Snorfia

Det är precis vad jag är just nu. Längesedan man var såhär förkyld.. och med febertoppar som inte är av denna värld. Igår kväll var jag helt klubbad av febern och efter ha tagit tabletter så var det tvärt om vaknade i en svettpöl istället... vet inte vilket som är värst igentligen.
Känns ganska skönt om jag skall vara ärlig att Elin är hemma hos mina föräldar. Dels blir hon ordentligt bortskämd och jag behöver inte ha dåligt samvete att jag inte orkar med henne... hur hämskt det än låter. Nackdelen är väl att jag och gubben går varandra på nerverna då vi båda är sjuka samtidigt så ingen orkar ta tag i något här hemma får se om vi kan får tummen ur och åka och handla idag i alla fall för nu ekar det tomt här.
Har i alla fall hittat nässprayen från himlen... otrivin comp... men som vanligt överdoserar jag massor. men den är helt underbar tyvärr varar efekten bara någon timma eller två nu när jag är så jätte förkyld.

Kan medela att det gick sådär med Elin och juniorsängen. I Torsdagskväll somnade hon först vid elva halv tolv då hon tyckte det var jätte kul att springa upp varge gång vi la henne... så hon somnade av ren tumattning tillslut. Igår fortsatte det när hon skulle sova middag.. varför sova när man kan klättra ur sängen och busa i rummet istället. Men efter en timma lyckades jag i alla fall. Får se hur länge det fortsätter såhär. Tillslut lägger väl sig nyhetens behag och hon lugnar ner sig något.

ikväll blir det bara att mysa i soffan och titta på finalen av körslaget.. får se om vi inte hittar på nått gott att äta med om vi endå skall åka iväg och handla.

sjukstuga

Det ina hinner inte gå över fören nästa sak tar vid.
Har juh som jag skrivit innan jobbat två dagar denna veckan på halvtid. Det har väl funkat hyfsat. Men i tisdag kom gubben hem tidigare från jobbet med feber och låg dagen efter dunderförkyld med hög feber. Själv hade jag ont i halsen var kände att nått var på gång när jag åkte till jobbet men tänkte att äch vadå det är juh bara fyra timmar det handlar om. När jag väl var hemma igen efter jobbet var det bara att gå och lägga sig igen då febern låg på 39,6 kände mig som en skithög.
Idag var det tänkt att jag skulle ha Krydd demo här hemma och var illa tvungen att städa... kan säga att det har aldrig tagit mig så lång tid att städa hemmet innan. >Febern har åkt som en jojjo hela dagen och nässpray hjälper inte. Är tänkt att jag skall jobba till helgen men mår jag likadant imorron får jag nog tyvärr ringa och säga att jag inte kommer. Frågan är om de ens kommer tro mig då jag precis gått tillbaka till jobbet juh.

Krydddemot idag var rätt trevligt även om jag själv var rätt borta och en hel del av gästerna som skulle kommit stälde in i sista minuten... men men tyvärr händer det alltid. Fick handlat en hel del som jag var ute efter och bokade in ett nytt lite längre fram i vår då man kanske kan sitta ute.

Idag har även Elin gått från bebis till en liten tjej. Fick hit juniorsängen så nu är det ett himla springade på gubben där uppe som får gå och stoppa ner Elin i sängen igen. Hon är väl överlycklig nu när hon kna klättra ur sängen så enkelt. Men de säger juh att första natten alltid är värs. Får ta kort på sängen imorron och lägga in

lång dag med många roliga inslag

Idag har jag varit iväg på min första fackliga utbildning. viste inte riktigt vad jag skulle förvänta mig av kursen. Det hela började med att vi insåg ganska snabbt att våran kursledare var lite flummig och tappade ofta tråden. Samtidigt så brann han verkligen för det han pratade om vilket gjorde att han var väldigt lätt att lyssna på. Det var väldigt mycket vi gick igenom på kort tid.. lite om ideologin i förbundet historian och stadgar... som tur är kommer det fler utbildningar som kommer gå in lite mer på djupet då våra diskussioner lätt ville sväva iväg från ämnet. Förbundet bjöde både på smörgås lunch och fika och mängder av kaffe... kan juh säga att det blev lite svårt att sitta still imellanåt på stolen. Det fungerade rätt bra med ryggen men framåt slutet hade jag bra ont tur man hade tagit med sig gott om värktabletter för att ta bort det värsta.
Resan hem var juh ingen höjdare dock... bussen som bara skall ta 36min tog över en timma hem och hela vägen hade jag en unge som satt och sparkade mig i ryggen... ni kan juh bara gissa hur jag känner mig nu efter den bussfärden.
Summeringen av dagen är i alla fall att jag ser framemot mitt arbete som fackligt ombud och skall bli spännande och se vad de andra utbildningarna kommer ge mig. Fick med mig en hel del material hem som kommer bli kvällslektyr ett tag framöver.
Nu blir det att sjunka ner i soffan och bara ta det lungt för imorron väntar jobbet igen.. skall bli spännande och se hur det går nu när jag varit hemma en vecka till. Håll tummarna för att ryggen håller denna gången.

Det bet

Det är märkligt att man skall behöva hänga ut sin man i sin blogg innan han fattar något... kan juh säga att det var rätt kyligt här hemma och han uppfattde inte alls saken som jag gjorde.. men det  var väl ingen överaskning. Samtalet fortsatte även idag då han nu har lovat att hjälpa till hemma.. och jag får väl helt enkelt försöka låta bli att göra allt när jag ser att det behövs och se om han fixar att ta egna initiativ till att göra nått här. Så nu är det bara att avvakta och se om nått sker med eller om det bara är tomma ord eller inte.
Tack för alla uppmuntrande ord från alla
kram

jag blir galen

Tror inte min man har förstått riktigt hur ont i ryggen jag har... eller så tar han bara förgivet att jag skall sköta allt här hemma. nått är det i alla fall och igår sa min rygg ifrån. Började med att jag hade haft Elin hela natten igår och som jag misstänkte hade inte ens Fredric hört att hon skrek. Sen var det jag som fick gå upp på morgonen få i båda ungarna mat och ta på dem kläder... när Elin äntligen sover middag passar jag på att damsuga och tvätta golvet då det hela tiden blir skräpgit här hemma och Elin sprider sina leksaker överallt så det är mer eller mindre ett ständigt kaos. Strax innan ett kommer Andrea och Dennis förbi.. då får jag ätnligen upp han ur sängen.. iofs hade han lovat att köra angelica till sin kompis så han hade varit illa tvungen att gå upp endå. När ,man sedan ber honom om att hjälpa till med att byta en blöja på Elin möts man av suckar och pustar om att han minnsan är upptagen och jag bara höll på i köket.
Försöker få Fredric att gå och handla men inget händer så jag sätter igång med köttfärslimpan endå och då får det väl bli bara kött till middag om han nu inte behagar att gå och handla... turen var på min sida och Angelica ringde och ville hem så då kunde han inte neka att handla när han endå var ute och far med bilen. Det är jag som får duka och göra ordning allt för middagen... sen är det även jag som får duka av och torka och plocka.. Ställa i disk i diksmaskinen vet tydligen inte någon annan än jag hur man gör i denna familjen.
Det var när jag stod och satte i diks i diskmaskinen som det nästna svartnade för ögonen så ont hade jag och blev alldeles kallsvettig. Jag i mitt dumma sinne trodde juh att jag skulle få sitta och ta det lungt på kvällen med tanke på vad som hade hänt.. när det är jag som får springa efter elin och ha koll på vad hon gör... byta blöja det kan tydligen itne min man heller för det blev bara sura miner och efter att ha väntat 40min på att han skulle byta fick jag ta det IGEN. Sen bara för skojs skull tänkte jag att jag skall inte vara den som tjatar ungarna isäng idag.. när klockan var strax efter nio var det likt förbenat jag som fick ta hand om det.. och när jag ber honom gå och Lägga Elin så får jag slängt i ansiktet.. men jag bytte juh blöja innan på henne. jaha så det jag har gjort under dagen då. Damsugit torkat gloven, plockat, lagt Elin , lagat mat, plockat undan efter maten, tvättat, hängt tvätt, plockat in tvätt, med mera det räknas inte men en satans bajsblöja gör att han inte behöver göra mer här hemma.... och när jag säger detta tilll honom svarar han bara med att det är väl ingen som tvingat dig att göra allt det. Sant men vem tusan skall annars göra det då.. för uppenbarligen gör inte du det i alla fall.
Det som gör mig mest irriterad är att det mer eller mindre är så här varge dag.. vet inte hur många gånger jag försökt prata med honom och får svaret bara.. sluta gör sakerna då så kankse jag får tummen ur att göra det... men hur högt skall diskberget bli innan han gör något hur jäkla skitet skall golvet hinna bli innan han fattar att han behöver göra något. och när men för en gångskull ber om hjälp då får man bara suckar och gnäll tillbaka. Men tydligen skall man fixa att både vara hemmafru på heltid och sköta ett heltidsjobb så han kan få sitta vid datorn med sin jäkla packman hela dagarna. Att sen på kvällen krypa upp till mig i soffan för att han märkt att jag är sur det hjälper föga... är juh hjälp här hemma jag behöver.. framför allt nu när jag har så förbenat ont.
Som ni förstår är jag smått irriterad här hemma och tänker idag itne göra nått... skall bli spännande och se om det blir någon middag idag eller om tvätten hänger upp sig själv.

En tuff natt

Det började redan igår kväll då jag somnade på soffan i vanlig ordning... så runt tio föreslog jag för gubben att vi skulle lägga oss i sängen och titta på tv eftersom vi båda var rätt trötta. Då vaknade Elin till och skrek hysteriskt så det var bara att ta upp henne. Skruttan har blivit förkyld igen få hoppas det håller sig till att bara vara tät i näsan. Efter mycket skrik tröstande och försöka få henne på gott humör somnade hon vid två igen. Jag slockande som en sten efter Fredric lagt henne bara för att vakna två timmar senare av en unge som stod och gallskrek igen inne från sovrummet. Det var bara att ta upp henne och ta med henne in till oss.. men som innan så tog det en bra stund innan hon somnade.. nått var det juh som inte stämde då hon gallskrek större delen av natten. Gubben har väl inte hört ett ljud som vanligt. sen vid nio vaknade jag av att hon stod och petade mig i ögat. Angelica var gullig nog att ta med henne ner en stund.. me nden friden varade inte länge... Elin är på ett riktigt skithumör och skriker och surar för minsta lilla.
Nä skall se om jag inte kan lägga henne en stund iom att det itne blev så mycket sömn inatt

Utmanad

Ännu en gång har jag blivit utmanad, denna gång av Carolina
OM DIG

1. Hur mycket är klockan just nu? 10.18
2. Namn? Pernilla
3. Vart bor du? Radhus i älvängen
4. Hur många barn vill du ha? 2 eller 3 stycken
5. Vill du gifta dig? är redan gift
6. Har du ätit sushi? Nej
7. Favoritglass? vaniljglass
8. Hur många olika sorters flingor har du i kökskåpet? två tror jag
9. Humör? just nu är det väldigt upp och ner

FYRA GREJOR
1. Har du någonsin blivit jagad av polisen? Nej
2. Har du en hund? Ja, en samojed
3. Sover du helst själv eller med någon? med min man
4. Tror du på spöken? vet ärligtalat inte

SKULLE:
1. Skulle du vilja vara längre? ibland önskar man det men är för det mesta nöjd
2. Skulle du vilja väga mer? onej snarare bra mycket mindre
3. Skulle du vilja ha sex nu? inte just nu kanske sen när barnen sover middag
4. Skulle du vilja dricka dig full nu? nä urs det är det på tok för tidigt för


KAN
1. Kan du röra på öronen? aldrig testat
2. Kan du slicka dig på näsan? Nej
3. Kan du kolla i kors med ögonen? Japp
4. Kan du låta bli att prata på 4 timmar? jo om jag är sur kan jag tiga länge
5 Kan du va på en fest utan att dricka? jadå inga problem
6. Kan dina vänner lita på dig? Absolut
7. Kan du tänka att pierca dig i naveln? nä inte med min kropp
8. Kan du suga? det kan väl alla
9. Kan du låta bli att spendera pengar i en affär om du har pengar? jadå fönstershopping funkar det med

1. Har du syskon? ja tre stycken
2. Har du någonsin haft sex med någon? Ja
3. Har du varit full den här månaden? Nej
4. Har du redan tröttnat på dom här frågorna? något
5. Har du borstat tänderna den senaste timmen? Nej
6. Har du pussat någon som är fyra år äldre? ja det gör jag varge dag
7.Har du haft sex med någon som är tre år äldre? Ja
8.Har du haft ett förhållande med någon som är fyra år äldre? Ja
9.Har du blivit påkommen när du har haft sex? inte vad jag vet
10.Har du haft sex med mer än tre personer? Ja
11.Har du ljugit på någon fråga än då? nä varför skulle jag


Flänga fram och tillbaka

Det var vad jag gjorde igår. Började med att jag upptäckte att mitt läkarintyg inte stämde någonstans.. dels hade han fyllt i fel uppgifter sen hade han väl glömt att fylla i hälften.. så innan jag lyckades få tig i en läkare som skulle skriva ett nytt hade halva morgonen gått. Blev i alla fall lovad ett intyg som jag kunde hämta på vårdcentralen efter klockan tre. Sen hade jag lovat marcella att komma förbi en sväng och träffa den lille.


Så efter jag lämnat Elin på dagis igår fick jag slänga mig iväg till bussen. Var väl borta hos dem vid elva. Sicken liten sötnos som låg och gnydde i famnen och två stolta föräldrar som satt i soffan. Helt ljuvlig var han. Tyvärr kunde jag nte stanna så länge då jag var tvungen att vara på jobbet vid ett för att få ett papper påskrivet som jag skall ha med mig på måndag. Passade på att gå ner till min samordnare och fixa med tiderna jag skall jobba nästa vecka... fick då slängt i ansiktet över hur många som är borta och att man inte har någon arbetsmorla nere på jobbet. Och tydligen så har min samordnare ramlat och slagit ryggn i trappan hemma men har pallrat sig till jobbet ändå.. antar att det var en pik till mig det. Skillnaden är att hon inte är ute och jobbar med de gamla utan sitter vid ett skrivbord hela dagarna... mindre uppmuntraden var väl oxå att höra att jag kan glömma att få lättare arbetsuppgifter fick svaret att vill jag ha det får jag söka mig till ett annat jobb... Tydligen är det inte meningen att man skall fixa att komma tillbaka till sitt jobb...får väl se hur det går nästa vecka. Där efter fick jag ta bussen in till stan för att leta reda på en buss som går hem... var vid vårdcentralen precis klockan tre... käns som om jag hade flängt fram och tillbaka hela dagen och mer eller midnre bott på bussen.
Mötte upp fredric och angelica för att gå och handla middag.. idag blev det revben och potatissallad då jag var helt slut och inte orkade ställa mig och laga mat

Att det skall vara så svårt

att det skall vara så svårt att få tag i folk. Började i morse med att jag försökta få tag i sjukgymnasten. Kopplades fram och tillbaka tills jag tillsist kom till en telefonsvarare. Sen försökte jag ringa till min chef hon svarar inte heller. Får ett tyket samtal av min samordnare om att jag måste ringa till våran löneförättare.. vilket jag har försökt med hela morgonen men inte heller får tag i. Sen försökte jag ringa facket för att få reda på hur jag skall göra på måndag då jag igentligen skall på en Heldagsutbildning men hur det nu funkar då jag är halvtidssjukskriven. Blir galen snart på alla som inte svarar i sina telefoner.
Sjukgymnasten har i alla fall ringt upp mig och jag fick tid den 2/2 kl 8.00 skall bli spännande och se vad hon säger. Nu är det väl bara att sätta sig vid telefonen och försöka få tag i alla de människor jag inte fått tag i än innan de slutar för dagen.
Sen behöver jag hjälp att fylla i arbetskade anmälan till Fk.. för snacka om grekiska och vad skall jag fylla i och inte det var hur mycket som helst man skulle skriva. Spännande och se hur detta kommer gå nu.

Ont Ont Ont

Den där pojkvaskern till läkare jag var hos idag har uppenbarligen gjort nått... nu har jag ondare än någonsin efter han tryckte på en kota i svanken... smärtan jag sitter med nu är hemsk och vill inte ge med sig och får resten av ryggen att spänna sig... har knappt fixat att stå på benen efter jag kom hem från Vårdcentralen. På röntgen gick det fort i alla fall var klar på 20min men fick tyvärr inte reda på några resultat... är nästan så jag hoppas att det är nått så de tar min smärta på alvar... För idag kändes det nästan som om han stängde öronen för mig och tyckte jag var mjäkig... Men jag vet med mig själv att jag är en person med hög smärtgräns och är inte den som klagar i första taget när jag har ont.
Skall väll ta och ringa sjukgymnasten imorron men samtidigt känns det lite vanskligt innan jag har fått svaren från röntgen om det är nått med ryggraden eller inte.
Sen känns det lite hopplöst då jag har ondare än någonsin skall börja jobba halvtid på måndag igen vilket kommer sluta med att jag får gå till läkaren igen.... och så håller spiralen på.. fattar de itne att jag vill ha hjälp att bli helt bra så jag kan jobba helt igen itne hålla på hatta hit och dit med några timmar.
Det jag kan göra nu är att trycka i mig tabletter.. förhoppningsvis blir det någon sömn inatt för en tredje natt på raken utan somn vte jag inte om jag fixar.. skall orka med barn och hem ovan på allt med.

Läkarbesök

Efter någon enstacka sömn inatt så vaknade man av att det var full rulle med alla som skulle iväg här hemma. Elin stod och roppade i sin säng och ville oxå komma upp.. klockan var juh bara halv åtta så där försvann min sovmorgon. Lyckades få tag i vårdcentralen och fick tid till halv elva. Tog mig dit efter mycket om och men. Trappor på en buss barnvagn och en ond rygg funkar inte så där jätte bra tillsammans. När vi väl var där kom vi inte in till läkaren fören tio i elva. Pratade lite om vad jag hade gjort om jag hade tränat och rört på mig tillräckligt... Sen börjada läkaren känna på musklerna som var hårda som stenar... det han blev lite bekymrad över var att jag fick ruskigt on när han tryckte på ett ställe på ryggraden... Det hela slutade med remiss till röntgen på kungälv.
Tyvärr behagar inte min kära man att komma hem och hjälpa mig med Elin som är hemma från dagis idag. Så nu måste jag vänta på att hon vaknar och sedan få i henne mat för att med buss ta oss till kungälvs sjukhus... hoppas nu bara vi hinner innan de stänger klockan tre. Sen skall jag även kontakta sjukgymnasten för att få hjälp med övningar till ryggen för att öka rörligheten i den igen.
Nä nu skall jag sätta på lite kaffe har inte hunnit dricka nått idag.

Kan inte komma till ro

Nått är det som inte stämmer i kroppen. Har legat i sängen och försökt somna i över en timma nu men gav upp. Visst gör ryggen ont men det brykar kunna gå att somna i alla fall. Sen är jag varm som en ångpanna... jag tålde väl inte att jobba helt enkelt. Sov iofs nästan hela dagen idag när jag kom hem.. tvingade mig ur soffan när den var fem för att gå och hämta Elin. Nu vet jag inte riktigt vad jag skall hitta på resten av familjen sover som stockar.. det är inget bra på tv:n och de flesta man brukar prata med på nätet sover juh nu. Blir väl att hitta en film att slö titta på vänta någon timma till innan jag tar värktabletter... tog vid nio ikväl och de är rätt starka så jag vill inte ta för tätt inpå. Förhoppningsvis somnar man av ren tristess tillslut.

Det gick åt skogen

är väl allt jag har att säga om att börja jobba. Jobbade kvällen igår och redan efter två timmar började min rygg säga emot... innan kvällspasset var över så såg jag stjärnor. när jag kom hem var det bara att trycka i sig värktabletter och hoppa på några timmars sömn. Kände inte av ryggen så faligt i morse när klockan ringde vid fem... men det räckte att ta på en dam stödstrumpor och stå böjd över hennes säng och bädda så ville inte ryggen längre.. tyvärr hade jag hela morgonpasset kvar så det var bara att bita ihop... tyvärr hade jag sårdeligering med då sköterskan skulle se att jag kunde ta på mig deligering... Att stå böjd över ett sår i 40 min är inget jag rekomenderar för någon som har ont i ryggen. Imorron är det jag som ringer vårdcentralen igen och bokar tid för det funkar inte att jobba med ryggen som den är nu. Har i alla fall idag fått hjälp med vilka blanketter jag skall flytta i för att anmäla det hela som arbetskada. Hoppas nu det går igenom med. Nä nu säger ryggen till mig att lägga mig i soffan en stund innan det  är dags att hämta barnen

Grattis

Ett stort grattis till Marcela och Niklas nu har äntligen deras lilla kille kommit. Fick ett medelande igår kväll runt halv elva att allt hade gått bra. Den lilla killen är 51cm lång och väger 3535g Det måste varit en rätt snabb förlossning ändå med tanke p åatt det tog tio timmar från det att vattnet gick tills de hade den lille pojken hos sig. Nu skall bara amningen komma igång ordentligt så får de lov att komma hem hela familjen tillsammans.
Väntar nyfiket på bilder på den lille skrutten men jag har fått höra honom gny lite i bakgrunden i telefon i alla fall.
en en gång Stort grattis

Det funkade trotts allt

Tro min förvåning när jag idag plockade fram måttbandet för att mäta mig idag. Trode inte det hade hänt så myckt då jag dels inte gått på nuriletten fullt ut utan ätit ett eller två mål per dag sen har jag bara kunnat köra Pilates varannan dag på grund av ryggen.... men trotts detta så har jag tappat centimetrar överallt.

  2009-01-122009-01-19 
övermar 37cm36cm -1cm
lår 59cm56cm -3cm
knä  41cm38cm -3cm
stuss 108cm106cm -2cm
undre mage 114cm110cm -4cm
övre mage 102cm98cm -4cm
byst 104cm102cm -2cm


detta om något ger mig motivation att köra på ännu hårdare så fort min rygg tillåter. men det går åt rätt håll i alla fall... skall bli spännande att få ställa sig på en våg så fort Fredric fått tummen ur och lagat våren eller om det blir till att köpa en ny

En bebis till på väg

För en liten stund sedan fick jag ett medelande på MSN av syrrans kompis som undrade lite saker... Det visade sig att vattnet hade gått men hon kände inte av några värkar än. Alla runt henne hade väl mer eller mindre fått panik. Jag gav henne rådet att ringa förlossningen och ta det lungt.. packa det de skall ha med sig upp. Undertiden hon hade duschat fick hon panik då det tryckte på rätt mycket och det gjorde lite ont... Försökte förklara för henne att nu har antagligen värkarna börjat och hon skulle kontakta förlossningen igen. Har henne i detta nu på MSN och tydligen tilltar värken så nu skall man bara få tjatat iväg dem så de. Kände så för henne när jag pratade att jag önskade jag kudne vara där hos henne och hjälpa henne.. vet själv hur rädd och osäker jag var när det drog igång för mig. lyckades få iväg dem nu med fra minuter mellan värkarna så detta kan gå fort.
Får önska Marcela och Niklas lycka till nu hoppas allt går bra för er och som sagt jag finns på telefon dygnet runt så det är bara att ringa om det är något gumman. Skall bli kul att få träffa er alla tre sen framöver

Stort grattis!!

Är bara tvungen att gratulera min kusin stefan och hans tjej ylva till deras under bara lillkille som äntligen såg dagens ljus i torsdags vad jag hört ryktes vägen (mormor) så skulle förlossningen tagit runt tio timmar och han skall vara 51lång och ligga runt 3500 i vikt har inte haft chansen att prata med dem än.... men ett jätte stort grattis till er

TÄVLING!!!!

Min vän Carro har nu startat en liten tävling i sin blogg

Tävlingen kommer att gå till som så att ni får EN chans var att gissa när Deras bebis kommer ut!
Skriv datum och tid i en kommentar och länka till hennes blogg inne hos dig!

Glöm inte att länka till Carros blogg från din och att skriva om tävlingen!
Komentaren om tid och datum lämnar du i Carros blogg

Den som gissar närmast kommer att belönas med ett fint pris!
Skriv också i ditt kommentar vilket slags pris du skulle vilja vinna:
* Bling Bling
* Njutning
* Sött

Tävlingen avslutas när jag avslöjat att det är dags att åka in eller när ... bebis kommit ut!

Söndag ångest

För första gången på länge så har jag söndagsångest.... Imorron är det dags att återgå till jobbet igen även om det bara är på halvtid... men är lite orolig för hur ryggen skall hålla då jag vet att vi bara kommer vara fyra imorron och det har blivit rätt tuft. Sen vet jag hur några av mina tanter kommer reagera när jag kommer till dem på kvällen men inte har varit där under dagen och hjälpt dem... men fram till den 27 är det någon annan som får göra det eftersom jag bara kommer köra morgon och kvällspass. Förhoppningsvis kommer det rulla på bra och det inte blir nått mer med ryggen nu. Får se hur lätt det blir att somna.. avskyr natten till måndag när jag skall upp.... iofs så börjar jag inte fören fem men skall endå upp och lämna Elin på dagis sen blir det hem och ta det lungt ett par timmar innan jag behöver åka vid tre.
Nä nu lbir det en kvällspromenad med Fredric innan vi skall lägga oss och titta på film... måste juh passa på att gå ut när snön öser ner ute inte så ofta man får möjligheten till det

Dagens middag

igår var det hemagjord pizza som stod på menyn... var ett tag sedna man gjorde det nu. Eftersom klockan var rätt mycket innan jag orkade upp ur sängen så fick det bli scones deg till botten. En sats för 16 scones blev precis lagom som botten i en lång panna. Som fyllning hade vi stekt köttfärs, lök, svamp, bacon och givetvis riven ost. ovan på degen ströck jag ut lite chilisås föratt få lite smak på det hela. sen var det bara in i ugnen tills osten hade fått en fin färg. Middagen var uppskattad av både Fredric och Elin som åt på som bara den



Efter maten var det dags för Elin att bada snacka om att lyckas bli skitig på en dag men nu hade hon slagit alla rekord. Medans jag plockade ihop tvätten och plockade iordning lite på övervåningen så satt Elin och plaskade. När jag gick in till henne märkte jag att hon hade tömt alla våra flaskor med duschtvål i vattnet. jaja jag får skylla mig själv som inte plockade undan dem innan.
Kvällen blev väldigt lugn då Elin somnade redan vid halv åtta... var bara att lägga henne i sängen idag inga protester alls.
Tyvärr var det juh inte överdrivet mycket att se på tv igår.. slängde ett öga på körslaget och givetvis åker min favoritkör ut med wells. skall nog sluta ha favoriter i ett program då de alltid åker ut.

Nä nu får jag mig nog ta mig i kragen och få på Elin lite kläder

En lugn förmiddag

Det var precis vad jag fick igår. Elin väckte mig runt nio av att hon satt och lekte i sin säng. jag var juh inte piggast här i världen då det blev rätt sent innan jag somnade på natten. Tog med Elin ner på nedervåningen och jag la mig i soffan medans hon lekte. Runt Elva kom marianne och Angelica över för att ta med Elin ut. Packade Elins väska med lite mat och blöjor och sedan gav de sig iväg. Fredric låg fortfarande och sov då så helt plötsligt var det bara jag som var hemma. Gick iväg och handlade det vi skulle ha till maten sen fastnade jag framför datorn som vanligt. Vid två tyckte jag det var dags för Fredric att vakna så jag gick upp. vid tre dök marianne upp med Angelica. Eftersom jag var så trött gick Fredric upp för att möta dem och jag fick ligga kvar i sängen. jag somnade inom två röda och vaknade igen först vid fem igen då det var dags att göra middag. Det var hur skönt som helst att få sova lite mitt på dagen inget man är bortskämd med direkt.

jag har blivit utmanad

Utmaning

Såg att jag blivit utmanad av Carro, så det är bäst att jag antar den!

4 av mina favoritprogram på TV
House
CIS
Grey's Anatomy
Ugly Betty

4 saker jag gjorde igår
Sjung singstar
Damsög
Hämtade Elin på dagis
Drack öl

4 saker som jag ser fram emot
sommaren
att få ett pluss på stickan
Nikkis valpar
löneförhöjning

4 av mina favoritrestauranger
Jensens
Agora
Heaven 23
otello


4 saker på min önskelista

pluss på stickan
minus 15kg på vågen
lite småskare till hemmet
körkort

Singstar och tjejsnack

Igår kväll var jag hemmifrån utan man och barn för första gången sen jag var ute med arbetskamrterna. Från början var det sagt att vi skulle vara uppe i Skepplanda men eftersom det blev så bökigt för de flesta att ta sig hem sen och att Lena skulle ja med Moa så bestämde vi oss för att vara hemma hos Lena istället.
Kvällen började med att Andrea plockade upp mig vid sju då vi skulle åka till hennes mamma och lämna hunden... typiskt oss så fastnade vi där i nästan en timma. Sen bar det av Till Andreas killes jobb där vi skulle lämna av bilen. Inte var dag man åker en stor bärgningsbil till en fest.
Sara var redan där när vi dök upp vid halv nio.... kors i taket bara en halvtimma sena inte illa för att vara oss. Ölen åkte fram och tjatrandet startade... tyckte nästan lite synd om Dennis som var ensam kille med sex tjejer och desutom vr nykter eftersom han jobbade. Men han verkade trivas rätt bra. Självklart blev det en hel del tjejsnack om både det ena och det andra... men det ballade aldrig ur då Moa på nio år var med och är en dam med mycket stora öron imellanåt hehe.
Tillslut lyckades jag och Andrea kopla in PS2 för att dra igång Singstar.... de flesta var rätt tveksamma innan de vågade sig på att sjunga. Andrea var nog den som var mest tävlingsinriktad av oss alla. Inom en timma var det mer eller mindre slagsmål om vem som skulle få sjunga . Det var inte sista gången vi gjorde det kan jag lova.
Det blev en riktigt lyckad kväl och det var så skönt... ett gäng kompisar som bara umgicks och tog sig några öl.. ingen som blev redlös eller massa tjafs. Runt ett hade alla gått.. man kände juh av att det var Freda kväll då alla började gäspa runt elva tolv. jag hade som planer att ta en taxi hem men tänkte bara kolla med Fredric vad han trodde att det skulle kosta.... Och så Otroligt snäll som han är så erbjuder han sig att hämta mig mitt i natten. Så inom hen halvtimma satt jag i bilen på väg hem.
Måste bara säga ett jätte stort tack Tjejer och Dennis för en super trevlig kväll det var precis vad jag behövde.

   


jag lyckades

igår gav jag mig på ett försök att göra kalops.... har alltid tyckt om det men vet inte varför jag aldrig lagat det innan. Så i förrgår när jag var och handlade hittade jag en fin bit högrev. Får passa på att göra sådan mat nu när jag går hemma det tar juh sin lilla tid. Ringde upp mamma och fick lite tips sen satte jg igång vid tolv ett med att steka köttet som jag skurit i bitar för att sedan slänga över det i en gryta med lite lagerblad vatten buljong och kryddpeppar. Där fick det sedan stå och puttra till halv fyra.
kan ju lova att det blev enormt uppskattat av Fredric när han kom hem. Var längesedan jag såg honom äta så mycket... det bästa var juh att det räckte till matlåda idag med. Köttet var så det ramlade isär i munnen.. fy jag blir riktigt hungrig när jag sitter och skriver juh.
Dagens middag blir hemma gjord Pizza i långpannan



MMMM gott gotti gott gott

Angelica Världens bästa storasyster

Det märks så tydligt att Angelica älskar sin lillasyster. och nu när Elin har blivit lite äldre är det ännu roligare att leka och hitta på saker med henne. Hon han inte hem igår fören Elin slängde sig i armarna på henne, Efter middagen igår så sprang Elin och hämtade Angelica och ville att hon skulle byta blöja.. jag var berädd att ta över men det fixade angelica galant. Sen tyckte hon att de två skulle bada så upp och satte på badvattnet. Hon fixade allt tvättade håret på Elin och grejade. Och innan jag viste ordet av så satt de båda här nere i badrockarna och käkade kvällsmat. När det var dags att sova tog AAnglica med Elin upp på rummet och läste godnattsaga. Köände mig nästan överflödig igår då jag kunde sitta i lugn och ro och titta på tv... händer inte så ofta vid läggdags. Får se om Angelica kommer hit idag så de kan gå ut och leka en stund nu när solen äntligen vill visa sig lite.



Det gick juh riktigt bra att byta blöja



Angelica ser till att Elin blir riktigt ren och fin

Nyheter från Jobbet

Telefonen ringde med en gång från jobbet när personalmötet var slut. Förstod juh att nått var på gång eftersom det var ett extra insatt möte. Det togs tydligen upp en hel del bra saker men den nyheten som spred sig som en löpeld till oss som inte var där är att våran samordnare ( som inte är så värst omtyckt) skall sluta.... och det redan den 1feb. Skall bli spännande och se om stämningen kommer förändras på jobbet nu och allt kommer fungera mycket bättre. Sen kommer Även bemaningen ses över då vi får hem många gamla med rätt stora bistånd som vi i dagsläget inte mäktar med. För en gångs skull skall det bli riktigt kul att gå tillbaka till jobbet och se alla förändringarna som är på gång.
Imorron Blir det fest för att fira det inträffade. Om inte annat fick vi en ursäkt att träffas hemma hos en av oss och ha lite trevligt... misstänker starkt att singstar kommer plockas fram hehe.

Dagens Aktivitet

Som jag tjötat om ett tag har jag velat byta gardiner i köket och vardagsrummet... Och idag fick jag äntligen tummen ur. men det var en hel del bök och stök, Upptäckte att det är bra mycket änklare när man är två och har gardinstänger som passar Men efter mycket om och men fick jag upp dem i köket i alla fall. Sen gick jag och sneglade på de i vardagsrummet och bestämde mig tillslut för att jag testar.. går det åt skogen får fredric hjälpa mig när han kommer hem sen.
tur i oturen så kom marianne förbi men Angelica så jag fick hjälp att få upp stängerna igen... de var lite tunga med så mycket tyg på. är rätt nöjd med resultatet nu skall jag bara ha tag i lampor med till fönstren som matchar. är lite tomt i köket nu när man tagit bart adventsljusstaken . Fönstrerna tar jag till våren eller om det kommer en dag nör jag är ledig och skulle få en oövervinerlig lust att putsa dem ( som om det skulle hända) .
Men detta fick bli min gymnastik idag var helt genomsvettig innan jag fått allt klart och ryggen är riktigt arg på mig efter att ha stått och strukit allt.

bara omtagen som skall upp med



Gardinen ser bra mycket glansigare ut än vad den igentligen är.. blixten som får den att se anorlunda ut på kort

har även hunnit bädda rent i alla sovrummen och tvättat alla lakanen så det bara är att vika in dem i skåpen ikväll.
Andrea ( en arbetskamrat) varförbi en snabbis på förmiddagen och drack lite kaffe samt hämta upp mitt sjukintyg... skall bli spännande och se hur chefen har tänkt sig mina arbetstider nästa vecka hon tycks juh inte svara när jag ringer i alla fall. Nu är det bara golven som skall tvättas innan jag Hämtar Elin på dagis och börjar med middagen. idag blir det Fiskbullar. jag får vackert nöja mig med Nutriletten... men det har gått något lättare idag som tur är.

Lilltösen växer

Och det med besked. Stl 80 har hon bara rusat förbi... känns som om hon gick direkt förån 74 till 86. Så idag tog jag mig i kragen och började rensa i hennes byrå... kan juh säga att det var en hel del som skulle plockas bort. Jösses vad kläder denna lilla dam har igentligen. vart kommer allt ifrån. Men det finns nått som alltid saknas och det är Strumpor.... spelar ingen roll hur många par jag köper jag hittar aldrig några. Hon måste ta av sig dem och gömma dem någonstans där jag inte hittar dem.
Borde igentligen ta mig en räd i Angelicas lådor med men då får hon nästan vara med hon har bättre koll än jag på vad som passa nu och vilket hon har vuxit ur.

      

Lilla högen som blev en full bag med kläder... tur mamma har mycket plats i sitt föråd för alla kassar och kartonger jag ställer där

Min man köpte ett gammalt arkadspel för ett tag sedan som han har ståendes i sin lilla spel och pryl skrubb... detta har lett till att vi har en dotter som är helt tokig i att stå och spela... hon älskar att stå och tycka på knapparna och alla ljud som blir... Iofs älskar hon spelkontroller och annat med men denna är hon verkligen tokig i. Det roliga är att det sitter en skylt på att man måste vara 18år för att spela. och då kan jag juh inte låta bli att lägga upp denna bilden



jag lovar jag är 18

Är så Hungrig!!!

Viste inte att man kunde tänka så mycket på mat men just nu snurrar alla möjliga goda rätter i huvudet på en. Som tur är håller det bara i sig någon dag till eller så innan kroppen ställt in sig på att den inte får någon mat.
har även försökt mjukstarta med träningen och det känns att man itne har gjort nått på ett bra tag. Min magmuskler är som bortblåsta.. jag som var så stolt över att jag hade tränat upp dem så sist... men det är bara att börja om på ny kula. Fixade inte att köra hela passet tyvärr då ryggen sa ifrån i slutet. Men har gjort en del magövningar och även kört efter videon Fit mama. läkaren sa ju att ryggen skulle bli bättre av att röra på sig så det är väl bara att bita ihop.
känner mig lite nöjd med mig själv i alla fall. Får hålla tummarna att det ger resultat med.
nä nu blir det en promenad innan jag skall hämta skruttan på dagis!

Ett busfrö

måste bara lägga upp denna bilden på mitt lilla busfrö



nybadad och precis ätit välling... men redo för sängen vet jag juh inte med så mycket bus i kroppen

en Award!!!!!

Fick denna underbara utmärkelse av Carro För att hon gillar min blogg och följer våran vardag här hemma.
tack hjärtat

Reglerna för Awarden är enkla. Jag som har mottagit Awarden, lägger upp den på min egen blogg, länkar till bloggen som jag har fått den ifrån. I min tur delar jag den vidare till ALLA Mammabloggar som jag tycker förtjänar den! Lämnar såklart ett meddelande inne hos Dem, om att de har fått den!


Nya invånare i akvariet

igår när vi endå var nere i gbg och hämtade Elin och lämnade Nikki passade jag på att kili in på hornbach. Fick tag i blomjord och fiskar men några lampor till köket hittade vi tyvärr inte får se om vi kan hitta det på city gross när vi är där nästa gång.
Fisk inköpet blev inte heller riktigt vad jag hade tänkt mig.... skulle ha randiga scalarer men de de hade rekomenderade inte han som var där utan fick en annan variant, guld scalarer.. än så länge är de helt vita men kommer få en liten mer guldig färg när de blir större. Sen blev det även guldgurami.. tyvärr var de itne så gula som de brukar man hade rätt mycket mönster och var rätt pigga så de får funka. Skall köpa lite andra längre fram men vill inte släppa i förmånga fiskar i akvariet samtidigt.

nu böjar det likna något


Nu blev det bestämt att Nikki skall vara hos svärmor fram tills hon blivit parad och vi behövde inte ta någon av deras andra hundar så länge. Så det är lite tomt här utan hund just nu. Sen om parningen blivit lyckad så får vi se om hon skall vara här eller hemma hos dem fram tills hon skall upp till keneln.  där skall hon sen vara till valparna är leverans klara.

Elin var på världens bushumör igår hemma hos farmor hon sprang runt som en tok och busade . trodde juh då att hon skulle vara trött på kvällen men tyvärr han hon vila upp sig i bilen på vägen hem och var itne alls på humör då det var dags att sova. hon somnade väl runt tio och sedan vid två vaknade hon i ett gallskrik och ville inte alls somna om så det var bara att ta över henne till våran säng. tog väl en timma eller två innan hon somnade så idag är man bra seg och man blir inte piggare av pissvädret som är ute just nu. har i alla fall fått damsuget och svättat golven här hemma innan ryggen sa ifrån. får se om jag vågar ge mig på att byta gardiner själv i köket och vardagsrummet. Fönstrerna får vänta till  våren med tanke på hur väddret är just nu och hur ryggen mår. Nu sitter jag och väntar på att Elin skall vakna så jag kan få i henne lite lunch. får se om regnet lugnar ner sig så man kommer ut på en promenad sen. kommer juh inte ut på samma sätt nu när man inte har hunden att ut och gå med


beach 2009

Då vart man igång igen med att försöka gå ner i vikt. Tog min första nutrilett nu på morgonen och har tänkt köra på dem en vecka nu samtidigt som jag startar lite mjukt med träningen med tanke på hur min rygg mår. Får se om jag lyckas komma ner till gymet nu under veckan med... får passa på när Elin är på dagis.
Denna gången har man lite stöd i att min familj har kört igång med så när man kommer in i den sega perioden kan man vända sig till dem för att bli sporrad att fortsätta.
Men nu måste jag verkligen ner i vikt. är så jag skäms när jag ser mig själv på familjefilmerna... ser juh ut som en svullen padda som bara sitter och pöser. Nä nu är det dags att försöka komma ner i en hälsosam vikt.
Måste bara införskaffa mig en våg med så jag har lite koll på hur det går... skall plocka fram måttbandet sen och se hur illa stält det är med mina mått.... slänger in dem här sen

En barnledig helg

Kunde juh inte uppdatera bloggen igår då det var så himla segt här inne så det får bli idag istället.

I fredags var det dags att åka ner och lämna Elin hos mina föräldrar. Är bestämt att de skall ha henne de helgerna jag jobbar. Mamma var väl lite rädd att hon inte skulle komma denna helgen då jag är sjukskriven men det såg inte jag som nått hinder... såg istället min chans att få lite sovmorgon hehe.
Kom ner till mamma vid ett men då var hon hemma hos mormor så vi stälde vagnen och promenerade ner. Är inte så ofta man träffar henne trots att hon bor så nära mamma. Jivetvis bullade mormor upp som vanligt med både tårta bullar och kakor sen blev det även en clementin som Elin slukade.
För första gången så såg man att nu börjar mormor bli gammal iofs är hon 87år nu men man har inte märkt av det innan. Denna vintern har tagit rätt hårt på henne. Tur hon har mamma som bor så nära som kan hjälpa henne så fort det är något och även få sällskap en stund varge dag. insåg även att jag får bli bättre på att åka ner till henne.
Sedan på kvällen blev det tacos midda hemma hos mamma innan jag och fredric åkte hem.
       


lördagen Blev en väldigt lugn dag då jag inte gick upp fören vid Elva.. då tyckte Nikki att det var dags att gå ut. Sen dök Angelica och hennes kompis Feliia upp vid halv två men dem såg man inte mycket av fören det var dags för mat. Lyckades få lite ordning i vardagsrummer med.. nu är det bara den blåa gardinen jag fick av mamma som skall upp. putsa rutorna får nog vänta till våren då de blir skitiga med en gång just nu eftersom blåsten oftst ligger på från det hållet.
Hade besök av en granne en stund på eftermiddagen som var lite nyfiken på hur vi hade fått det här efter flytten och så blev det en hel del prat om fiskar då de oxå har ett stort akvarium.
Till kvällen korkade jag och fredric upp en flaska vin, vilket inte tillhör vanligheterna direkt sen fortsatte vi titta på DVD med galenskaparna.

Idag skall vi ner och hämta upp Elin sen skall vi även lämna Nikki hos svärmor då det är tänkt att Nikki skall paras nästa helg. Så nu är det bara att hålla tummarna att det blir valpar framåt vårkanten. Valparna och Nikki skall bo på en kennel i stenungsund tills de är redo att få nytt hem. Funkar tyvärr itne att ha dem här hemma. men det blir nog många besök upp för att titta på dem. Tänkte även hinna förbi en butik i GBG och köpa med mig lite Fiskar till akvariet och se om de hade några lamor som matchar gardinen i vardagsrummet.


med andra ord har det varit en riktigt skön och lugn helg här hemma :-)

Sjukskriven

Efter mycket om och men tog man sig till läkaren igår. Kan juh säga att det var en pers att bara ta sig dit kunde knappt röra mig efter bussresan. Läkaren undersökta klämde och böjde på mig och mycket riktigt har sträckt ryggen och som till följd av att jag inte tagit det lungt har muskeln i ländryggen blivit inflamerad med. Inte konstigt att det gör lite ont imellanåt.
Det slutade i alla fall att  jag är helt sjukskriven till den 18:e sen kommer jag bara jobba 50% fram till den 27:e. skulle inte ryggen blivit bättre skulle jag komma tillbaka.
Det mottogs ju inte med jubel på jobbet direkt. Min kära samordnare började genast gnälla om att jag inte skulle jobba helgen och hur svårt det är att få in folk.. sen fick jag slängt i ansiktet att jag inte varit så mycket på jobbet det senaste. men  det hela beror juh på att Elin var sjuk i nästan tre veckor sen jobbade jag hela jul och nyår då detta inträffade sedan.. vad skall man göra trolla med knäna och gå till jobbet endå och bli ännu sämmre och få vara hemma änu längre. Lite trist att få det mottagandet när man ringar och redn har dåligt samvete för att man får vara hemma.

På kvällen sen kom min syster yster upp hit och hälsade på. Hon hade fått biljetter till Disney och ice idag och bjöd med Angelica. så hon sov över för att idag åka ner med Angelica. ni kan juh gissa hur uppspelt hon var... och dessutom var det första skoldagen efter jullovet så det blev inte många timmars sömn för henne.
Fick i alla fall hjälp att städa undan julen.. så nu är alla tomtar, granen och glitter borta. Inte dumt att få lite hjälp att få ordning här hemma.
Passade även på att ta en långpromenad med nikki nu på förmiddagen när jag hade barnvakt hemma... och jissa om hon var glad för snön som kommit. Hon skuttade runt som en liten hare ute på ängen och lekte med en annan liten hund vid namn Wilma.. var bra frusen innan jag kom hem igen.



besök av Svärfar.

ja nu kom det eftertalade besöket av svärfar och tre av Fredrics bröder. Calle som han heter har lovat länge att komma förbi när han åker mellan skåna och sin festmö... men alltid varit något som kommit emellan. Men idag när de var på väg hem passade de på att kika in en stund.
var riktigt trevligt att se dem igen då jag inte träffat dem sen elins kusin Cornelia döptes i maj förra året. Blir inte så ofta man träffs tyvärr... får se om det inte kan bli lite bättring på det nu under våren och sommaren.
Självklart blev det en familje kamp i spelet pong och sedan fick besökarna testa på att spela lite buzz.. något som var riktigt uppskattat.
Insåg även när de var här att jag nog vackert får uppsöka läkare imorron för min rygg då jag inte klarade av att sitta mer än 10min på kökstolen innan ryggen skrek av smärta. Fattar inte vad det kan vara... har ätit diklofenak nu sen förra nyårsafton nu och ryggen vill inte bli bättre.. snarare sämre. vågar inte riktigt jobba med den ryggen då jag inte litar på att den håller. Enastunden kan den vara helt bra för att nästa stund värka som bara den. Tar mig knappt ur sängen på morgonen som det är just nu.
får se vad läkaren säger om jag nu lyckas få en tid i morgon.. men har lite ångest för mina två 14timmars pass till helgen om den skall krånga på det viset.

har även reggat mig inne på bloglovin för den

bloglovin

2009

jösses tiden går fort 2009... då skall man lära sig att skriva rätt nu igen då. Nyår för våran del blev väldigt lugn den med. Var jag, Fredric, Elin, Angelica och Moa som firade här. Angelca och Moa tillbringade största delen av kvällen uppe på Angelicas rum... tydligen hade de pyjamasparty. Fredric gick ut med dem vid tolv för att titta på fyverkerierna medans jag var inne med Nikki och höll koll så inte Elin vaknade. De kom in ganska snabbt igen då barnen tyckte det var lite otäckt när folk sköt raketer från sina trädgårdar. jag och fredric skålade lite senare när barnen krupit ner i sina sängar. Runt två var det dags för mig att sova. Det nya året inleder jag med  att pajja ryggen.. beror antagligen på jobber men likväl gör det skitont. Så årets första vecka får jag vackert tillbringa hemma. Elin får iväg till dagis då hon får ut en del av all energi det lilla monstret har. är en del man skall hinna med i år...

 090128 Moa 9år
090310 Angelica 9år
090425 Frida 20år
090424 pappa 50år
090622 Elin 2år
090731 lena 30år
090807 Oliver 2 år
090812 mamma 50år
090925 Carolina 30 år
091006 Fredric 35 år
091010 Carolina & Jonas Bröllop
091130 2årig bröllopsdag  





Sen fortsätter även jakten på kilorna... får uppdatera på fredag hur det ligger till då jag kommer åt mammas våg... våran har tyvärr gått sönder.
har säkert missat massor men är väldigt mycket jämna födelsedagr i år. ha nu en toppen början på det nya året skall försöka vara lite bättre på att skriva i år än jag varit innan

RSS 2.0