Ett grattis till oss oxå

Får juh inte glömma att Gratta min Lilla skrutta på namnsdagen idag med... med andra ord har jag med namnsdag hehe
så ett stort grattis på oss med :-)


Fredag

Blir inte mycket bloggande som sagt var på veckorna när jag jobbar. Var helt slut igår när jag kom hem så det tog inte allt för lång tid innan jag hade somnat. Hade tänkt mig att vara vaken tills klockan blev tolv så man kunde ringa och gratta Lena men det kunde jag glömma. Imorse kände jag mig inte direkt piggare när klockan ringde halv sex. Slog på kaffet och tog på mig kläderna och kände att nacken var inte bättre idag heller så det blev att rota fram voltarenkrämen. När jag går på bussen upptäcker jag att jag glömt mobilen hemma... hur skall jag klara detta en hel dag utan min mobil!!!!
Givetvis var vädergudarna emot mig idag med och regnet ville bara ösa ner hela förmiddagen.
Bara för att det var Fredag med så skulle det mesta gå emt oss på jobbet. Larmen gick i ett och det ena efter det andra problemt dök upp.
När det var dags för lunch gick jag och köpte smörgåstårta och en fånge gula rosor som jag överraskade Lena med. Visserligen åt väl jag det mesta men det verkade vara uppskattat i alla fall. När jag satt hos Lena kände jag hur trött jag var efter förmiddagens arbete och hur skönt det var att komma från jobbet en stund och varva ner.
Min förhoppning var att eftermiddagen skulle vara lugnare men tji fick jag den körde på i samma rasande tempo som innan. Bara under tiden jag hade en av mina damer i duschen så ringde säkert telefonen tio gånger och tyvärr måste man juh svara med. Den stackarn hon såg helt förstord ut innan vi var klara.
Skall bli skönt nästa vecka då fler av de ordinare  kommer tillbaka så man slipper vara så få som skall lösa alla problem.
När jag kom hem var jag fortfarande uppe i varv så jag slängde ihop middagen och damsög.
När Fredric dukade av skulle jag bara lägga mig i soffan och sträcka ut ryggen lite.... jag stendog tror jag var lite trött. Nu sitter jag i alla fall här med en kopp kaffe och försöker ta mig igenom den enorma skörd med bloggar som jag inte hunnit läsa.
Något vin blir det nog inte i kväll för då däckar jag säkert efter första glaset.

Stort grattis på 30års dagen!!!

Idag men närmsta vän i vårt och tort 30år!!! vilket firades med att överaska henne med lite blommor och smörgåstårta på min rast.
Hoppas du har haft en fin dag och att du får många trevliga presenter på kalaset imorron


Då var det dags igen

Känner att mitt bloggande blir prdentligt lidandes nu när man är igång och jobbar igen. Är riktigt segt att komma igång igen  och varken kroppen eller huvudet är med riktigt.. Fördelen är att det är super lungt på jobbet just nu då många av våra gamla har fått tillfälligt boende eller ligger på sjukhus vilket gör att man får göra massa annat arbete i stället. Men det är det som är lite charmen med mitt jobb man vet aldrig hur varge dag skall bli.
Gårdagen  rullade på hyfsat lungt förutom precis innan vi skulle sluta som vanligt. Inte nog med det så drog jag till min nacke så idag kan jag inte vrida huvudet alls åt vänster. Skall bli spänande att jobba med den ikväll.

Elin har fortsatt vara lika duktig med pottan nu när jag har jobbat så detta verkar gå riktigt bra skall bli spännande och se hur det blir på dagis sedan.

Ni får ha en underbar dag själv skall jag dricka lite kaffe innan  det är dags att åka

Mitt hjärta blöder

Igår var en väldigt märklig dag. Satt och följde en bekant uppe i sthlm som väntade på att hans fru skulle bli igångsatt  då hon gått så långt över tiden. Men sent på eftermiddagen Föddes äntligen deras lille knodd och jag var så glad för deras skull. Men sen hade jag någon underlig känsla i kroppen. har jätte svårt att beskriva den. När jag sedan Ser en väns status på Facebook "Det som inte fick hända det har hänt, Livet är så orättvist jag tänker på er" då blev jag alldeles kall. Jag hoppades om att det gällde en häst som en av mina vänner har men innerst inne viste jag vad det var. två av mina vänner hade förlorat sitt barn. Den lilla hade dött i magen. När jag fick det bekräftat kunde tårarna inte sluta forsa viste inte vad jag skulle säga . Fredric gjorde väl sitt bästa att försöka trösta mig.
När jag gick upp för att lägga mig hittade jag Elin i min säng men nu ikväll brydde jag mig inte om att bära över henne kände att jag ville ha henne nära. Är så tacksam för att jag har fått henne och hon var den bästa tröst jag kunde få igår.
Det känned väldigt underligt att först vara väldigt glad för han som blivit pappa igen och sedan sörja det liv som inte fick en chans att växa upp.
Elin har väl känt på sig att jag behövt lite extra kramar idag för hon har varit super gosig och och pussar massor på mig. Det är ett sådant mirakel att hon finns.


Tekniken gillar inte oss

Det tycks gå troll i allt som går sönder just nu. Idag verkar det som hemabion sagt tack och adjö. Den har krånglat ett tag med att inte vilja spela orginalskivor men brända skivor har gått bra... men som sagt idag ville den inte ens det så nu försöker min man febrilt laga det. Tydligen så är det lasern till dvd-spelaren som gett sig. Jaja blir väl bara tytterligare en sak att sätta upp på listan vill köpa.


lite knep och knåp

Hon är så duktig

trodde inte det skulle vara såhär lätt att få henne att sluta med blöja. Men det har gått över all förväntan. Det första hon gör när hon vaknar på morgonen är att ta av sig blöjan och sätta sig på pottan. Sen är hon utan blöja fram till hon sover middag. Hon springer själv och hämtar den när hon är trött och vill sova. Oftast är den helt torr när hon vaknar sedan och den åker av. Visst det har skett några små olykor men hon är super duktig och går själv till pottan. Varge gång hon har gjort nått lyser hon med hela ansiktet och vill att man skall gå med och tömma pottan.
Nu känns det verkligen att hon inte är någon liten bebis längre utan en liten tjej men en väldigt stolt mamma.

Som en dränkt råtta

Finns inte ord för hur segt det var att gå upp i morse. Dels har jag sovit jätte dåligt och haft massa märkliga drömmar del är det alltid svårt att släpa sig ur sängen halv sex på morgonen när den bredvid en drar ner en för att kramas. I vilket fall som helst så kom jag upp fast ögonen gick i kors. Fick användning för muggtermosen jag fått av min kära syster i Australen... den var toppen att ha på bussen på vägen till jobbet.
Han väl inte mer än att komma dit innan de såkallade skurarna kom. Det var en lång och utdragen skur för det öste ner enda fram till tre. Var totalt genomblöt när det var dags för lunch.
Känns att hjärnan kopplat av tyckte jag var helförvirrad på jobbet mer eller minsre hela dagen men jag fick endå gjort set jag skulle. Har som tur var ganska lungt på jobbet just nu.
Imorgon är jag ledig så då skall jag sova ut sen jobbar jag kvällen onsdag och torsdag så det är en rätt skön mjukstart på jobbet.
När jag kom hem tog jag en promenad med Nikki medans Fredric lagade mat.
Sitter nu här med kaffe och känner att ögonen går i kors på mig blir nog en riktigt tidig kväll för mig idag är helt slut nu. Har i alla fall varit duktig och betalt alla räkningarna nu så nu är man fattig som en kyrkråtta igen *suck*

Ångest!!! Imorgon börjar det igen

Urs och fy nu är semestern redan slut. Dessa tre veckorna har gått tok fort nu är man inte ledig fören till jul nästa gång. Känns som en evighet dit. Fredric har en vecka kvar och kommer vara hemma med lillskruttan. Får se om han skulle vara föräldraledig i oktober med vet inte om han har bestämt sig än.
Förhoppningsvis blir det inte lika mycket vabbande nu men risken finns juh med den där svinunfluensan som skall bruta ut ordentligt i höst. Misstänker att vi kommer bli erbjudna vaccination på jobbet eftersom man jobbar med äldre sen får man fundera på om det är värt att vaccinera lillskruttan med eller hur man skall göra. Det ger juh endå inget 100% skydd.
sist jag tog vaccin så blev jag skitdålig så efter det har jag hoppat över det när jobbet har erbjudit oss att ta det... men nu blir man nog illa tvungen kan jag tro.
Det är med lite blandade känslor man skall tillbaka till jobbet imorgon. Dels skall det bli kul att träffa alla igen framför allt mina gamla gubbar och tanter men skall det bli otroligt skönt att komma hemifrån ett tag.
Men man är lite orolig för hur Fredric skall fixa det här hemma då han under semester inte gjort ett piss mer eller mindre... han har väl sovit till en två tre på dagarna då jag tjatat upp honom för det mesta... men nu har han hela ansvaret hemma och jag hoppas jag slipper göra allt hushållsarbete när jag kommer hem från jobbet. Begär inte att han skall göra allt som jag gör för han vet väl inte om att hälften av alla sysslorna finns.
men hålla lite ordning laga maten och ha koll på ungen och hunden det borde man väl kunna begära.
jaja skall bli spännande och se hur detta går nu.

Nu var de hemma!!

Har inte hunnit blogga nått idag då vi i princip bara gick upp och åt frukost för att sedan ge oss iväg till flygplatsen. Tur vi åkte god tid innan för jösses vilken trefik det var på vägarna idag. Deras plan skulle vara inne 12.40 men kom in något tidigare men vi fick vänta en stund då de skulle ha tag i sina väskor och så. Elin började stortjuta när hon fick syn på dem. Tror hon blev så glad att hon inte riktigt viste vart hon skulle ta vägen.
är vi kom hem till dem började mamma rota igenom sina väskor med en gång och plockade upp den ena presenten efter den andra. Barnen fick jätte fina handukar och tröjor som minnen från de sällen de hade besökt. Jag fick en sarong klänning och Fredric fick en t-shirt med ett jätte läckert motiv på.
Medans mamma och pappa duchade efter den långa flygresan åkte jag och fredric iväg och köpte lite mat. Idag fick det bli lite revben och självklart en flaska rött vin.
De berättade många härliga historier om vad de varit med om. Tror jag får åka ner en heldag till mamma och bara lyssna och se på filmen som pappa har filmat där nere.
Vid halv fem åkte vi därifrån för då var både de trötta men även vi.

På hemvägen tog vi en säng förbi hornbach för att köpa lite nya invånare till mitt akvarie. skulle ha tag i nått som kan hjälpa mig att få bukt på alla sniglar jag fått det senaste. Har testat alla möjliga medel men inget funkar. Då fick jag tipset att köpa en SNIGEL!!!!  denna skall tydligen äta upp de andra så är det bara att plocka bort skalen sedan. Jaja det är väl värt att testa men det är första gången jag köpt sniglar till mitt akvarium. Men nu när de är där i gör de sig riktigt bra mot sanden.
fick även tag i 4st botior och 3st seamesiska algätare. Tänkte köpa nått färgglatt med men hittade inget jag riktigt fastnade för så det får vänta lite. skall nog satsa på gurami igen de finns i alla möjliga färger.

här kommre lite bilder på de nya invånarna

snigel ätande snigel (Anetome Helena)

siamesisk  (Crossocheilus siamensis



Botia Lohachata

En solig Fredag eller???

Underbart att få vakna till lite sol ute och en sötis unge som står och kramar och pussar på mig. Hon är så kelsjuk och gosig på morgonen så man bara vill äta upp henne. tyvärr varade inte den solen allt för länge för juh längre tiden går desto gråare bli himlen med just nu.
Gårdagen gick rätt hyfsat trotts en liten olycka och en lite större men hon klarade näst intill hela dagen utan blöja. Efter hon hade väckt mig idag slet hon av sig blöjan och ville gå på pottan. Får se om detta håller i sig eller om det bara är nyhetens behag som gör att hon tycker det är kul. I vilket fall som helst så klarade hon tre timmar utan blöja nu innan Elins storasyster och hennes mamma kom för att låna med sig Elin några timmar. Vågade inte chansa nu utan blöja fick åka på.
Skall passa på att ta mig en lång promenad med hunden sen blir det lite damsugning och tvätta golven. Får se hur långt jag hinne innan vilddjuret kommer hem igen.

Till nått helt annat. Nu sitter mina föräldrar uppe i luften på väg hem från Australien.. har lite svårt att fatta att det redan har gått fyra veckor sedan de åkte. Planet lyfte kl 6 i morse deras tid och landar här i gbg 12.40 våran tid och då är det dessutom 8 timmar tidskillnad mellan oss och australien. Ingen dålig flygresa med andra ord.
Skall bli väldigt kul att få träffa dem och se alla kort och film som de tagit där nere.

Det står som spön i backen

jösses vad det regnar. Nu har det vräkt ner hela dagen jag hade nog tur när jag var ute med hunden vid tolvsnåret så det regnade lite lätt. Nu har det vräkt ner sedan dess och våran trädgård liknar snart en pool. och det regnar verkligen spikrakt ner med. Nu borde man juh passa på att göra massa inne men orken och lusten spolas bort av regnet den med. Nu sitter jag själv här i soffan och bara tittar på tv... funderar på om jag skulle ta mig en tupplur nu när skruttan sover så gott.
Kan medela att Elin varit blöjfri hela dagen nu utan en enda olycka. Tog på henne blöjan nu nä hon somnade men den åker av så fort hon vaknar igen. Kanske skulle förska få upp lite tavlor på väggarna i vårat sovrum, Elins sovrum och hallen nu när det endå inte går att gå ut.
Nä en kopp kaffe och andra boken i trilogin jag läse nu så får vi se om jag hinner slumra en stund innan skruttan vaknar.


En sista tur på pottan innan det är dags att sova

En superstolt mamma

tänk vad fåniga saker man kan bli stolt över. Satt här här vid datorn i godan ro och läste bloggar då Elin helt utbrister "massa kiss" vet ni vad hon har gjort då... Jo hon hade satt sig på pottan helt av sig själv och kissat och lagt sina byxor bredvid torra och fina. Så nu fick hon bära ut pottan själv till toaletten och tömma den stolt som en tupp.
Ni kan juh bara ränka er hur otroligt stollt hennes mamma var. Får se om det fortsätter lika bra under dagen idag :-)

Pottan

nu kommer vi köra på stenhårt här med pottan. Får passa på nu när Vi har semester och Elin är ledig från dagis. Nu satte jag henne på pottan efter vi gosat en stund i soffan och visst kom det i pottan. Sen har jag lagt plastad froté i soffan så nu blir det en förmiddag utan blöja. Men nu har jag en fråga till er med lite äldre barn. Satte ni dem på pottan med jämna mellanrum, hur ofta i så fall eller lät ni pottan stå framme så barnen själva fick komma på detta med att gå till pottan om de var nödiga.
tycker detta är jätte svårt har ju ingen aning om vad som är rätt och fel.... Sen kom jag på att jag inte har haft en tanke på hur gammal man brukar vara när man slutar med blöja på dagen. Är Elin för liten kanske eller har jag väntat för länge innan jag började med pottan. Den har juh funnits med hela tiden men det är först nu som vi verkligen sätter henne på den morgon, middag och kväll.
är jätte tacksam för alla tips och ideér jag kan få om detta.
kram Pillan

Vilken onsdag

Oturen tycks förfölja mig just nu... Idag skulle vi åka ner och hämta fåran dotter som var hos sin moster Frida. Visste att vi behövde tanka men Fredric körde på och hade siktet inställt på en mack i närheten... När vi kör på E6:an känner jag hur bilen börjar  hacka och strax innan kärra motet kommer vi inte länge.... ja hopp vad gör vi nu. Min första tanke var juh att ringa Lena som bor i kärra men hon kunde tyvärr inte hjälpa oss. Som tur är var det en räddande ängel vid namn Rolle som satte sig i sin bil och körde ner till oss med en "liten" dunk bensin.
Tyckte det var lite otäckt att sitta där i väggrenen när bilarna svichade förbi så hela bilen gungade.
Du skall ha ett superstor tack Rolle för att du hjälpte oss!!!!

Sen bar det av för att plocka upp Elin. Hon kom rusandes mot oss när vi kom innanför dörren dessutom hade hon en överraskning... hon hade plockat en bukett blommor som var så fin.
Sen åkte vi upp till svärmor och Rolle en sväng Eftersom Fredric skulle lämna lite saker till sin bror och få lite skivor av honom till några spel. Det blev att vi stannade på fick och satt och tjötade på balkongen. Är så sällan vi träffas och hinner prata. Hade lite dåligt samvete då de inte fick packat något alls under tiden vi var där... de skall ivög på hundutställning i värmland och åker i morgon jaja sådant händer. Dessutom har vi glömt väskan som Elin hade med sig kvar hos moster och i den ligger Elins nappflaska och vällingburk.

När vi skall åka är det givetvis broöppning sen är det rätt tjockt med trafik hela vägen hem. När vi kommer hem är det dags att sätta fart med maten som idag fick bli pyttipanna med råstekt färskpotatis... det hade säkert blivit väldigt gott om jag inte hade pepprat köttet så illa men alla åt med glädje endå.
När jag sedan skall gå ut med hunden ja då öppnar himlen sig. kan juh hoppas på att turen vänder i morgon. Men detta vädret gör juh inte en på gott humör har nästan gått runt och känt mig lite smådeppig idag vet inte riktigt varför.. jag skyller vädret på det med.
Nu skall jag dricka lite kaffe och läsa ikapp lite bloggar

Morgonkaffe i lugn och ro.

som jag tidigare skrivit så är vi barnlediga. Var ryktigt mysigt att sitta och titta på film igår och veta att det bara var jag och Fredric hemma. Han stängde till och med av datorn är att ägna tid åt mig vilket inte sker allt för ofta.
Inte nog med detta så lyckades han laga kameran igår... det finns nog inget som han inte klarar av att laga men det tog sin lilla tid kan jag lova.
Men trotts att man var barnledig och Fredric tillbringade tid med mig fanns det en rastlöshet i mig. Man är väl inte riktigt van vid all tid man helt plötsligt får när man inte har Lilla skrutta som far fram som ett yrväder.
Men jag kan lova att det var riktigt skönt att få vakna av sig själv idag. Gå ner och plocka lite i köket och sätta på kaffe utan en Elin som hänger på en och tjatar om macka och välling.
Men nu när jag sitter här med mitt morgonkaffe känns det allt lite tomt... tur vi skall åka ner och hämta henne sen idag för en natt får allt räcka utan henne. Skall nog ta mig en långpromenad med hunden sedan... får se  vad vädret säger bara.
ha en fin dag nu

Jag lyckas då med allt

NU skulle jag upp i badrummet och ta kort på hur fint det blev... ställer ifrån mig kameran för att flytta lite på ett par grejer och vad händer då... jo kameran flyger i golvet med en jäkla smäll och nu går den inte att använda längre.... Linsens motor vill inte jobba och då stänger den av sig och har bara texten lins error... weeeeeeeeeee precis som om jag inte hade fler saker att lägga pengar på. Listan blir bara längre och längre om jag skall hålla på så här.

jaja här kommer en bild på badrummet i alla fall.. tur maken har en bra kamera på mobilen

innan stod det bara en hög med flyttlådor här men massa handukar som låg ovanpå.. lite skillnad nu :-)

Utlånad

Det är vad Elin är för ett dygn eller så. Igår kväll ringde min syster och frågade om hon inte kunde få hitta på nått md Elin nu när hon var ledig. Självklart tyckte jag och det bestämdes att vi skulle köra ner och lämna Elin idag.
Tanken var att de skulle gått på liseberg eller åkt till slottskogen men med detta vädret som är idag... blåser halvstorm och himlen öppnar sig med jämna mellanrum. Vid två var vi tillslut nere och då var Marci där med sin lille pojk som jag inte träffat. Fick chansen att krama lite på honom innan vi skulle åka vidare, vad stor Elin kändes helt plötsligt.
Nu när vi var barnlediga hade jag bestämt mig för att dra med gubben på Ikea.... hehe han avskyr verligen att gå där inne med mig. Jag hade i min tanke att få tag i hyllor till badrummet för att äntligen få lite ordning där inne och bli av med flyttlådorna som fortfrande står kvar det trotts att det är 9mån sen vi flyttade.
Som vanligt när man är på ikea slinker det med både det ena och det andra.... denna gången blev det en stekpanna sex glas och två par sängombyten. Sen hittade jag även söta korgar att ha i hyllorna i badrummet.
Har inte fått ihop dem än då jag blev så vansinnigt hungrig på vägen hem att jag först var tvungen att slänga i mig lite av gårdagens rester.
Nu blir det lite kaffe sen skall det skruvas hyllor för glatta livet.

Föresten för er som undrar så sov Fredric inatt och det länge... visserligen var han iväg en sväng i morse och tog lite blodprover men efter det la han sig igen och jag fick inte upp honom fören ett... jaja huvudsaken är att han fått sova igen så jag kan slappna av lite.

Super mamman

Idag har jag verkligen levt upp till det. Dagen började så bra med frukosten och allt så varför jag förväntade mig att det skulle fortsätta lika bra vet jag inte.
Tror även Elin har känt av luftombytet för jösses vad grinig hon har varit. Har inte kunnat gå tre meter utan att hon sprungit efter mig och gnällt. Sen har hon verjligen varit på precis allt som hon inte får. Trotts detta har jag idag hunnit med en hel del. Hann precis klippa gräsmattan både fram och baksida innan regnet kom och rensat rabatterna. Sen var det dags att ta itur med ytterligare tvätt. När jag var klar med den insåg jag hur mycket gräs som låg över allt då jag bar gräsklipparen genom lägenheten så det var bara att ta fram damsugaren passade då på att även damsuga övervåningen.
För att få en liten paus tog jag mig en långpromenad med hunden och när jag kom in gjorde jag lunch till mig och Elin. Efter maten tog jag tjuren vid hornen och bar upp all ren tvätt för att vika in den.... det tar sin lilla tid att vika in fem maskiner.... när jag endå var igång med detta fick jag rensat i Elins byrå då hon har växt ur en hel del av sina kläder det senaste.
Nu värkte ryggen riktigt ordentligt kan jag lova men i med två panodil så var det bara att forsätta plocka. Det som har gjort att allt kändes extra tungt idag är att min kära make bara suttit vid sin förbenade dator och programerat vet inte ens om han varit medveten om att vi andra funnits till... Elin har gjort sina tappra försök att få hans uppmärksamhet men då har han bara blivit irriterad och Elin har kommit till mig istället.
Hade god lust att bara laga middag till mig och Elin idag men snäll som man är gör man juh mat till alla. När maten var klar tag jag itur med disken och efter det hängde upp nästa tvätt.

Jag tror att det som retat upp mig under dagen inte enbart är att han suttit vid datorn utan att jag vet att han inte sov något inatt. Detta gör att jag får alla taggarna utåt och är på min vakt då han har sin sjukdom. Bipolär med maniska skov.
Första varningstecket är alltid att han slutar sova  så jag blir på min vakt med en gång detta sker. Förhoppningsvis var det nu bara att han var så inne i det han gjorde och kommer sova inatt men den där oroskänslan finns endå där. Nu är det två år sedan han hade ett skov och det höll på att få mig att gå under ihop med våran ekonomi.

När jag suttit en stund i soffan med en klättrandes Elin på mig får jag ett ryck att baka något... sagt och gjort så slängde jag ihop en kladdkaka då chockladsuget fick bestämma. Elins gnällhumör fortsatte hela kvällen men tillslut fick Fredric gå upp och lägga henne jag gjorde klart att jag var på semester och hade tagit ledigt en kväll från att vara mamma. Både kroppen och huvudet är helt slut nu ikväll. Men jag tror inte jag kommer somna fören jag vet att Fredric sover inatt.
nu skall jag försöka läsa ikapp i alla bloggar som jag missat under dagen jag har grejjat.
ha en fin kväll

God morgon

Idag vaknade jag av att Elin kom och kröp ner i sängen bredvid mig runt nio tiden. Är så mysigt när hon vill komma och gosa en stund innan vi går upp. Märkte att det var tomt bredvid mig i vanliga fall ligger min kära make där och snarkar så det skakar i väggarna men inte idag. Känner hur doften från nybryggt kaffe letar sig upp i sovrummet. Kunde inte låta bli att le då jag senast igår var på och gnällde att han sover bort hela dagarna nu och att jag får göra allt hemma. Undra om det var det dåliga samvetet som gjorde sitt idag.
När jag och Elin äntligen orkar oss ur sängen står frukosten framdukad och han har till och med varit iväg och köpt nybakat bröd. Dåligt samvete eller inte så här skulle man ha det jämt. Trotts tröttheten kändes morgonen helt plötsligt lättare. Nu sitter jag här med lite kaffe och funderar på om jag skulle sätta igång en maskin tvätt innan jag går ut med hunden.

vad skall ni andra hitta på idag då?

En tanke...

Satt här och funderade på om man skulle ta och börja gå med stegräknare igen. Men jag vet juh med mig att det är lätt att tappa motivationen så funderade jag på om jag skulle kolla med några kompisar om de ville haka på att räkna steg. Men då slog det mig... kanske är några bloggare här ute som kunde ha någon sorts tävling mot varandra. Vi är juh några som vill röra på oss och få bort de där extra kilona och med puffning och stöttning av varandra så kanske det går lite lättare.
vad vet jag detta var bara en tanke jag fick nu på kvällen.

snacka om trött

Måste bero på luftombytet. Är helt slut idag har ingen ork till något... helst av allt hade jag velat sova idag men hur lätt är det med en tvååring som är högt och lågt. Och bara för att göra det lite värre sov hon inte middag fören vid fem idag så vi fick väcka henne vid sex om hon alls skall kunna sova ikväll.
Min man han är lika trött han så idag blir det nog en tidig kväll. Förhoppningsvis har man lite mer energi imorgon. Har i alla fall fått tvättat tremaskiner tvätt i dag.
Nu återstår bara en kväll framför tv:n Får väl se vem som somnar först jag eller Elin.

Hemma igen

Känndes lite underligt att vakna hemma i sin egna säng. Saknade riktigt att kunna gå ut och sätta mig och dricka morgonkaffet medans Nikki sprang lös runt och jagade alla fåglarna. Nu väntade istället enorma högar med tvätt och annat som skulle plockas i ordning.
Resan hem igår gick rätt bra vid Säffle kom regnet och det höll i hela vägen hem. När vi kom hem lassade vi bara in allt och stälde det i en hög. Det fick vänta till morgon dagen innan jag tar itur med det. Fredric och jag gick igenom posten snabbt och nu hade även jag fått ett super fint halsband från kalas där det står super mamma. Resten var i stort sett räkningar förutom det lilla kuvertet till Elin som var en kalas inbjudan till Olivers tvåårskalas. Håller nu tummarna för att vi kan gå med.
Väl inne i köket upptäcker jag till min fasa att frysen har stått öppen hela tiden vi varit borta. Det var ingen vacker syn.. Det var bara att sätta på vatten och börja frosta av frysen. Medans vattnet kokade upp planterade jag de skotten av vaxter jag hade grävt upp och tagit med mig. Fredric åkte iväg och köpte Pizza. ingen av oss orkade laga mat idag. Efter pizzan skulle alla svamp förvällas och frysas in. Gjorde en liten låda till grannen med som tack för att de tagit hand om all våran post och matat fiskarna när vi varit borta.
Har så svårt att fatta att man bara har en semester vecka kvar nu innan det är dags att återvända till jobbet. Förhoppningsvis blir det lite sol men så man kanske kan ta sig en sväng ut i skärgården.
nä nu är det dags att hänga nästa tvätt.


Denna vacka syn mötta mig när jag öppnade frysen

Blåbär, Hallon och kantareller kan det bli bättre.

Nu tror ni säkert att jag har bott i skogen idag men så är inte fallet. Dagen idag började med att vi fick vara inne då det var rätt mulet men framåt lunch sken det upp. Då stod det tvätt och disk på schemat. Har sin charm att stå i bikini överdel och kjol och tvätta i en balja på landet. Efter Lite middag packade vi in hela familjen i bilen och åkte ner till sjön med lite fika.
Elin lyckades halka på en bergskant och skrapade sig rätt illa på skinkan men det gick över fort då hon fick syn på alla småfiskar som vågade sig in till stranden. Fredric och Angelica tog sig en tur med båten men den blev inte så lång då motorn gav upp. Gick tydligen inte att få in växeln. Istället fick jag chansen att stå och kasta lite från stranden. Hade ett par hugg men ingen fisk. Vad jag istället hittade var mängder med kantareller inne i skogen strax innan vi skulle åka hem. Fylde snabbt hinken och kannan vi hade med oss. skulle väl gissa på att det var runt fem liter.
När vi kom hem hängdes alla blöta kläder upp och Jag gav mig ner bland hallonsnåren hittade nån liter men jösses vad bär det kommer bli framöver... jag vet en som skall åka upp lite senare i höst och plocka litervis och göra sylt på.
Efter det gick jag och Angelica ut i skogen och plockade ihop en hel del blåbär... hade kunnat bli mer om det inte hade varit så sent på kvällen. Får se om man hinner plocka lite mer innan vi åker hem.
Nu blir det lite tv och kaffe i soffan på övervåningen innan det är dags att släpa sig till sängen.
Får se om vi åker imorgon eller om det blir på söndag.
kram på er

Ett litet livstecken från oss uppe i skogen.

Har inte blivit så mycket bloggande då vädret här har varit fantastiskt sen i söndags. Dagarna har tillbringats ute från det vi har vaknat till ögonen gått i kors på oss. Lena och Moa kom hit upp i söndags och fick tyvärr åka hem idag. Men det är inte sista gången de åker med hit upp. Det har hunnits med en hel del fiske och bad sen har vi även fått lite ordning på gräsmattorna här som mer liknade ängar. Blåbär och kantareller har vi plockat i mängder och nu börjar även hallonen och vinbären mogna får se om vi hinner få med lite av det hem oxå.
Fredric har tyvärr de senaste dagarna legat i feber får hoppas att det släpper snart så han orkar med ner till sjön.
Är så svårt att beskriva hur underbart det är här uppe men det är verkligen energi åt själen. Får se om vi stannar här till på söndag eller inte de säger juh att det är sämre väder på ingående.
tänkte jag kunde bjuda på lite bilder i alla fall.
bilderna är klickbara


                  

ösregn och blåbär

Tyvärr har inte vädret varit på våran sida idag. Förmiddagen började i alla fall med lite duggregn vilket gjorde att ungarna åkta ut med regnkläder på. När jag själv kom ut hittade jag dem inte först men de var inne i skogen bakom huset. De hade hittat mängder med blåbärsris. Jag sprang in och hämtade två muggar och en plaskanna för att försöka få ihop lite blåbär till en paj eller så. Det fanns en hel del men det har nog varit tort för de var rätt små. Elin hon plockade lite men stoppade mest det vi andra plockade i munnen. Hon var helt galen iblåbär upptäckte vi. Efter en timma eller två märker vi att regnet tilltar och tar oss ut från skogen. Tack vare att träden är så täta hade vi inte märkt att det nu vräkte ner. Hann plocka lite smultron i alla fall innan vi gick in.
När vi kom in tände jag fart på spisen igen för att försöka få ut den fuktiga luften så gott det gick. Sen dukades det till frukost/lunch var lite blandat då fredric gick upp när vi kom in.
Ni ligger Elin och sover middag medans Fredric och Angelica spelar Buzz junior. Håller tummarna för att regnet lättar lite längre fram idag så vi kan gå på jakt efter mer blåbär och kanske ta oss en tripp ner till sjön. Någon gräsklippning blir det nog inte i dag i alla fall.

En underbar bild på min trollunge bland blåbärsrisen


 

Äntligen på plats

Det tog sin lilla tid innan vi kom iväg hemifrån. Tror vi fick vända två gånger för att hämta saker som vi hade glömt. Tredje gången gills så bar det äntligen iväg hit upp.
Resan upp gick rätt fort då det inte var så mycket trafik på vägen. Vid halv elva körde vi upp till huset och det såg ut som om det hade kommit lika mycket regn här som hemma. Tur för att var det uppehåll nu på kvällen.
Det första vi möttes av när vi öppnade bilen var en underbar doft av smultron. Tog en stund innan jag förstod vart det kom ifrån. Angelica, Elin och Nikki sprang runt ute och lekte medans vi packade in allt i huset.
 Det första som skulle göras när vi fått eld i spisen och väskorna stod på övervåningen var att bädda för barnen. Inatt fick Angelica och Elin dela rum så det tog lite tid innan de somnade.
Jag och Fredric slog oss ner i soffan med varsin öl, som mamma hade lämnat kvar och bara njöt av att äntligen vara uppe. vi kom väl i säng runt halv två men vad gör det vi har juh semester. Första gången som vi åker iväg helt själva hela familjen.


lite mys i soffan



Dags att sova

På väg äntligen

Nu testar jag nått helt nytt... att surafa i bilen. Nä jag är inte beroende av bloggen och nätet ville bara kolla så att programet att surfa via mobilen fungerade. Nu är det tredje gången viåker hemifrån och nu skall vi väl förhoppnings vis komma iväg med. För nu tänker jag inte vända om det är nått mer vi glömt. Första gången var det kabeln mellan datorn och telefonen och sedan var det instalationsskivan för programmet att kunna surfa. Men nu är vi på väg i alla fall.. har väl kommit en fyra mil i alla fall. Regnet öser ner ochbilen är fullpackad. Tänkte väl stanna och äta om en timma eller så hänger lite på vad ungarna säger.
Ja nästa inlägg får ni uppe i från de värmländska skogarna
kram på er sålänge




Något galet men lite kul är det hehe



 


Långväga samtal

Idag fick jag tag på nummret till mina föräldrar som är nere i Australien och hälsar på min syster. Har i två veckor nu suttit och beundrat alla underbara bilder de har lagt upp. Inte klokt vad de får vara med om. Nyligen har de varit iväg och gått i en djungel.. de har gått längs otroliga stränder sett otaliga exotiska djur klappat och kramat koalor. Någon gång skall jag ta mig dit ner och få uppleva allt jag med. Kändes så overkligt att prata med mamma i telefon. Kan lova att jag har haft abstinens nu. Vi brukar i vanliga fall prata flera gånger om dagen och nu var första gången på två veckor som vi pratades vid. Orden fullkomligt snubblade över varandra när hon försökte beskriva allt som de hitills varit med om. Om ett par dagar skall de åka ut på barriärrevet och snorkla.... min mamma som knappt annars går utanför dörren när hon är hemma reser nu runt i ett helt främmande land.
Längtar redan efter fler nya bilder och att deras resedagbok skall uppdateras så man kan få följa deras resa där nere.

bjuder på en bild på mina kära föräldrar


Min syster Terese och hennes fästman Matt

Uppdatering av listan

  • tvätta allt i tvättkorgen
  • packa ungarnas kläder
  • packa mina kläder
  • packa mannens kläder
  • handla vin och öl
  • handla mat som skall med
  • klippa klorna på hunden
  • klippa gräsmattan
  • klippa häcken på både fram och baksidan (hoppas på att det inte regnar annars får vi ta det när vi kommer hem)
  • fixa det sista med akvariet
  • damsuga och tvätta golven
  • packa mobil laddare och div sladdar och laddare
  • be grannen vattna blommorna och ta in posten
  • packa väskan med handukar och lakan
  • packa maten som skall med
  • packa toalettväskorna
  • packa spel och annan sysselsättning ifall om att det regnar
  • städa hemma

  • Känns som om bara listan ökar snabbare än vad jag hinner bocka av den just nu. Men förhoppningsvis skall vi komma iväg imorgon. känns som om det står väskor högt och lågt just nu men nu kan jag inte packa så mycket mer fören i morgon. Sen skall jag bara klura ut hur vi skall få plats med allt i bilen med.
    dags att göra lite välling till lillskruttan


    en vanlig dag

    Att vara mamma kan eller är oftast allt annat än glamoröst. Dagen idag har bestått av att plocka upp efter ungarna hänga tvätt, in med en ny tvätt försöka packa där emellan byta blöjor, ta hand om disken, vika in tvätt i skåpen, plocka upp efter ungarna igen, damsuga. Självklart regnar det idag med så man var som en dränkt råtta när man kom en efter en promenad med hunden. Har redan vid två tillfällen hällt upp kaffe till mig men innan jag sätter mig ner har det hunnit bli iskallt. Nu är klockan redan tre och det är dags att börja fundera på vad vi skall ha till middag. tror vi kan utesluta grillat idag i alla fall ;-)
    men mitt uppe i alla dagens bestyr kommer de där stunderna som gör att man fortsätter med ett leende. Elins underbara kramar och pussar när hon ser att mamma är trött och inte alls har lust att hålla på med tvätten. Hon vet precis när hon skall komma fram och slå armarna om en. Vips så var inte tvätten så jobbig eller diskhögen allt för stor.
    Försöker komma på vad man gjorde innan man fick barn... för det mesta exakt samma sak som nu men utan blöjor och barnens leksaker. Men nu har jag så oerhört svårt att tänka mig det livet igen. Elins skratt, kramar och pussar får mig att förstå varför man har en sådan längtan efter att bli mamma. Det är detta man vill ha. Ett barns ovilkorliga kärlek. Det är en kärlek som är så svår att beskriva med ord den måste upplevas för att riktigt kunna förstås.

    jösses så tankarna kan flyga iväg när man sätter sig ner och tänker efter lite. Nu blir det åter till packandet
    ha en fin dag i regnet

    klantmaja har varit i farten igen

    Det är så typiskt mig att lyckas med detta. Var ute med hunden igår och både Angelica och Fredric var med mig ut eftersom vi skulle till statoil. På vägen möter jag en av våra grannar som är ute med sina hunder så jag stannar hos dem medan de andra två fortsäter sin jakt på godis. Grejen var att jag hade mina glasögon på mig när vi gick ut... tyckte givetvis de var i vägen när vi höll på med hundarna så jag tar av mig dem och sätter fast dem på tröjan så där snyggt man kan göra med solglasögon. När vi kommer hem sen och jag skall ta av mig den tjocka tröjan inser jag att jag inte har kvar min glasögon längre. Vågar inte ens dra den långa hardangern med svordomar som gick genom min skalle. Var bara att ta på sig skorna och gå samma väg tillbaka.
    Hopper om att hitta dem var juh inte speciellt stort då vi större delen har gått på en äng med massa nyslaget gräs. Trorvi höll på leta en timma eller så innan vi tillslut insåg att vi inte kommer hitta dem, och nu började det även bli mörkt.
    Det komiska i det hela var att både jag och Fredric var överens om att det var dags för mig att köpa nya glasögon... har juh haft dessa sen jag gick på gymnasiet. Men då var juh inte min tanke att jag en timma senare skulle tappa bort dem.
    Är nog tur att huvudet sitter fast på kroppen annars hade jag nog tappat det med tillslut.
    jaja nu blir det att klara sig utan glasögon på landet och ge mig iväg till en optiker när vi kommer hem och beställa glasögon på nätet. Många goa kvällar med huvudvärk har jag att vänta nu tyvärr.

    Ett gott skratt

    detta måste ni bara se både jag och manen skrattade gott. HÄR

    en "liten" lista inför resan

    • tvätta allt i tvättkorgen
    • packa ungarnas kläder
    • packa mina kläder
    • packa mannens kläder
    • handla vin och öl
    • handla mat som skall med
    • klippa klorna på hunden
    • klippa gräsmattan
    • klippa häcken på både fram och baksidan
    • fixa det sista med akvariet
    • damsuga och tvätta golven
    • få tag i en kylväska
    • packa mobil laddare och div sladdar och laddare
    • be grannen vattna blommorna och ta in posten
    • packa väskan med handukar och lakan

    Listan kommer nog hinna fyllas på innan vi har kommit iväg.... känns som om det är mängder kvar att göra innan semestern kan börja på riktigt. Hade tänkt börja packa i kväll bla lakan och sådant som skall med. hinner juh inte göra allt i morgon för då kommer de får bära runt mig på bår eller spärra in mig någon stans. Är det uppehåll efter maten är det jag och Fredric som ger oss ut i trädgården vare sig han vill eller inte.


    LASTBIL!!

    Elin har inte alls varit på humör för att sova middag denna veckan hon röjer fram tills hon supar och det hela slutar nästan alltid med att man får sitta med henne i knät i soffan tills som somnar. Idag gick det hyfsat lätt och jag tänkte passa på att sova en stund jag med. Så jag bar upp henne till våran säng och så la jag mig med. Det kan inte ha gått mer en en halvtimma innan jag drömde om massa konstig ljud.. sakta men säkert insåg jag att de kom utifrån våran gård. Heltplötsligt hör man ett högt pipande. Elin sätter sig rakt upp och bara skriker ut i förtjusning LASTBIL!!! mycket riktigt det var en lastbil som backade. Tog sin lilla tid innan jag förstod vad det var de gjorde men utan förvaning hade de kommit för att byta sanden ute på lekplatsen så det var fullt med folk som hjälpte till att skyfla ut och göra det fint för barnen. jaja en halvtimmas sömn fick jag i alla fall.
    Ni ikväll när barnen har somnat tänkte jag att jag skulle rota fram våra väskor för att så smått börja packa ner allt vi skall ha med oss till landet. Tvättmaskinen går på högtryck så allt är nytvättat och fint att ta med sig.
    Skulle igentligen ha varit nere hos svärmor och Rolle idag men de kände att det skulle blivit för stressigt innan de skulle iväg med husvagnen, vilket inte gjorde mig nått då man kunde ta det lungt här hemma och få ordning. Skall se om jag inte kan tjata ut mannen sen för att klippa häcken... snart har alla grannarna tagit sina och våran ser ut som ett yr väder.
    ja just det midda kanske man skulle ta och klura ut med. Får bli nått enkelt idag.

    Lite Ego bilder från galan

    Har fått lite förfrågningar av vänner och familj om jag inte hade bilder på mig själv från galan. Som tyr är hade min vän carro en hel del fina bilder som jag bjuder på här



    Får håret fixat

    Inte illa att lyckas få till lokar i mitt spikraka hår


    Sen var det dags för sminkning


    då var sminkningen klar


    Ombytt och klar inför mingel och gala


    sitter ute i svalkan mellan maträtterna

    Vad gör man när åskan går?

    Jo då passar man på att testa lite av produkterna vi fick på galan. Bland annat så passade jag på att testa en långverkande inpakning från Disp Dessa produkter tror jag vi fick från Creative Lounge, vilka även stod för att ordna oss så fina och håret och den perfekta galasminkningen.
    kan säga att håret blev helt underbart efteråt så den kommer användas flitigt nu fram över. Från Disp fick vi även en toppen bra hårspray. Precis vad jag behövde.

    Disp Selected Healing Cream

    En långverkande inpackning som du inte sköljer ut,
    maxad med näring. Berikad med 35% fuktgivande
    Aloe Vera. Healing Cream andas in nytt liv i ditt hår och lämnar det mjukt & friskt. CHONDRUS CRISPUS alger gör att du får glans och skydd mot väder & vind.

    "Disp Selected" - en serie helt fri från paraben. Paraben är ett konserveringsämne som kan orsaka både cancer och hormonförändringar

    Semester lyx

    kom på idag att jag skall juh oxå få njuta av att det är semester och inte enbart vara ledig från jobbet för att ta hand om ungar och hund. Och eftersom Elin väcker mig på morgonen och det är lönlöst att försöka få upp Fredric så tidigt har jag nu bestämt att jag skall sova middag varge dag. Så vid ett gick ajg upp väckte fredric och sa till honom att gå ut med Nikki. Elin sov middag hon med. Så jag la mig tilrätta i sängen satte på tv:n och fick syn på ett program jag hade  tänkt se men det tog inte många minuter fören jag hade somnat. Vaknade igen halv fyra av att Elin kom och gosade och sedan kom även Fredric upp och kröp ner i sängen. Så låg vi en stund innan vi tog oss upp.
    Nu känner jag mig hur pigg som helst och känner att städningen hemma inte är ett måste utan det går bara av farten medans middagen står på spisen.

    Vågar man???

    .. hoppas på att det verkligen är ägglossning eller är det bara min kropp som spökar? Hade lite känningar under galan så bara på skoj tog jag en sticka dagen efter. har i princip gett upp hoppet om att det skall bli nått annat än de svaga utslag som jag aldid brukar få på stickorna. Men döm av min förvåning då strecket blev riktigt starkt. Bara för detta var jag tvungen att ta en dagen efter det med och då var det svagare igen? kanske kanske kan det vara så att min kropp äntligen kanske försöker rätta till sig Eller så driver den med mig igen. Tyvärr är det väl två veckors vänte tid nu innan jag vet svaret på den frågan.
    tog i alla fall bild även om den inte blev så bra


    vart är åskan???

    Nu lbir jag snart tokig på detta. Det åskar söder om oss...emn missar oss. Det åskar >Norr om oss och missar oss. Det åskar väster om oss och  ja gissa det missar oss det med. Hjälper inte om det kommer öster ifrån det heller. De senaste dagarna är det precis som om molen delar på sig och det bara skall vara blå himel ovanför lilla älvängen. Visserligen har det bivit några grader svalare men det har juh blivit så otroligt klibbigt istället. Nä en riktigt åskknall längtar man efter nu. Kommer från en som är livrädd för åska och det borde säga en hel del.
    jaja Får väl passa på att klippa häcken och gräsmattan så kanske det vill komma lite regn på dem sen.

    Vilken dag.

    Dagen idag var tänkt att vara lugn och igentligen inte göra nått alls. Först ringde min Vän Lena så hon och ennes dotter Moa skulle komma över på lite fika... helt oki för min del då jag och Lena alltid har kunna slappa ihop och det är alltid lika kul när hon kommer upp så man får kacklat av sig lite om allt och lite till. Mitt uppe i detta ringde min svärmor och ville komma förbi och lämna lite födelsedagspresenter... sagt och gjort efter ett tag dök de upp och fika dukades fram.
    De stannade inte så jätte länge.


    Elin fick massa fina kläder i present och allt gick i lila


    Lena och jag gick ut en stund och kelade med grannens hund och Elin fick busat av sig ute ett tag innan de skulle åka vid fyra.
    Kände att jag var rätt trött efter att ha fått nattsömnen ordentligt störd inatt så jag gick upp och la mig och fick sovit hela två timmar innan min mna kom upp och väckte mig. Japp nu var det dags att åka iväg och storhandla. Blev framför allt saker som skall med upp till landet nästa vecka och lite enklare mat nu under veckan. När vi kom ut till bilen började det regna och regnade rätt regält på vägen hem... mne här kom det bara några futtiga droppar typiskt nog.
    Ute på City Gross insåg jag att jag inte alls komme orka laga mat idag så vi köpte oss färdiga pizzor att värma i ugnen som fick bli dagens middag. Så nu sitter de efter maten i soffan och tittar på Disneys herkules och myser lite innan det är dags för barnen att gå och lägga sig.


    Elin kladdig och go av Pizza

    Första dagen

    Idag är det igentligen den första dagen på semestern. Kändes så skönt igår kväll att inte behöva ställa någon väckarklocka eller känna någon ångest för att man skall upp och iväg till jobbet. Sitter här och väntar på att lena och moa skall dyka upp på en fika.
    Var ren lyx i morse då Elin väckte mig fört vid nio... vet inte hur längesedan jag fick sova så länge för henne. Nu sitter hon snällt och tittar på tv så mamma får en chans att hinna läsa lite bloggar innan det är dags att ta hand om vardagens bestyr.
    man vill inte riktigt släppa lyckobubblan som man levt i från galan... men tillbaka till vardagen måste man trotts allt.
    barnen har så glada för de saker de har fått av mig Angelica har gått runt i sina flippflopp hela dagen igår och Elin är som tokig i sitt nya pussel.


    Äntligen Regn.

    Nu har regnet äntligen kommit hit. Kan riktigt höra mina växter ute i trädgården suga i sig allt de kan får. Håller tummarna för att det kommer lite mer så det blir en riktigt rotblöta av det. Då kanske man vågar sig på att klippa gäset nu med och det inte bränner bort på en dag nu när vi lyckats få den så fin.
    trotts regnet får jag nog vattna bärbusken jag har på framsidan... är fortfarande fundersam på vad det kan vara... det ser ut som en hallonbuske men bären ser ut som björnbär eller nått liknande... skall bli mycket spännande att se vad som kommer mogna och vad det kommer smaka.
    Har i alla fall bestämt mig att det kommer inte bli nått mer planterande fören vi kommer hem från landet. Kommer det en sådan torka igen och vi inte är hemma så känns det lite som att slänga pengarna i sjön. Får satsa på lite sensommarväxter och förbereda trädgården lite mer inför nästa år nu när jag vet hur jag vill ha det och jag vet vad som finns i rabatterna.
    Nu skall jag nog ge mig ut och göra en liten regndans ihopp om att det skall komma lite mer hehe

    Lite bilder


    Carro har precis fixat sina naglar


    Supergod pjabuffé till lunch


    Carro får håret fixat


    Sedan var det dags för sminket


    Skönt med lite svalka ute


    Jag iförd kvällens outfit


    Carro redo för galakväll


    bubbelmingel


    Den fantastiskt fina dukningen


    En ljuvligt god förätt


    här har vi efterrätten mmmmm (glömde ta bild på huvudrätten)

    Helt underbart!!!!!

    Jösses vilket dygn man har haft. Redan från det man anlände till man åkte hem sent inatt har allt varit helt fantastiskt. Efter mycket om och men kom vi iväg.. var lite smått nervös när Fredric fortfarande höll på med bilen och klockan var  tio i tio. Strax efter elva mötte jag upp carolina utanför hotellet. Vi gick in och anmälde oss och blev då ägare av en enorm goddiebag med massor av roliga små presenter i.
    Efter att ha rotat igenom den blev vi visade till ett omklänbingsrumm så vi kunde hänga av oss lite. På vägen därifrån sprang vi på stället där man kunde göra sina naglar fina intför kvällen. Vi tog tillfället i akt då de inte hade haft några kunder innan och de fullkomligt slängde sig över oss.
    Sakta men säkert insåg man vad denna dagen skulle innebära. En massa lyx bara till oss 110 mammor som var där. Nu var det våran tur att bli ompysslade till max.
    Presenterna och de små påsarna fortsatte att komma under dagen. Blev en hel del att bära med sig hem tillslut. Träffade otroligt många trevliga och roliga mammor som jag inte hade en aning vilka de var fört.. så nu kommer jag inte ha tid att jobba om jag skall hinna följa alla nya roliga bloggar jag kommit i kontakt med.
    Under dagen serverades först pajbufe och lite senare fruktbufe med massa melon och annat gott.
    Vid tre var det dags för mig och Carro att få håret och sminket fixat. Man satt i ett lykorus som inte var av denna värld. man ville inte att det skulle ta slut. För att avsuta våran makeover så påbörjade jag min kväl med ett glas vin och ruktsoda. Precis lagom svalkande i hettan.
    När det var dags för bubbelmingel var det så otroligt kul att se alla 110 mammor så uppklädda och fina. alla stilar fanns och alla kände sig otroligt vackra denna kväll.
    Efter prisutdelningen var det dags för middag. Och vilken middag sedan... detta kommer man sent glömma kan jag lova. Innan deserten serverades underhölls vi av en standup komiker här ifrån göteborg. Jag skrattade så jag hade svårt att få luft tillslut. Ytterligare lite priser delades ut.
    Sakta men säkert började kvällen nå sitt slut.. vilket man kände. Ögonen började bli riktigt tunga och fötterna började göra ont.
    Tyvärr blev juh inte hemresan riktigt som jag hade tänkt mig. Helt plötsligt ringer min man och säger att han inte kan komma fram till hotellet då han är rädd för att få bensinstopp.. och typiskt nog hade han åkt ifrån sin plånbok med. Efter lite tjafs i telefon får jag tag i en taxi som får kört mig för att möta upp Fredric och tanka upp bilen.
    Det var en mycket lycklig och trött Pernilla som kröp isäng vid tresnåret inatt.
    huvudet känns lite trött idag men annars lever jag fortfarande kvar på vågen av lyckorus.

    Ett stort tack till Duracellmamman, Wojtan och Sessan  Ni har gjort ett enormt jobb för att få oss alla 110 mammor att få känna oss som prinscessor för en dag. Längtar redan till nästa Gala

    Snart smäller det

    Nu sitter jag har har packat allt som skall med. Äntligen är det dags för mammablogg galan. Underbart sett att starta semestern på. det bästa är nog att jag och min vän Carolina skall få en hel dag tillsammans. Var evigheter sedan hon och jag umgicks. Förr innan någon av oss hade familj hittade vi alltid på massa kul tillsammans och var ute en hel del.
    Känns så lyxigt att få ägna en hel dag till bara oss mammor. vi kommer få både smink och hår iordninggjort inför gala middagen ikväll sen är det massa aktiviteter nu under dagen med.
    Nästan så man känner sig lite nervös Kändes så avlägset när man anmälde sig och nu har dagen kommit.
    Sitter och väntar på att Fredric skall fixa klart med bilen eftersom han skall besiktiga den efter han har lämnat av mig.
    Bilder och rapport från galan kommer i morgon. Är väl hemma runt tre fya inatt skulle jag gissa på... jösses vet itne när jag var ute så sent senast.
    Ha en underbar dag nu
    kram

    Det blev värre

    Regnet som kom i går var underbart skönt så länge det varade... det värsta var nog efteråt då värmen förvandlades till tropisk värme med en luftfuktighet som fick det mesta att klibba ihop. Har varit riktigt vidrigt inne i natt.
    Somnade på soffan med Elin igår vid nio och vaknar till när fredric bär upp skruttan.. då var både hon och jag helt genomsvättiga och klibbiga. Den sköna luften som varit på kvällarna när vi varit ute med hunden var inte alls lika skön längre. Och idag känns det nästan som om det är varmare än vad det var igår.
    Känns skönt att veta att man inte har allt för mycket planerat på jobbet idag utan kan ta det rätt lungt. Sista timmarna idag kommer vara så sega när man vet att semestern är inom räckhåll.
    Imorgon är juh galan med. skall bli skit´kul att få komma iväg och göra nått bara jag och samtidigt träffa alla andra mammor som man läst om ett bra tag nu. Får nog ta mig i kragen och prova klänningen och skorna tillsammans ikväll och se så jag verkligen kan ha dem nu med.
    Nu är det dags att försöka få i sig lite innan det är raka vägen till jobbet som gäller.

    Äntligen!!!!

    Har precis kommit in med Elin efter att ha varit och lekt ute i ösregnet som kom.... ja ni hörde rätt det har äntligen regnat här... höll väl på en timma här med åskskurar som kom. Såg för roligt ut när det helt plötsligt kom ut massa folk från alla lägenheterna här och stälde sig i regnet. Har nog aldrig sett så mycket folk på våran gård samtidigt innan. Barnen hade jätte kul och sprang runt i alla vattenpölar som blev. Tyvärr blir det ganska fort varmt igen när solen var tillbaka pluss att nu känns det som tropikerna med luftfuktigheten som blev efter. Men det är i alla fall lite syre i luften nu. Idag har varit ännu värre än det var igår på jobbet. Luften har stått stilla och hjärnan har mer eller mindre blivit kokt.
    Nu är det bara en enda arbetsdag kvar till semestern.... skall bli sååååååååå skönt.
    nä nu är det dags att försöka få isäng lilla Elin

    Nu räcker det

    med värme allts... fy bubblan säger jag bara. redan klockan fem i morse hade vi 18grader. inte nog med att Bussen till och från jobbet är varm hemma hos våra gamla är det olidligt.
    När jag var hemma hos en vid nio idag och skulle städa så hade han 32grader inne... det är inte mänskligt att städa i detta. I denna värmen skall även hjärnan funka då man ger insulin och mediciner. Som tur är har jag bara två dagar kvar att jobba nu innan man går på semester i tre veckor.
    Elin tar inte värmen så bra hon heller.... grinigare unge får man nog leta efter just nu inget är bra och hon skall bara göra tvärt emot. Hon vaknar på nätterna och gallskriker genomblöt av svett trotts korsdrag i hela lägenhten. Vad tusan skall man hitta på???

    RSS 2.0