupplysningen var det ingen fara så länge det inte satte sig vid munnen och ögonen på henne. Så jag har mer eller mindre suttit uppe hela natten med Elin... hon somnade tillslut av utmattning vid sex på morgonen. Vi får hålla tummarna för att hon slipper eländet ikväll nu.

RSS 2.0