lite uppdatering

I Torsdags åkte jag och Elin in för att träffa min syster frida inne i stan. Var tänkt att vi skulle åka till slottskogen med Elin efter lite shopping. Men efter att ha sprungit runt på stan i två timmar i denna värmen var både jag och syrran helt slut Men vi fick tag i en hel del fina sommar kläder till Elin och jag hittade även en kjol till mig själv. Nu skall jag bara se om jag kan hitta ett par skor att ha på mig till Galan. Det blev att vi satte oss i skuggan på en uteservering och försökte äta lite mat. Varken jag eller Frida fick i oss direkt mycket då våra kraftiga förkylningar fortfraande spökar med oss.
Efter maten tog vi spårvagnen ut till våra föräldrar där det blev bestämt att jag och Elin skulle sova över. Större delen av eftermiddagen var jag och Elin själva där då de var iväg och fixade det sista innan resan de skall ge sig iväg på. Men det gick juh fint fint Elin sov middag en stund till udner fläkten och jag satt ute i trädgården och läste.

På fredagen väckte Elin mig redan kvart i sex på morgonen som tur var fanns det tv på rummet så vi kunde sitta och titta lite på barnprogram innan vi gick ner till morfar som hade vaknat. Det blev frukost ute i trädgården och vi kände ganska snabbt att det skulle bli  en riktigt varm dag. Redan vid elva somnade Elin i hängmattan och sov i nästan två timmar i skuggan. såg så skönt ut där hon låg.
När mormor kom hem från jobbet dukades det ordning för lite kalas för att fira att Elin fyllt två år. men hon struntade i allt vad kakor och tårtor heter när hon fick syn på sin present. En helt ny trehjuling. jösses så stolt och glad hon blev. Både jag och mormor fick springa runt med henne resten av eftermiddagen.
Vid fyra tog Elin sig en lur till i hängmattan medans mamma och jag satt på varsin stol i skuggan och gick igenom lite vad som behövdes upp till sommarstugen och vad som behövdes göras där uppe.
Pappa kom ut lite då och då men man såg på honom att det gjorde ont att sitta för länge så han låg mest i soffan och tittade på tv.
När det svalnat av något ute grillade vi revben till middag. och som innan åt Elin väldigt dåligt. Men när man tänker efter hade nte vi heller ätit speciellt mycket under dagen. Man tappar matlusten helt i värmen.
pappa gick in och sittade på fotboll medans mamma och jag satt kvar och drack några glas rödvin. Min bror Daniel var med i början men sen skulle han iväg med några kompisar och dricka öl.
Vid halv tio dök Fredric och angelica upp för att hämta oss. Elin visade stolt upp sin cyckel och fick hjälp att cykla hela vägen ner till bilen.

             



     


Lördagen blev extrem lugn och vi var väl inne större delen av dagen då båden jag ungar och hund tyckte det var lite i värsta laget med 28grader i skuggan. Elin var i alla fall ute på förmiddagen och cyklade runt med sin nya cykel och sakta men säkert börjar hon få kläm på att trampa själv... nu skall hon bara lära sig styra med så kommer det bli en faslig fart på henne.

En riktig liten sommar tjej

Elin redo att ge sig iväg till dagis idag. Hon har blivit helt tokig i toffsar och det är det första jag får göra när hon vaknar på morgonen


2år!!!!! jösses

Tänk att nu har det redan gått två år. Vart har denna tiden tagit vägen. Kommer fortfarnde ihåg hur jag sat på midsommar och försökte ta mig igenom frukosten med värkar som sakta smög sig på kraftigare och kraftigare.
Poff sa tiden och nu är hon en liten trollunge som förgyller våra dagar.
Idag kommer det inte bli så mycket firande då jag fortfarande är dålig utan vi tar igen det på fredag istället. Eventuellt kommer moster Frida hit med lite present och så blir det självklart lite tårta idag.

Elin nyfödd 070622


Elin två år och full med bus



Grattis på tvåårsdagen min älskade unge

värsta midsommar på länge

Nu har midsommar sakta kommit och gått. I år blev det ingen höjdar helg för min del i alla fall. Var hemma med Elin i början på veckan och runt onsdag torsdag fick jag ont i halsen som gick över i en riktig dunderförkylning. När jag skulle ringa till jobbet och sjukanmäla mig så tyckte min chef att jag visst skulle komma in och jobba trotts feber och allt. var väl bara att ta två panodil. Hon ringde flera gånger under torsdagen för att försöka övertala mig att komma in och jobba kvällen. Hennes ton var inte alls trevlig och tillslut sa hon att är du hemma idag får de se till att komma imorgon (midsommar afton). Hon utalade aldrig något hot men jag tyckte det kändes fruktansvärt olustigt. Natten till Fredagen var fruktansvärd då jag vaknade en gång i timman med andnöd. inget hjälpte varken hostmedicin eller nässpray. Febern åkte som en jojjo hela natten med mig.
Vid fem gav jag upp och gick upp och tog på mig och gjorde mig klar för att åka till jobbet. trotts att jag mådde skit.
packade ner panodil, nässpray, hosmedicin och bafucin. fyllde en pet-flaska med c-vitanmin som fick bli min frukost på vägen till jobbet.
Väl på jobbet kunde inte mina arbetskamrater förstå varför jag hade kommit enligt dem såg jag ut som piiiiiiip. Jag gjorde i alla fall mitt jobb även om det tog bra mycket längre tid. svetten och snoret ran om mig. blev inte bättre av att det regnade till och från heller.
som tur var blev vi släppta tidigare från jobbet så jag gick hem redan vid halv tre. När jag kom hem la jag mig bara på soffan och efter en hostattack var även min röst borta. jag kunde inte få fram ett pip. Elin hade lite svårt att förstå detta då hon ville att jag skulle läsa böcker och leka.
Tillslut somnade jag i alla fall och blev väckt av min man som hade dukat så fint i köket med masa midsommar mat. han hade även hunnit med och ränsat avloppet i köket och städat. Efter maten blev det liggläge för mig igen... febern ville inte ge med sig och jag kände mig bara sämre och sämre. Vid tio gick vi och la oss. Jag somnade ganska snabbt men vaknade av att vi hade Elin i sängen som ville leka. Det blev att Fredric fick ta hand om henne och jag gick ner och la mig på soffan var helt slut.

Midsommardagen fortsatte väl i samma spår som dagen innan jag tillbringade större delen i soffan Elin fick roa sig med att måla och leka och självklart gick hitta nemo på dvd:n.
När Elin sov middag passade jag på att gå upp och lägga mig jag med. vaknade efter någon timma av att det åskade som bara den en bit bort. Under eftermidagen slog det lock för mina öron och det kändes som om jag bodde i en burk eller något hostan blev värre den med.. men det brukar juh vara ett tecken på att förkylningen går mot sitt slut.
Igår kväll fick jag ta både diklofenak och panodil för att döva den värsta smärtan i öronen. hade förhoppningar om att det skulle släppt när jag vaknade men blev istället att jag vaknade inatt av att jag hade så ont så jag fick ta nya tabletter.
Har väl insett att jag inte alls kommer kunna gå till jobbet i morgon utan får boka en tid till läkaren och skaffa sjukintyg på att jag faktiskt är dålig så kan inte chefen säga nått om det.
skall nog ta och ringa till facket med nagående hur våran chef beter sig mot folk som är sjuka. Tycker det känns fruktansvärt olustigt.. får väl försöka förbereda mig mentalt på vad man kommer få för samtal från henne i morgon. Men jag försökte juh i alla fall jobba i fredags och det gick juh åt skogen... blev juh bra mycket sämre när jag kom hem.

hoppas ni alla andra har haft en trevlig midsommar i alla fall :-)

En hysterisk natt

Fy bubblan säger jag bara. Hade inte hunnit somna än när Elin började. Första gången hon vaknade var vid tolv och då trodde jag mest hon var ledsen för att hon hade drömt. Hon somnade om rätt snabbt men så gick det en halvtimma innan hon skrek hysteriskt från sitt rum. Denna gången gick hon inte att trösta och inget var bra. Slutade med att hon och jag gick ner och satte oss Eftersom fredric skulle upp till jobbet. Först vid tre lugnade hon ner sig och då med hjälp av Panodil. Misstänker att förkylningen har satt sig i öronen denna gången. Hon vägrade ligga ner på kudden och pikade mot huvudet och öronen när jag rågade vart hon hade hon. Men tror ni hon tog sovmorgon idag... näää klockan sju var hon här nere igen och väckte mig pigg som en lärka. Förhoppningsvis somnar hon snart och sover en regäl middag så jag kan få ta i kapp lite sömn... tre timmar är ingen höjdare när man skall ta hand om en grinig och sjuk dotter.

Sjukstuga

Elin sov riktigt länge idag. Vaknade först vid åtta av att hon ropade på mig. Hade i och för sig vacknat tidigare av att jag hade vannsinigt ont i halsen och sedan av att Fredrics väckarklocka ringde.
Idag är Angelica med Fredric på jobbet och hon var så stolt när hon packade ner sin egna matlåda.
Dessvärre är både jag och Elin dåliga idag. Hon är jätte snorig och febrig och vill mest sitta i mitt knä hela tiden. Själv känner jag mig jätte häning har ont i halsen och den känns tjock. Förhoppningsvis blir det inte mer för min del men det går en riktigt kraftig förkylning på jobbet som flera har åkt på nu. Är väl bara att vänta och se.... förhoppningsvis kan jag jobba på midsommar eftersom det är storhelg och det är goa pengar.
Idag har Elin gått runt med sina prinsess saker som hon vann i fiskedammen igår och tyckt att hon varit så snygg. Hon är försöt den lilla skruttan. och bara om en vecka fyller hon två. Vart tusan tar tiden vägen igentligen.


En mysig dag med familjen

Igår bar det iväg till Liseberg med hela familjen. Hade fått låna två sesongskort av mamma eftersom inträdet går på 80kr/person. Väl inne på Liseberg mötte vi upp med några andra familjer inne från familjeliv. Vi hann inte umgå så mycket då barnen ville åka olika saker och det var mycket folk där inne men kul ändå att ses eftersom det var ett tag sedan. Elin tyckte det var jätte kul att åka och jag tror hon hade lite mer behållning av att åka iår än vad hon hade förra året. Angelica var en pärla som tog hand om sin lillasyster som inte alls ville stå still i köerna.
Angelica var riktigt modig och vågade sig på att åka Balder för första gången. Medans jag och Elin väntade på att de skulle bli klara spelade vi lite och vann en del godis :-D
Angelica sken i hela ansiktet när hon kom springandes och ville åka en gång till.
För en gångs skull hade vi med oss lite baguetter och dricka som vi petade i oss mellan åkatraktionerna. Ungarna fick både glass och godis men ajg var duktig och bara smakade lite. När klockan var sex kände vi nog alla att det räckte för oss så som sista sak blev det en tur i flum ride för Angelica och Fredric. och jösses vad blöta de blev tur vi skulle hem. Det var en trött familj som slängde i sig lite mat innan det var dags att sova. Sen upptäckte vi att Elin hade fått feber så det var bara att ringa jobb och dagis och tala om att vi blev hemma idag.


en effektiv dag

Vaknade av väckar klockan 05.20 och var allt annat än pigg. Kände mig helt död då jag sovit så dåligt under natten. Sen viste jag vad jag hade framför mig på jobbet. Morgon arbetet gick rätt fort men sedan skulle jag med en av våra vårdtagare på läkarundersökning. vi skulle vara där vid ett men bilen kom redan 11.10 så det blev juh att vi var jätte tidiga. Man blir rätt trött i huvudet av att sitta och lyssna på samma sak om och om igen. Men vem kan klandra någon som är över nittio att ha problem med minnet igentligen. allt som allt tog hela besöket över fyra timmar så innan vi var hemma var både hon och jag helt slut.

somnade som en sten på bussen hem vilket gav mig lite mer energi. Fick handlat en hel del innan jag begav mig hemåt. Där möttes jag av en hängig man och dotter.. får väl se vad det blir av detta.
Som vanligt hade jag svårt att bara komma hem och ta det lungt så det första blev att lassa in disken i diskmaskinen en damsög jag på övervåningen. Och för första gången på länge chockade min man mig och tog damsugaren ifrån mig och damsög hela nedervåningen medans jag gjorde maten.
Dagen till ära eftersom Angelica slutat skolan hade jag köpt med mig lite fika hem som vi tog efter maten.
Har länge sneglat på mitt akvarie och haft dåligt samvete att jag inte gjort rent det på ett bra tag så nu passade jag på medans jag hade lite ork kvar. Fick bytt vatten rengjort filter och putsat på växterna så nu är det riktigt fint. Elin och Angelica busade som bara den på övervåningen så jag kunde hålla på i lugn och ro.

Nu sitter man här och ungarna sover och fredric är iväg och handlar lite till sina kretskort han håller på att göra. Funderar faktiskt på att stänga av datorn och sätta mig och läsa. Har blivit en riktig bokmal de senaste veckorna. Läser ut bok efter bok och den stora favoriten just nu är Nora Roberts olika trilogier.
Nu är min första lång helg på evigheter så det skall bli riktigt skönt hoppas nu Elin sover lite längre än till sex i morgon bitti. Men idag hade hon tydligen sovit riktigt länge så det kanske funkar med den nya rullgardinen som Fredric har satt upp.
När gott folk nu skall jag begrava näsan i boken jag börjad på idag. Ha en skön kväll

En av få

Denna bild är en av ytterst få bilder där hela familjen är samlad. brukar alltid vara någon av oss som håller i kameran annars. Bilden är tagen på pappas 50års kalas


Veckan går fort

Imorgon är det redan Fredag igen. hoppas bara inte att hela sommaren skall gå så här fort för då kommer semestern vara över innan den ens har hunnit börja.

Igår var Jag och Elin iväg på student-skiva för min kusin Caroline. Tydligen gick hon ut med väldigt bra betyg då hon avslutade hela sin skolgång med att få ett stipendie. Kalaset hölls hemma hos hennes pappa i en stor lägenhet i centrala stan. jösses säger jag bara. Det blev en hel del folk som kom. Själv han man inte umgås så mycket mes släktingarna som var där då jag hade fullt sjå att jaga min lilla viling som sprang runt med en annan tvååring som var där. Var rätt kul att se hur två dominanta skruttar försökte bestämma över varandra. Blev en del kivandes men även en och en annan puss och kram de två sins emellan.
Elin slocknade som ett ljus på vägen hem. Han inte mer än på bussen så sov hon.
Caroline som tog studenten verkade vara riktigt nöjd med alla fina presenter som hon fick och verkade riktigt laddad inför nattens bravader.

Idag har jag varit inne och jobbat på min lediga dag. Bytte pass med en tjej så jag slapp ta semester den 12:e då Elin har studiedag. Men vilken dag det har varit har haft fullt upp hela dagen. Så vid två när jag varit ute och lämnat mat smet jag iväg till gymet och tränade en timma inna jag åkte hem.
Fy bubblan vad segt det var att träna kändes att det var bra längesedan nu. Men jag har i alla fall tagit första steget nu. tänkte jag skulle köra ett ordentligt pass på lördag då jag har tre timmars rast på jobbet att fördriva. Måste juh komma igång ordentligt någon gång. skall bli spännande och se om man känner av någon träningsvärk imorgon.

RSS 2.0