pigg för en gångs skull

Vet inte hur länge sedan man vaknade och kände sig pigg.... men hör och häpna idag inträffade det. Vaknade till när gubben gjorde sig klar för att åka till jobbet men somnade om ganska snabbt igen. Så när klockan ringde vid sju för att väcka angelica var det inga problem alls att vakna. Hande från början tänkt att lägga mig och slumra fram tills Elin vaknade men kände att det var lika bra att gå upp. Hade jag somnat om hade jag nog bara blivit segare.
Elin vaknade vid halv åtta och var på strålande humör. Känns som om denna dagen kan bli rätt bra... Håller tummarna att de får in personal till ikväll så vi slipper gå kort för på tre pers kommer vi aldrig klara det.
I dag har jag lyckats sätta upp Elins hår i tofsar hon är så söt i dem... får se hur länge de sitter kvar bara hon har en förkärlek att plocka ur dem stup i kvarten annars.. men än så länge har de fått sitta kvar.



Sommartid = mörker

Fy i morse kände man verkligen av att vi hade gått över till sommartid. Inte nog med att kvällen igår bara flög iväg då det var ljust såppas länge så man hade noll koll på klockan. idag när klockan ringde fem var jag helt död och det var alldeles mörkt ute. Kände mig mer död än Levande när man släpade sig ut med hunden medans de andra i familjen sov.
tur man har mamma i telefonen när man åker till jobbet annars hade jag nog somnat och missat helt vart jag skall hoppa av. Inte ens kaffe och lite frukost hjälpte mig att vakna på jobbet.
Skönt att dagen har flutit på rätt smidigt idag men det var bra segt de sista timmarna och att bussen hem var sen gjorde juh inte saken bättre.
Skall bli spännande och se hur lätt det är att få Elin att somna nu när det är så mycket ljusare på kvällen... men med tanke på hennes humör just nu så kommer det inte vara några problem. Hon har varit på riktigt skithumör ända sedan Fredric hämtade henne. Vägrade äta maten utan satt bara och slarvade.
Skönt är i alla fall att man har sovmorgon imorron.. börjar inte fören 12 får se bara hur länge Elin behagar att sova... men längre än till fem hoppas jag att det blir i alla fall så man får ta igen lite sömn.

har föresten uppdaterat bilddagboken för de som är nyfikna

nä nu blir det lite kaffe och en stund i soffan innan man skall göra ungarna klara för sängen och förbereda allt för imorgon.
ha en skön kväll

morgonens bravader

Allt började igentligen redan inatt då Elin vaknade vid halv två. Pigg som en lärka var hon... själv hade jag inte hört henne utan Fredric hade tagit upp henne och de kom upp vid två. Kan säga att hon ville allt annat än sova hon tjatade om att gå ut sen skulle hon hoppa i våran säng. När vi släkte ner för att sova skulle hon givetvis ligga på mig och inte bredvid mig. Jag tröttnade tillslut när jag hade en snarkandes gubbe på ena sidan och en unde som låg och sparkades på andra sidan. Vid fyra la jag Elin i hennes säng sen gick jag ner och la mig på soffan.

Vaknade idag av att jag hörde en jäkla smäll på övervåningen och rusar upp. Då ser jag en lycklig Elin som står inne i angelicas rum och har vält det lilla bordet där Angelica har alla sina pysselsaker.... de låg nu överallt. Såg att Elin var helt vit på händerna och trodde först hon hade fått tag i Angelicas ansiktsfärg... men när Fredric går upp för att tvätta av henne får han syn på byrån i hallen där uppe, den är lika vit den. Det visar sig att hon har målat hallgolvet och byrån med tandkräm. Elin gick och pekade och tyckte det var jätte fint. Sen fick vi syn på toalettstolen och den var lika inkletad den med.
Jösses vad arg Elin blev när vi började skura bort allt. Misstänker även att hon målat på tapeterna ute i hallen med röd krita som tur är så går tapeterna lite i de färgerna så det är inte så iögonfallande.
Men hur mycket hinner en två åring göra på morgonen igentligen och vad skall vi hitta på nu om hon börjar smyga upp... innan har man juh hört henne med en gång men idag har jag inte hört ett smack. Kan bero på  att jag var rätt trött efter att ha varit vaken halva natten. Men vad är det som får henne att tänka i de banorna att hon skall måla en byrå i tandkräm.???
fast jag vågar nog inte säga så mycket har hört en del skräck historier från när jag var liten och vad jag hittade på.
nä nu skall jag sätta igång och städa här hemma både övervåningen och undervåningne behöver damsugas och golven behöver tvättas.



har försökt tvätta av den med trasa och vatten två gånger nu men trotts detta ser det ut såhär... blir att gå på med grönsåpan sen

vad skall ni andra hitta på idag då??

Jag skall göra det skall ni???



Earth Hour: Ikväll släcker Sverige och världen ljuset kl 20.30-21.30

Ikväll klockan 20.30 lokal tid släcker miljontals människor över hela världen ljuset i en manifestation för klimatet. Genom en enkel handling - att släcka ljuset under 1 timme - kan du vara med och sända en signal till världens makthavare att de vid FNs klimatmöte i Köpenhamn nu i december ska våga fatta de beslut som krävs för en framtid på jorden.

lugna lördagen

Idag har vi inte gjort så många knop än. Elin sover middag och min kära make har inte stigit upp ur sängen än. Antar att han satt uppe rätt länge igår.
Själv vaknade jag i morse och upptäckte att jag låg kvar i soffan. Somnade någon gång under 22nyheterna på tv4. Var riktigt skönt att få sova en hel natt utan att vakna av gubbens snarkningar och behöva gå ner till soffan istället.
Vid sju hörde jag Elin på övervåningen. Möttes av öppna armar av skruttan när jag kom upp. Vi gjorde iordning lite mysig frukost och tittade en stund på teletubbies sen blev det läsa lite böcker sjunga och dansa. Det är verkligen fullt ös från det Ein vaknar tills hon stupar i säng. Än så länge idag verkar hon vara på gott humör i alla fall får se hur resten av dagen blir.
Skall se om jag inte lyckas få upp gubbe snart med så jag hinner se honom något innan han skall iväg på spelkväll med kompisar. Med andra ord blir det bara jag och Elin hemma. Undra vad vi skall ta och hitta på tillsammans ikväll.

ha en underbart skön lördag nu

Med livet som insats

Så kändes det idag när jag skulle åka till jobbet tidigt i morse. Här hade det under natten kommit ca 1dm kramsnö vilket gjorde att vägarna var riktigt moddiga och hala. Det börjar med att bussen är sen. Sen kör han ut från busstationen på ett helt annat ställe än vad den brukar göra. Han såg nog min förvånade min och börjar hojta om att han behövde ta sats för att komma upp för backen. Jag satt på helspän och pratade med mamma i telefonen. början av backen gick rätt bra men så avtog farten busen började slira fram och tillbaka och man hörde hur han kämpade med höre växlar. Tillslut sa jag bara till mamma. - Hör du mig skrika snart så har vi kört av vägen. Efter mycket om och men tog vi oss upp för den backen. Sen kom nästa prövning när vi skulle genom Alafors... han gjorde som innan och gasade på som en blådåre för att ta sig upp och struntade i de stackarna som sod påhållplatsen närmst backen. Denna vägen är fruktansvärt smal med hus som ligger jätte nära vägen. Fick hjärtat i halsgropen då bussenåter igen tappade fästet och började glida fram och tillbaka över vägen och vi dessutom får möte. Som tur är kunde den mötande bilen köra upp på en uppfart till ett hus tills vi hade tagit oss förbi.
Misstänker attbusschauffören var rätt nervös han med för han satt och pratade med oss stackare hela tiden. Efter denna uppförsbacke kommer det en lång och slingrig nedförsbacke.... som tur är kommer inga fler mötande men när han skall stanna på en hållplats i slutet på backen glider han bara förbi och får stopp på bussen först i en korsning där vägen är plan igen.
Det är nog första gången jag åker buss och känner hur jag sitter inne i bussen och försöker parera. Efter detta är resten av resan rätt lugn då vi kommer ut på lite större vägar men jag var helt slut när jag kom till jobbet efter att ha spännt mig så.


Äntligen kväll

Nu sitter man äntligen ner igen.
När fredric kom hem bar det iväg till Citygross för att storhndla... vilket var nödvändigt då det började eka rätt bra här hemma. Efter lite stampande i hallen från min och Elins sida kom äntligen Fredric ner från övervåningen och vi kunde ge oss iväg.
Inköpslistan var riktigt lång och det visade sig snabbt för vagnen fylldes på i en ganska rask takt. det sista fick vi bära med oss då vagnen hade blivit överfull. Fick beröm av tjejen i kassa för hon såg lite förskräckt ut när vi närmade oss men det gick på tiop minuter så var det betalt och klar och Fredric hade packat allt. Trotts denna överfulla vagn blev det inte farligt dyrt endå... men andra ord vi fick mycket för pengarna.
På vägen hem fick det bli Donken då både jag och gubbens var vrålhungriga.
När vi kom hem tag Fredric hand om Elin och gjorde klar henne för sängen medans jag plockade in allt och delade upp alla storpack med kött till middags storlekar. känns i ryggen och magen nu att man stått mycket. Så nu blir det nog en kopp kaffe och lägga sig på soffan... tills fredric väcker mig och säger att det är dags att gå och lägga sig hehe.
men då var det gjort för den här månaden... Imorgon väntar jobbet igen säkrast att ställa larmet på fem redan nu så jag inte somnar ifrån det.

Elin ute och busar

Testar hur det funkar att lägga in en filmsnutt


ovishet

som en del av er redan vet så krånglar juh min kropp rätt regält. har nu i tre veckors tid gått runt med Molvärk i magen och ömmande bröst. Först trodde jag att det var tant röd som var på ingång men så var det tydligen inte. har snart lagt ner en förmögnhet på grviditetstest men än så länge har alla varait negativa. Visst att min cykel är oregelbunden så in i bängen men innan har jag inte haft dessa problemen.
Innan har jag inte heller skrivit så mycket då vi inte riktigt bestämt om att försöka med syskon.. men nu är vi inne på de banorna i alla fall. Elin blir juh två nu i juni.
Fick hem ett gäng nya tester och kunde inte hålla mig utan testar givetvis. Vet inte vad jag hade förväntat mig igentligen. Men eftersom inte Tanten vill komma och symptomen sitter i så har man väl mer eller mindre blivit en testnarkoman.
Nu kom det nått som jag har svårt att tyda om det är ett positivt streck eller inte det är så in i bängen svagt att det nästan inte finns men det är endå nått som är där.... Antingen så är det ett sådant där omtalat spökstreck eller så kommer jag förhoppningsvis få ett starkare streck om en vecka. Avskyr att gå runt i denna ovishet som råder just nu. Men ett positivt svar hade gett förklaring till väldigt mycket varför jag mår som jag mår just nu.
Det är väl som läkaren sa innan.. bara att avvakta och se skall juh tillbaka till Gyn den 25:e maj om inget har hänt fram tills dess

ja då var det ute i det blå att jag och kroppen bråkar samt att vi vill ha en liten till... får se nu hur länge det dröjer ;-)


Hemma idag med

Ja vad skall man hitta på idag då??? verkar juh bli en riktigt fin dag idag med. Något kallt men vad gör det när solen lyser. Men jag väntar nog med att gå ut till efter Elin sovit middag. blir nog en rätt tidig lur för damen idag då hon kom och väckte mig redan runt halv sex efter som min kära make hade glömt att hänga för hennes fönster med den mörka filten. Börjar bli dags att köpa rullgardin dit om vi skall få sova nått alls till sommaren.
Skall väl även försöka sätta mig ner och se vad vi behöver få handlat.. är tänkt att vi skall åka och storhandla idag när Fredric kommer hem. Börjar lbi riktigt tomt här hemma nu.

vad skall ni alla andra hitta på i vårsolen idag??



krokusen i vår trädgård


En solig dag hemma

har juh varit hemma med skruttan idag. Förmiddagen var väldigt lugn då hon satt klistrad i soffan framför tv:n och ville inte göra nått annat än ligga på kudden. Försökte få igång henne med lite sång och lek men det var ingen riktig fart i henne. Efter lite yogurt och macka sov hon äntligen middag vid halv ett. Nu märktes det att hon inte var bra för vid halv fyra fick jag väcka henne.
Efter lite mellanmål tog vi på oss ordentligt och gick ut. Lite frisk luft skadar inte även om man är förkyld. Först tog vi oss en tur med Nikki sen blev det lekplatsen och göra sandkakor. Elin älskar att slå sönde sandkakorna som mamma gör. Hon skrattar hysteriskt när hon gör det.
När vi hade grävt en stund skulle hon åka kana hon flängde upp och ner som en virvelvind men helt plötsligt ser jag bara hur hon far mot marken när hon står överst på trappan upp. Jag hade hjärtat i halsgroppen när jag hörde dunsen. Tur i oturen föll hon med ryggen före så huvudet fick ingen smäll i alla fall och efter enstund i mammas knä så var det fullt ös igen... Fast nu skulle mamma hålla handen när hon gick upp för trappan.
Vid fem gick vi in igen då det var dags att laga mat. Idag blev det favoriten spagetti och köttfärssås. Allt var klart lagom till Fredric kom hem från jobbet.
Så nu skall jag passa på att njuta av lugnet en stund medans Elin sitter i badet.
Blir hemma imorron med då hon är så otroligt snorig och känns inte riktigt rätt att lämna henne till dagis när hon sov så otroligt länge idag. Förhoppningsvis kan hon gå igen på Fredag.

                   

En lång natt igen

Trotts att de sa på dagis att de tyckte Elin var bättre igår så var hon regält hängig och grinig igår kväll. Minsta lilla som gick emot henne så bankade hon och slog i all smällde i dörrar och tömde mina skåp i köket. Men tillslut vid halv åtta fick jag henne att somna. Det var helt ljuvligt när det blev lugnt och skönt här hemma. Var het slut efter astt ha tampats med henne hela eftermiddagen. Känns fruktansvärt att känna så men ibland vet man inte vad man skall göra eller hur mycket mer man orkar. Men när hon la sig i sängen var hon lika söt som vanligt och ville kramas massor.
Natten blev rätt lång för oss båda då hon fick den ena host attacken efter den andre vilket höll oss båda vakna större delen av natten. Så när klockan ringde för att gå upp till jobbet insåg jag att Elin hade sovit på tok för lite för att orka så många timmar på dagis och jag hade inte fått mycket sömn jag heller så jobba kändes inte allt för lockande. Ringde dagis och jobbet och sa att vi blir hemma idag.
Får hoppas att natten till i morgon inte blir lika illa.
Elin sov gott fram till sju i alla fall då solen började titta in genom hennes fönster. Men än så länge verkar hon vara på gott humör och sitter och tittar på Pingu. Förhoppningsvis kan vi gå ut lite längre fram på dagen nu när solen lyser så skönt ute och fåglarna kvittrar som tokiga


Mammas snoriga skrutta

The friendly Ninja Award!



Jag har fått denna lilla "kämpe" av Carolina

Du skall ha ett super tack dagar som denna behöver man verkligen lite uppmuntran
Jag skickar den vidare till några jag vet har det lite kämpigt till och från nu också, och som jag tycker är väl värda lite uppmuntring:

Kerstin

Helén

Marci

finns många fler som jag vill ge den till Alla har vi våra bra och dåliga dagar och behöver lite uppmuntran... denna är till er med *kram*

Läkarbesök

nu har jag äntligen kommit hem igen. Har varit iväg på återbesök hos gyn idag eftersom det är fem månader sedan jag tog bort mina cellförändringar. Beskedet om att hon inte kunde så några förändringar var helt underbart. Har tragglat med detta i två år nu sen de upptäckte dem under min graviditet med Elin. Sen tog hon bara ett cellprov idag med och jag slapp biopsin då hon inte tyckte det var nödvändigt.
Passade även på att ta upp med henne att min cykel inte fungerat som den skall sen jag slutade med Minipiller pluss att jag de senaste tre veckorna har haft molvärk i livmordern och diverse grav symptom. Dessvärre har alla stickor jag tagit inte visat på något. Svaret jag fick var att jag skulle avvakta ett tag till innan jag testade. Men efter mycket tjat från min sida fick jag en ny tid inbokad för att kolla om jag ens har ägglossning och se vad värken skulle kunna bero på. Hon var noga att på peka att detta gör man igentligen inte fören efter ett år som man försökt bli gravid... och jag tyckte att det var juh ett år sedan jag slutade ta tabletterna. Så den 25:e maj skall jag tillbaka och då påbörja min utredning. Förhoppningsvis visar det sig att jag redan har ett litet pyre i magen då. Men känns skönt i alla fall att jag fått en tid inbokad.

Efter läkarbesöket bar det iväg till Ikea där jag bjöd Lena och Moa på lunch som tack för att de körde mig. Givetvis kunde jag inte låta bli att handla så det blev ett nytt täcke en kudde och ett nytt påslakan till Elin. Sedan hade jag sådan otrolig tur att min Arbetskamrat var på väg hem så jag fick blit skjuts även hem idag.

När jag kom till dagis var alla barnen ute och Lekte... kan lova att det var inte det lättaste att få med sig Elin hem idag. hon skulle gunga och sedan var det åka lite mer kana m.m Fröknarna sa att hon hade i alla fall varit mycket piggare idag och de tyclte förkylningen redan var på bättringsvägen. Underbart skönt att höra har inte råd eller tid att vara hemma mer nu tyvärr. Efter ett tag lyckades jag i alla fall få med henne hem så nu sitter hon och tittar på sin favorit Pingu

Mammablogg Gala 2009

ja då var röstningen igång inför galan i sommar. Själv är man nominerad i två kategorier. hur kul som helst :-D

# Sveriges bästa mammablogg
# Bästa Vardagsmammabloggaren

självklart vet jag att jag inte kommer ha någon chans men skulle bli jätte glad för din röst. Så gån in HÄR och rösta. (PernillaBlåholtz) juh fler som röster juh mer rättvist kommer resultatet bli.
Skall bli otroligt kul att få gå på Gala inte något man gör varge dag direkt. En mamma behöver lite gala och glamor mitt i vardagen ibland.

Lång natt

Jag somnade tidigt i soffan igår kväll och runt elva putte fredric på mig för att jag skulle gå upp och lägga mig i sängen istället. Tog inte många minuter fören jag hade somnat om igen.
Vid två vaknade jag av en tös som skrek hysteriskt i sitt rum så jag slängde mig upp, trodde hon hade ramlat ur sin säng. Men hon hade nog vaknat av att hon var så fruktansvärt tät i näsan. Först satt vi i hennes rum och försökte få henne at somna om men den lilla damen hade helt andra planer. Efter en stund drar hon iväg med mig till trappan då ville hon gå ner och titta på Pingu. Det blev att jag fick gå runt och bära på henne och tillslut runt halv fyra så kunde hon somna om.
Var inte likalätt för mig att somna om kan jag säga för nu hade fredric börjat dra sina timmerstockar så det var bara att knata ner och lägga sig i soffan. Hörde ett bra taghur oroligt Elin sov men tillslut somnade hon nog ordentligen eller så var det jag som totalslocknade i soffan. Hörde bara svagt i bakgrunden när fredric gick upp i morse. Min första tanke var gött Elin hade inte vaknat av hans väckarklocka.
Först vid åtta hörde jag henne på övervåningen. Hon var lite småhängig nu under morgonen så jag kände mig riktigt Elak när jag lämnade henne på dagis. Men hon har ingen feber och hon busar på som vanligt så hon får vara där ett par timmar idag. Körde med en liten nödlögn om att jag var tvungen att åka in till jobbet en sväng. Kan juh inte ha med henne till läkaren idag. Vart tusan skall jag göra av henne när jag ligger i gynstolen. Blir att skynda sig hem sen så hon inte behöver vara där allt för länge.

Märkte inatt att det snöade och tyvärr har det juh lagt sig med.. avskyr när vädret håller på så här. Även om det är sol ute nu blåser det riktigt kallt. Får hoppas att solen tar bort den snön som ligger blir så blött och slaskigt ute nu. Tyvärr varnar de juh för mer snö de kommande dagarna med.

vad skall ni andra hitta på idag?

Underbara vårsol

Idag har manvarit lycklig för att man har ett jobb då man får vara ute så mycket. Hela dagen har bara flutit på och all hargått som smort.har till och med hunnit sitta små korta stunder. Detta resulterade i att jag sitter med högröda kinder och en röd näsa just nu. Jag älskar våren så här får det gärna fortsätta nu.

Tyvärr har förkylningarna hittat hit igen. Elin har blivit dunderfökyld men det verkar bara vara näsan denna gången än så länge har hon inte haft feber i alla fall och ingen hosta. Men att vara i trotsåldern förkyld och hängig är ingen höjdar kombination tyvärr... framför allt inte när mamma är trött och har huvudvärk för en hel armé. Får hoppas det går över fort för skruttan tycker hon har varit sjuk sen året började nu nästintill

Imorgon är det dags för åerkontroll hos gyn igen... fem månader sedan de tog bort cellförändringarna förandra gången. Håll nu tummarna att det inte visar något denna gången. Skall även ta upp lite andra saker med läkaren då min cykel inte vill fungera som den skall... den blev helknas efter jag slutade med minipiller. Förhoppningsvis kan man få lite svar imorgon i alla fall.

nä nu är det dag att slänga en snorig skrutta i sängen.

2009

Du vet att du lever i 2009 när;

1. Varje gång du går på fest kan du dagen efter se bilder på dig på facebook mm
2. Du har inte spelat harpan med riktiga kort på flera år.
3. Anledningen till att du inte har kontakt med folk är för att du inte har dem på msn.
4. Du letar genom hela huset för att hitta fjärrkontrollen till tv'n i stället för att trycka på en knapp på tv'n.
6. Din eftermiddagsaktivitet är data och du är alltid inloggad på msn även fast du inte är där.
7. Du läser listan flinar och nickar.
8. Du tänker på hur sjuk det egentligen är att sitta och läsa den här listan.
9. Du var för upptagen för att märka att nummer 5 fattas.
10. Du kollade tillbaka för att se att det var sant.
11. Nu skrattar du åt dig själv.
12. Kopierar denna ifall du gick på det, jag vet att du gjorde!

Efterlysning!!!!

nu när man surfar runt hos alla ser man hur otroligt fina allas bloggar är... Finns det någon där ute som tycker det är kul att göra olika designer. Är nämligen ett helt hopplöst fall på detta själv och hade varit kul att få lite personlig prägel på bloggen.
Hade varit super lycklig om det fanns någon som ville ta sig an min lilla blogg

Äntligen lite vila

Ibland är man lycklig för att det finns folk som vill "låna" Elin. Fick ett medelande runt tolv av Marianne om hon fick låna Elin på en promenad. Så efter hon hade varit här och hämtat skruttan satte jag mig en stund i solen och njöt men sen kände jag hur otroligt trött jag var... kan säga att det tog inte lång tid innan jag somnade i soffan... vet att jag vaknade till och blev arg för att Fredric hade somnat i fotöljen och snarkade... om jag nu inte kan få sova på nätterna för hans snarkande så kan jag väl få slippa det på dagarna... så jag snäste nog en del och han fick vackert gå upp och lägga.
Vid fyra kom de hem igen och nu förbereds maten.... ibland är det riktigt skönt att inte göra något alls när man är ledig

Grattis Elin

Fy nu får tiden stanna till lite... Idag blir lillskruttan 21månader... vilket innebär att nu är det inte långt kvar till tvåårsdagen


Blir så less!!!!

Nu  Fick jag äntligen tummen ur för att uppdatera bilddagboken som jag inte gjort på en månad. Sitter och lägger in alla bilder och testar på den nya funktionen för att länga in många bilder.... men gissa vad som händer.. jo när alla bilder är uppladdade sorterade och fåt bildtext... då finns de helt plötsligt inte... här har man suttit i två timmar och grejjat för inget.
Just nu är jag på tok för irriterad för att ta tag i det igen.. får se om jag sätter  mig sen ikväll med det

här kommer lite bilder från kalaset

          


     

9:års kalas

Ja idag var det altså dags för Angelicas 9:års kalas. Har väl inte direkt sett fram emot detta då jag varit rätt trött det senaste. Tyvärr har Angelicas klasskamrater varit väldigt dåliga på att höra av sig om de skulle komma eller inte så det var rätt svårt att planera maten idag. Så det blev att göra hemma gjord Pizza till 12barn sen fick vi se hur länge det räckte. Det visade sig vara mer än nog att göra två plåtar men uppskattat var det i alla fall.
Dagen började redan vis sex i morse då ajg vaknade av mig själv men insåg att jag inte alls behövde vakna så tidigt så jag somnade om nere i soffan i två timmar. Sen var det upp och börja med maten. när den var klar var det dags att få upp de andra och sätta igång med städningen. Det är otroligt vilken vart det kan bli på min kära make när han väl får tummen ur. Lådor som jag har velat få flyttade i månader kom nu bort och spegelväggen kom upp lika så blev det ränsat bland skorna. så här iordning har det nog inte varit sen vi flyttade in. Får nog ha kalas lite oftare så man får hjälp med städningen.
Vid ett dök alla barnen upp Nikki var helt till sig av lycka... alla barnen skulle juh kela med henne. Lena och Moa kom med så man fick en otrolig hjälp av lena med att serva barnen med mat och Dricka. Efter mat och paketöppning smög jag och lena ut på altanen och satte oss i solen nån timma eller två medans Fredic höll ställningarna när barnen skulle sjunga singstar.
Vid halv fyra blev de flesta barnen hämtade var några som stannade lite längre och spelade lite Buzz junior. Under tiden åkte fredric iväg och hämtade lillskruttan. Det var en tokig unge vi fick hem som var lyrisk över alla ballonger som fanns hemma och givetvis skulle hon ha alla på samma gång.
Vid sjutiden åkte Lena och moa hem och det var dags att få Elin i säng... inget som hon själv tyckte var en bra ide. Nu sover hon i alla fall och jag skall strax ge mig ut med hunden sen blir det nog sängen för min del med.
Bilder lägger jag in i morgon har inte fått över dem på datorn än.

Tack Lena för en trevlig dag och tack för all hjälp på kalaset.

En rolig tävling till!!




"Jag är med och tävlar om valfria tryck från Glada Grodan hos Carolina. Var med och tävla du också!"

FÖRSÄKRINGAR

Ja igår var sista dagen på min utbildning. Trodde dagen skulle bli jätte seg då viskulle gå igeon mer lagar sen skulle vi lyssna på en föreläsning om försäkringar... Det gällde de försäkringar som man som kommunalanstäld har genom medlemmsavgiften  samt vilka som är bra att teckan extra till ett reduserat pris.
Många med mig tyckte detta var väldigt intressant och frågorna blev många. Man fick sig en tankeställare på om man igentligen har koll på vilka försäkringar man har och vilka man saknar... Sen kan det vara så att man är dubbel försäkrad om det nu är så att jag är med i ett fack och min man är med i ett annat.
När det gällde sjuk och olycksfalls försäkringen av gör man själv eftersom man har rätt att få ut från flera det många har missat är att hemförsäkringen inte fungerar på detta vis. har man två olika så delar bara försäkringsbolagen kostnaden sins imellan. Därför at det då bättre att avsäga sig den ena hemförsäkringen och teckna en allriskförsäkring (den gamla drulle).
Nu har jag i alla fall bett att Folksam skall kontakta mig så man har möjlighet att gå igenom vad man har och vad man saknar.
Men efter denna föreläsning insåg man hur otroligt mycket man får för sin medlemmsavgift igentligen. Tror nog försäkringarna hade gått på mer än avgiften om man skulle tecknat alla på egen hand.

Nog om försäkringar det hade jag kunnat skriva massor om.
Vädret igår var helt ljuvligt.. Under våran lunch igr var vi några som satte oss på en bänk i lä och jösses vad skönt det var.. man fick även en del färg på kinderna och näsan så nu har fräknarna kommit fram ordentligt.
När vi kom hem var det bara att packa ihop det Elin skulle ha med för att köra ner henne till mamma då skruttan har studie dag idag och jag inte hade möjlighet att ta ledigt. Kändes lite i hjärtat att bara träffa henne en kort stund för att sedan lämna bort henne igen... men vad gör man.
På vägen hem fick vi handlat inför kalaset som ANgelica skall ha på lördag det blev en hel del godis sen hade jag väl tänkt att göra hemgjort pizza till ungarna som de kan äta medans de sjunger singStar. så man har en del att göra när man kommer hem från jobbet ikväll.
Nä nu är det kanske dags att få på sig så man kommer iväg till jobbet idag med. känns lite segt då man suttit på utbildning i tre dagar. Men jag har massor att berätta för mina arbetskamrater som jag lärt mig :-D

dagarna bara flyger iväg

Denna veckan har bara rusat på kan inte fatta att det är torsdag redan. Men tiden går väl fort när man har kul. Har suttit på kurs nu i två dagar. Efter första dagen var jag lite tveksam för vad detta var och tyckte inte de berättade något jag hade nytta av eller som jag inte redan visste. Men idag har det varit väldigt mycket om lagar och förordningar inom arbetsrätt och arbetsmiljö det blev många bra diskusioner och man insåg hur långt efter vi låg i detta arbetet på jobbet... Finns en hel del att bita i när ag kommer tillbaka.
Vet bara inte riktigt hur jag skall hinna förbereda inför kalaset på lördag. Imorgon när vi kommer hem skall viköra ner Elin till mamma då det är studiedag på dagis och jag är tvungen att jobba kvällen... så när vi skall hanla och fixa med all mat får jag inte riktigt in just nu. Blir väl att vara uppe med tuppen på lördag tyvärr.
nä nu får jag Nog ta coh lägga mig innan ögonen går totalt i kors för mig.

En ledig måndag

idag var man äntligen ledig efter helgens tuffa pass... blev desutom att jag fick jobba över igår kväll då vi fick vänta in en ambulans. var helt död när jag kom hem igår kväll.

Dagen idag började med att Elin väckte mig vid åtta sen var det lek och bus hela förmiddagen. Tydligen hade hon ina planer alls på att sova middag idag. Försökte först vid Elva men när jag kom upp igen då satt hon och målade vid sitt bord så det var bara att ta med henne ner på nedervåningen. Men vid Tolv gick ögonen i kors på lilla damen och då fick det bli spjälsängen så hon inte kunde ta sig någonstans och tillslut somnade hon. För min del var det ut med hunden och efter det satte jag mig vid datorn en stund. men kände hur otroligt trött jag var. la mig i soffan och poff sa det så sov jag med. Vaknade till och fick panik när jag kollade på klockan. den visade 14.30 och vi som skulle iväg. Det gjorde riktigt ont att vakna så trött var jag men vi skulle ner till Gbg och födelsedagskals. När jag gick upp satt Eli och tittade i lite böcker hon hade fått tag i där av att hon inte hade väckt mig. Vi gjorde oss klara och gav oss iväg med bussen.
Nere i gbg plockade Fredric upp oss med bilen.

Hemma hos Kjerstin och Rolle bjöds det på tacos middag och efter det var det hema gjord prinsesstårta. Dorinda fick mängder av paket och verkade vara riktigt nöjd med det hon hade fått. Elin var som en virvelvind och skojjade med allt och alla. Tror hon satt still i max fem minuter sen var det full fart igen. Fattar inte vart hon får all energi ifrån själv satt man bara och gäspade som en tok. Tur rolle gör starkt och gott kaffe :-)
När vi kom hem var det bums isäng för lilla damen då det är upp tidigt imorron och iväg till dagis. Själv skall man nu i tredagars tid vara på Facklig utbildning. Detta är första delen av tre.. skall blir riktigt spännande men samtidigt med min trötthet just nu vet jag inte hur det skall gå.. är juh van att vara igång hela dagarna.
nä nu får det allt bli sängen om jag skall orka upp imorron.

Grattis Dorinda!!

Grattis Dorinda på 22:års dagen!!!

(bilden är tagen på Elins dop)

världens sötaste Unge

Elin är bra go ibland... satt och tittade på carros bilder på lilla Isabella då Elin får syn på att jag sittar på en bebis... först sitter hon och pekar och säger bebis.. sen börjar hon sjunga för henne och när det sen kom bilder där Isabella sover frågade honvart nappen var och tar fram sin egna och vill ge henne.
Efter en stund slänger hon sig över datorn och vill pussa och krama bebisen och försöker hela tiden säga isabella....
En liten dam som kommer bli en jätte duktig storasyster någon gång i framtiden.

kan hälsa carro att Elin tyckte din lilla skrutta var väldigt söt

snö igen *suck*

Hoppet om att våren var på väg försvann snabbt idag. vid lunch började snön falla och det har hållt på sedan dess har väl kommit runt decimetern ute nu. så nu är det ett vackert vinterlandskap man ser... men jag vill juh ha sol och värme nu.
Här hemma har det i alla fall varit en lugn dag har till och med fått chansen att sova en stund mitt på dagen vilket var underbart. Känner mig något piggare nu när Fredric kommer hem. Däremot är jag så lat så han fick köpa med sig mat hem idag. kan vara skönt att vara ledig och inte bara hålla på med tvätt städa och laga mat.

Imorron bär det iväg hem till mamma för att lämna Elin för helgen. Får hoppas på att det inte är allt för mycket snö så man kommer iväg. Min Chef har även ringt och beordrat in mig imorron kväll... så jag får vackert släpa mig till jobbet vid fyra... hinner vara hemma hos mamma en stund och äta i alla fall. Skall bli spännande och se om hon går med på att jag tar ut övertiden i pengar och inte tid. Går man in en fredagkväll tycker jag man har rätt att kräva ut det i pengar. Förhoppningsvis kan Fredric hämta mig imorron så vi får lite myskväll på turman hand. Skall upp sex på lördag och jobba.

Nä nu får Fredric komma magen kurrar juh.

En tävling till :-D


"Jag är med och tävlar om en värdecheck värd 200 kr från Minifolk hos Carolina. Var med och tävla du också!"


Tävlingen avslutas Fredagen den 20 Mars kl 21.00. Vinnaren utses genom lottning.
Lycka till!


Tävling



"Jag är med och tävlar om ett presentkort värt 200 kr från Björnkramizar hos Carolina. Var med och tävla du också!"



Tävlingen avslutas Söndagen den 29 Mars kl 18.00. Vinnaren utses genom lottning.
Lycka till!

En underbar dag

dagen började med att jag väckte Elin vid fem imorse, som fortfarande sov i den stora sängen. Inoch tjatade lite på gubben om att han skulle gå upp. Medans Elin åt frukost och Fredric var på väg ner passade jag på att gå ut med hunden. Redan så tidigt kände man att det skulle bli en härlig dag... även om det var lite kallt.
När jag kom till jobbet hade det ljusnat och man såg att det var inte långt kvar fören solen skulle orka ta sig igenom dimmolnen. Jobbet har flutit på jätte bra idag allt har funkat för en gångs skull och dagen har gått rätt fort. Man har tagit alla chanser man fått och njutit av solens sköna strålar. Dagar som dessa är man lycklig över att man har ett jobb där man får vara ute så otroligt mycket som vi får.
Vid två var det dags för personalmöte men idag vill bara chefen ta det viktigaste och vi var klara efter bara en timma. Tack vara detta kom jag med en tidigare buss hem och slapp sitta i alla köer som blir efter fyra på 45:an. Somnade till en stund på bussen men det gjorde under för jag blev sååå mycket piggare av bara det lilla. så sita vägen satt jag och lyssnade på lokalradion och insåg att nu är det inte så långt kvar till det börjar skifta i grönt ute i skogarna.
När jag kom hem tog jag mig en riktigt lång promenad med hunden. Vid fem kom Fredric hem och gick iväg för att hämta Elin då passade jag på att börja med maten så den näst intill var klar när de kom... som vanligt var Elin rätt grinig när hon kom hem. Märks att hon inte har hämtat sig riktigt efter alla sjukdommar hon har hunnit ta sig igenom nu under vintern.

Nu sitter man här och har Mamma tid... Elin somnade gott i den stora sängen ikväll igen. köket är städat och fredric sitter vid den andra datorn. Vad annat kan man göra än att njuta av stillheten med datorn i knät och en nybryggd kopp kaffe. Det bästa av allt är nog att jag vet att jag är ledig i morgon och på fredag. Får hålla tummarna att vädret håller i sig så vi kan vara ute i trädgården.. är så sugen på att få sätta igång och göra iordning. Flyttade in här i november så jag har inte riktigt koll på vad det är som kommer upp ur jorden just nu.. Spännande

En seger

Ja det är precis vad det är....
Det hela handlar om Elin och hennes juniorsäng. Innan när hon skulle sova i den så har det varit gap och skrik i timmar på henne. Hon har inte legat still många sekunder innan hon har klättrat ut. För att bli ilsk som ett bi när man bäddar ner henne igen.
Idag fick hon valet  vilken säng hon skulle sova i och gick då till junorsängen och inte spjälsängen. Så jag gjorde iordning den.. och denna gången fick hon Angelicas stora täcke på sig. Inga protester eller ens et pip från henne. när jag tittade in tio minuter senare sov hon som en stock. Att det skulle gå så enkelt helt plötsligt hade jag aldrig vågat tro riktigt. Får se om det fortsätter så här framöver med... då kanske man kan skruva ner spjälsängen så att det blir lite mer plats i skruttans rum

GRATTIS!!!!

Ett stort grattis till Angelica på hennes NIOårs dag.
hoppas du har haft kul hos mamma med massor av presenter
Kramar från pappa och mig


Denna trötthet

Jag tror jag blir tokig snart. Spelar ingen roll hur mycket jag får sova just nu tröttheten blir bara värre och värre... har gått runt som en sombie på jobbet idag. Inte mycket jag har lyckats ha koll på tror jag har snurrat till det mesta. Blir juh inte bättre av att man har en förkylningen som ligger och gör sig påmind hela tiden men inte vill bryta ut ordentligt. Vet sbart inte vad jag skall hitta på... måste juh finnas nått som kan få bort denna fruktansvärda trötthet. Har funderat på rosenrot frågan är om det funkar. Justn u känns det inte som om nått biter. Stackars Fredric han möts ständigt av en trött och grinig fru just nu. Igår när jag hade jobbat kvällen dök jag i säng och imorse var jag helt väck på morgonen på jobbet. Piggnade till en stund på förmiddagen när solen lyste men sen vid lunchvar det kört igen.
Skönt att man kunde få åka hem lite tidigare hade nog inte fixat att jobba till fyra idag.
Nu är det bara imorron kvar sen är man Ledig itvå dagar... hoppas nu Elin förstår att mamma behöver lite sovmorgon och inte väcker mig halv sex... funderar på att låta henne sova middag en stund efter dagis så hon kan vara vaken lite längre på kvällen.... kan man med att göra en sådan sak bara för att man själv vill sova?
nä nu är det dags att göra skruttan klar för sängen... upp fem imorron igen *suck*

Mammablogg Galan 2009

Jag ska dit - ska du??
(Klicka på bilden för att komma till Galans hemsida och läs mer, förhandsboka biljetter m.m.)



Grannar suck

ja vad skall man säga.... Trodde dety skulle bli bättre när vi flyttade ifrån den sura och griniga kärringen vi bodde ovanpå förut som trode vi hade verkstad hemma och höll på att lacka lister sent på kvällarna.
Ibörjan tyckte jag grannarna här bredvid var ritkigt trevliga och vi möttes ofta när vi var ute med hundarna.... men det har blivit mer och mer kinkiga... de senaste gångerna vi har tittat på melodifestivalen och satt på ljudet på hemmabioanlgäningen eftersom ljudet sänds i 5:1 format har jag ganska omgående fått sms om att vi skall sänka basen... idag när fredric satt och spelade ps2 och klockan var 15 så kom det ett sms som vanligt att vi skulle skruva ner ljudet på musikanläggningen... men jösses nu var det juh mitt på dagen och om jag och fredric kan prata med varandra när han spelar hur illa kan det då vara in till dem.
Men det är tyvärr inte bara basen de klagar på får ständigt sms om att våran hund skäller.. och det vet jag att hon gör men det är precis när jag går hemifrån och det har jag försökt förklara... hon gillar inte att Nikki är hemma pådagarna när vi jobbar... men jag har endå ordnat med en som kommer och går en lång promenad med henne mitt på dagen så hon är aldrig ensam mer än fyra timmar... lagen säger sex timmar. Bara för att hon går hemma hela dagarna... en annan måste faktiskt jobba. Och om hon nu tycker detta är så hemskt med Nikki då kan hon väl i så fall erbjuda sig att gå ut med hunden på dagarna när hon är hemma men det kan jag se mig i stjärnorna efter....
Längtar till den dagen man bor i hus och inte behöver tänka på att man stör någon om ma råkar gå  itrappan på nätterna eller använder sin sterio på dagarna.

middagsmys och melodifestivalen

Igår hade vi lite vänner över här. Under dagen igår kom jag på att jag skulle bjuda alla på middag med efter som de skulle komma mellan fem och sex. Så när Lena kom bar det iväg till affären för att inhandla det sista till middagen. När vi kör in på parkeringen svänger även Andrea och Dennis in på parkeringen.  det är vad jag kallar tajmat.
som vanligt blev det att vi tjejer hamnade i köket och killarna ute i vardagsrummet. Mne det var riktigt kul att vi hjälptes åt med maten och Lena och Andrea fick lära sig mitt resept på ungsgratinerad fläskfile.
Eftersom vi var så många fick Moa och Angelica äta i köket i vi andra knöde ner oss i soffan i vardagsrummet. Det verkade som om alla tyckte det var gott för maten tog slut.
Andrea och Dennis hade med sig sin hund Rocky med som hade fullt upp hela kvällen här han sprang runt med alla ben han kunde hitta och när de blev tråkiga hittade han alla julgranskulor som Elin gömt för oss.
Efter killarna hade spelat lite bilspel efter maten var det dags att bänka sig framför melodifestivalen... vet inte riktigt vad man skulle förvänta sig mer än att man inte ville att snälla snälla skulle gå vidare och att den kära programledaren skulle hålla tyst. Det gick väl i stort sett som vi trodde förutom att Snälla Snälla trots allt gick vidare... ibland undrar man vad svenska folket har för smak igentligen.... men iofs vad hade låten för motstånd. Vardagsrumsbordet var fullknökat med snacks men det var det inte många som åt av det som alla knaprade på var grönsakerna vi hade skurit upp i skålar. Dennis klagade ständigt på att Andrea luktade som en kanin  eller ett grönsaksland i munnen. Frågan är hur allas magar mår idag med tanke på att det var en hel del blomkål, morötter, rädisor och annat som gick ner... vet juh hur min mår. men gott var det.
Efter Melodifestivalen tog vi tjejer en promenad med Rocky och mötte alla Nikkis hundkompisar, gissa om han var lycklig som fick springa runt och leka i över en timma.
När vi kom tillbaka hade killarna börjat titta på en helgalen film som vi alla fastnade i, skratten halgade här hemma... men om det berodde på att filmen var rolig eller att vi var trötta det låter jag vara osagt. Angelica och Moa såg vi inte mycket av då de höll  sig uppe på Angelicas rum hela kvällen. Men vi hörde en hel del skratt där uppifrån.
när filmen var slut vid tolv var det dags för alla att åka hem. små tjejerna höll sig nog uppe av ren vilja för det tog inte lång stund fören angelica sov och moa somnade nog ganska fort i bilen.
I vilket fall så var den en väldgt trevlig kväll som vi bestämde att göra om och turas om vem vi är hemma hos. Tror Fredric uppskattade att inte vara ensam killer heller.. han har juh inte så mycket egna vänner och båda killarna är rätt insnöade på tv-spel.

SOVMORGON

känner mig nästan lite elak som mamma nu... men gud vad skönt det har varit med sovmorgon idag. Att få vakna av sig själv och känna sig hyfsat pigg när man vaknar. Elin är nere hos mina föräldrar denna helgen. Det var juh ett tag sedan nu eftersom hon lyckats matcha in sina förkylningar och annat så fort hon skulle varit hos dem.

Igår vaknade damen redan vid halv sex trotts att vi inte behövde vakna fören nio... men kan inte vara lätt när mamma har så olika arbetstider, ena dagen skall man väckas kl fem och andra dagen skall man sova till nio. Det har i alla fall funkat väldigt bra att lämna Elin så tidigt... har haft väldigt dåligt samvete att vi lämnar henne sex på morgonen och hämtar henne vid fem. Som tur är handlar det bara om två till tre dagar i veckan max. Dagis personalen har bara sagt att hon är lite tröttare till lunch men annars är det full fart som vanligt på henne under dagen.

En liten uppdatering om Nikki. Det har visat sig att det var inga valpar. Svärmor och Rolle var iväg igår och gjorde ultraljud på henne. så idag får vi hem henne igen. Blir så tomt när hon är iväg. Nu kommer de väl försöka få valpar med en annan tik de har istället. så vi får se hur det blev om det vi pratade om att skriva över Nikki på oss. Tänkte jag skulle prata med dem när de kommer upp med Nikki idag.

Annars är det väldigt lungt och skönt här hemma just nu. Angelica leker nog uppe på sitt rum tyckte jag hörde ljud därifrån tidigare idag Fredric sover fortfarade och jag sitter här i soffan med datorn i knät och en kopp kaffe på bordet. Det är vad jag kallar helg.
ikväll kommer lite vänner över och tittar på melodifestivalen ihop med oss... skall bli riktigt mysigt.

två års trots

Det är vad jag tampas med här hemma just nu. Är helt slut efter en heldag med fajter och en ilsken Elin. Hon är så rolig för ena stunden är hon hur go och rolig som helst och nästa stund har hon bytts ut mot ett monster som bara slåss rivs bitts och kastar saker runt sig. Går nått emot henne så märker hela kvarteret det. Angelica åker på en hel del smällar hon med just nu. Försöker vara konsikvent att visa när elin gör fel och förklara för henne men hon blir så ilsk så hon stänger totalt av för vad man säger... har till och med varit så illa att jag fått stänga in henne på hennes rum en stund idag mest för hennes egen skull för jag höll på att koka över.
Det värsta är att man känner att dagarna går mest åt att skälla på Elin fast man igentligen inte alls vill... låter som en skiva som hakat upp sig "nej Elin" "jajja Elin" "sluta Elin" och så håller det på. Måtte detta gå över fort. Just nu är jag evigt tacksam för dagis för att ha det så här varge dag som idag det vet jag inte hur länge jag hade orkat med.
Nä nu skall jag försöka få Elin i säng med tanke på att hon skall upp fem imorron.

husligt värre

Inte nog med att man varit duktig idag på att städa plocka undan och tvätta. Idag fick jag mig dessutom ett ryck att baka. Tur som jag hade så fanns allt hemma som jag behövde. Sagt och gjort jag slängde ihop en deg för jäsning och png bom så hade jag 40 kanelbullar klara för gräddning... lagom till angelica kom hem från skolan. Gissa om hennes ögon lös.
Tyvärr råkade jag bränna första plåten lite lätt men den andra blev toppen.
Till middag idag blev det fiskgratäng med hemmalagat mos... nästan så jag är lite stolt över mig själv idag.

På onsdag ger jag mig nog på att baka lite frallor hehe.


salivprov

ja idag var det dags att gå till tandläkaren med Elin för andra gången. Denna gången skulle det tas salivprov för att se hur mycket kariesbakterier hon har i munnen. Kan lova att Elin var väldigt skeptisk mot tanten som skulle in med en sticka i munnen på henne. Efteråt satt hon glatt och visade upp alla tänder hon har och räknade dem. Som vanligt fick man höra massor omvad de inte borde äta... så som glass godis läsk och saft. En normalt funtad människa hade väl redan fattat det tycker jag... men så börjar hon dra igång med att frukt är dåligt för tänderna m.m... skulle man lyda tandläkarens råd skulle de få leva på vatten ungarna. Det viktigaste är väl att man borstar tänderna på barnen efter de har ätit onyttigt... iofs skall man borsta dem två gånger om dagen vilket fall men som jag sa till henne det är inte alltid det lättaste att borsta på Elin då hon vill göra allt själv och biter ihop munnen när jag försöker. jaja hon tuggar juh på tandborten så lite nytta gör det och tandkrämen skulle hon kunna äta som godis.

Fy bubblan snön är tillbaka det fullkomligt vräker ner ute. Jag som längtar efter våren nu med lite sol och värme.
Idag fick fredric reda på att han har fått fasta arbetstider så nu får vi klura ut hur vi skall göra med dagis eftersom både han och jag igentligen behöver åka innan det ens har öppnat. skall träffa min chef imorron för lönesamtal får se om jag kan komma överens med henne att jag kan få börja halv åtta och sluta fyra istället för halv fyra för att få ihop det eller om jagoch fredric får ta bilen ner de dagar jag jobbar dagen.
skall bli intressant att se hur angelica reagerar över att hon blir tvungen att börja på morgonfritids... men vad skall vi göra det gäller juh bara två till tre dagar i veckan max.
jaja det löser sig på något vis

filmer på YouTube

har lagt in lite nya filmer på skruttan inne på YouTube

Elin träffar sin idol

Elin målar med pappa

galenpannan dansar loss


skall försöka bli lite bättre på att lägga upp filmer där

RSS 2.0