En underbar Lördag

Blev väckt redan kvart i sex i morse av en morgonpigg Elin. Som tur är älskar hon att titta på film på morgonen så mamma kan ligga så slumra i soffan en stund. Redan vid nio somnade Elin i soffan och jag passade på att gå ut med Nikki. Jösses vad varmt det redan hade hunnit bli. Det är såg ut att bli en kanon dag.
När Elin vaknade vid halv elva drog vi fram polen för första gången i år och sedan dukades set för frukost ute i skuggan på altanen. Det dröjde inte länge fören solen stekte och det var nätt och jämt det gick att sitta här ute. Barnen kunde svalka sig i polen men jag häll på att flyta bort. Runt ett gick vi in för då var det för hett.
När fredric hade vaknat och ätit gav vi oss i väg till Jysk på jakt efter ett parasoll och eventuellt dynor till våra stolar. Slutade med att vi struntade i dynorna och köpte oss ett lite dyrare parasoll men som är rätt stort. Förhoppningsvis skall man klara av en varm sommar i trädgården nu.
När vi kom hem Blev det en stunds lugn och ro ute i trädgården. Elin somnade gott när hon tittade på film och jag satte mig och läste lite.
Vid halvsju åkte Fredric iväg och hämtade Angelica som hade varit hemma hos sin kusin nästan hela dagen. Under tiden tände jag grillen och gjorde iordning spätten med lite allt möjligt på.
Nu sitter jag här ute i kvälssolen och bara njuter Elin ligger i sängen och sover förhoppningsvis, disken är avklarad, golven är damsugna, soperna är slängda och all förbenad tvätt är vikt och inlagda i skåpen. Nästan  så jag känner mig riktigt redig efter allt jag fåt gjort här hemma idag.
När det mörknar ikväll skall jag ta och tända lite ljus här ute och bara sitta och ta det lungt. och Njuta av att man är Ledig och det är sommar denna helgen.

Här kommer lite bilder från dagen.

          
     
  

PCO??

har fått en fråga av väldigt många vad PCO är för något så jag tänkte att jag lägger ut en text som jag lånat från en hemsida.
http://www.geocities.com/susss.geo/vader.html



 

PCO, PCOS

Polycystiska ovarier, Polycystiskt ovarialsyndrom

Polycystic Ovary Syndrome, Polycystic Ovarian Syndrome, Stein-Leventhal Syndrome


 

(Grekiska) polys [mången, mycken] + kystis [blåsa]
+ (latin) ovarium [äggstock]



 

PCO blev diagnostiserat för första gången 1935(1905?) av läkarna Stein och Leventhal.

Det beräknas att ca 10% av alla kvinnor i fertil ålder har PCO.

PCO består av en mängd olika symptom, som hos kvinnor med PCO är mer eller mindre framträdande.

Det mest centrala är den uteblivna ägglossningen[anovulation]. Äggstockarna är förstorade och i stället för att ägg bildas innehåller de många vätskefulla blåsor (cystor). Cystorna som är högst 8 mm i diameter och behöver inte tas bort, de innebär inte heller en ökad risk för cancer. I och med att ingen ägg bildas, det blir vätskefyllda cystor i stället, kan kvinnorna inte heller bli gravida. Ibland får kvinnor med PCO ägglossning i alla fall, och då kan de även bli gravida.

Risken för att få missfall är högre än normalt.

Menstruationen uteblir helt [amenorré] hos ca 55-70 % av kvinnorna, och kommer glest med ojämna mellanrum [oligomenorré] hos de flesta övriga.

Både halten av manliga könshormoner [androgener] bl.a. testosteron och halten av kvinnliga könshormoner [östradiol] är förhöjda. I och med att ingen ägglossning sker bildas heller ingen gulkropp [corpus luteum], vilket medför att det andra kvinnliga könshormonet [progesteron] inte produceras.

Östronet bildas i kvinnans fettväv, i stället för i äggstockarna.

Halten av fritt testosteron är mycket högre än normalt eftersom det hormontransporterande äggviteämnet SHBG i blodplastma är för lågt. De höga testosteronnivåerna leder till en hämning av follikelutveckling och ägglossning, ökad hårväxt av manlig typ [hirsutism] hos ca 70 % av kvinnor med PCO och övervikt [obesitas]hos ca 40-50 %. Övervikten är av manlig typ och sitter främst runt magen.

Övervikten medför att mer östradiol bildas, vilket påverkar hormonbalansen negativt. Pga detta lider många kvinnor av acne (främst i ansiktet men även på t ex bröst och lår). Andra symptom hos kvinnor med ?hyperandrogenic syndromes? är t ex "acanthosis nigricans", symetriska, sammetsliknande, gråbruna pigmentförändringar som uppträder främst på nacken, axlarna och ljumsklarna.

En del kvinnor har en minskad känslighet för insulin [hyperinsulinemia], och risken för att utveckla diabetes [diabetes mellitus] är kraftigt höjd.

Risken att få hjärt-och kärlsjukdomar ökar pga övervikt och högt blodtryck.

PCO diagnostiseras t ex genom hormonanalyser i blodet eller genom en ultraljudsundersökning.

Behandlingen av kvinnor med PCO sker genom medicinsk stimulering till ägglossning för kvinnor som vill ha barn. I de fall detta inte fungerar kan en kirurgisk behandling användas; laparoskopisk värmebehandling med diatermi eller genom kilresektion, då ett kilformat parti skärs bort ur äggstockarna genom bukoperation. PCO är en av de vanligaste orsakerna bakom ofrivillig barnlöshet hos kvinnor.

Kvinnor som inte vill bli gravida behandlas med progesteron vilket medför att menstruationerna blir regelbundna och även medför en minskad risk för cancer i livmoderkroppen.


Tjocka personer får inte skaffa barn

Det är precis så jag känner idag när tankarna har snurrat. Chocken går mer och mer över i ilska. Att jag är överviktigt det vet jag om och har vetat länge. Har kämpat med min vikt i evigheter. Och igår få slängt i ansiktet att jag inte får någon hjälp fören jag är nere på en vikt som jag inte vägt på evigheters evigheter. Är runt 17kg jag skall ner om jag skulle få hjälp med hormonstumulerande eller linknande. Läkaren nochade mig helt när jag började fråga om Diabetes risken nu när jag har både ha denna diagnosen och dessutom ärftlig diabetes på min pappas sida.
Ringde ner till MVC idag för att avboka alla tider jag hade fått och fick då pratat med min gamla barnmorska jag hade när jag väntade Elin. Även hon blev arg när hon hörde att jag bara hade blivit hemskickad utan att få någon information eller råd på vad jag själv kan göra.
Har nästan fått känslan att läkaren tyckte att jag får skylla mig själv eftersom jag väger så mycket såvarför skall hon hjälpa mig.
Men en del i denna diagnosen är att man har problem med vikten. Satt hela dagen och kvällen igår och läste på massor med olika sidor. och insåg att jag igentligen hade kunna få massor med hjälp dels att gåner i vikt men även försöka få mina hormoner i balans igen. Anledningen till att jag sökte var inte för att vi ville skaffa en till i första hand utan att jag vill att min kropp skall fungera. Men tydligen är det skit samma om man är överviktig.. då räknas man inte och får skylla sig själv.
idag har jag ialla fall börjat med min nutrilette igen sen blir det långapromenader när jag är ledig och även försöka komma ner till gymet när jag är ledig på eftermiddagarna. skall även bli hårdare på att ta ut min Friskvårdstimma på jobbet och köra en timma där innan jag går hem varge vecka.
Men det känns som om jag håller på att bestiga världens högsta berg utan någon som helst hjälp.
Fick lite andra nummer och namn av Barnmorskan men just nu orkar jag inte ringa och bråka med dem med utan koncentrerar mig på vikten så gott jag kan och så får vi se om jag tar tag i det efter sommaren. Är sårädd att jag skall bli ratad där med på grund av min vikt.

Tog mig en lång promenad i förmiddags då jag passade på att köpa stövlar och regnställ till Elin, En tur in till apoteket blev det med och sedan ica påvägen hem. kan lova att det känns ordentligt nu med ischiasen som börjat bråka med mig. Men den hänger väl ihop med vikten den med som allt annat.
Skall ta och köpa mig en våg med så jag kan ha koll på mina kilon med.

En tung dag :-(

hade förhoppningar om att jag idag skulle kunna lägga ut en bild på en liten böna i min mage. Har under en tid testat svagt positivt på mina gravstickor. Jag har även haft ont av illamående, trötthet, fruktansvärt ömmande bröst med mera. Märkligt nog har jag inte gått i det lyckoruset jag gjorde när jag fick reda på att jag väntade Elin.
Var idag hos läkaren på gyn. Fick en tid för två månader sedan då jag tjatade om att min kropp inte funkade som den skulle och att vi försökte få syskon m.m.
Vi började med att prata lite om bekymrena jag fått och läkaren antecknade en massa. Sen var det dags för undersökningen. Jag hade hoppats på att få sen en liten böna med tickande hjärta men på bilden som visades för mig var det bara tomt..... Med andra ord som läkaren sa så var jag inte gravid. Vilket tydligen min kropp tycks tro. Det hon där emot såg var massor med små cystor på äggstocken. ( hon hittade bara den ena).
Sen blev det samtal igen. Där hon gav mig diagnosen PCO. har juh själv haft misstankar om det innan men det kände endå tungt att först få reda på att man var mega skengravid och sedan desutom få höra att man har PCO.
Jag är medveten om att jag har en övervikt och det var det hon tjatade mest. För hon ville inte sätta in något hormonstimulerande fören jag låg på ett BMI på 30... vad nu det blir i vikt har jag ingen aning om. Hade det inte varit för att jag började äta de där förbannade mini-piller cerazette så hade jag legat där omkring idag. De tog även en massa blod prover för att se om det var något fel på min sköldkörtel och andra hormonprover... tror det var fyra rör allt som allt.
Fick utskrivet tabletter jag skall äta i tiodagar som skall starta en blödning för att försöka få kroppen att ställa om sig så jag slipper alla jäkla symptom. Sedan sa läkaren "jag skulle bli förvånad om du blir gravid inom två år" det kändes som en evighet när man hörde det. Viste inte riktigt vilken fot jag skulle stå på. Och sen kom kommentaren jag bävade för. Men du har juh i alla fall ett barn.
Så med andra ord är det inte säkert det hjälper att gå ner i vikt. Men nu jäklar skall jag ner 15kg minst helst inom ett halvår. Lyckas jag med detta skall jag tjata ihjäl dem efter hormonstimulerande. det är juh förtusan de som gjort att min kropp blivit sådan här. Varför skall de pracka på folk massa mini-/p-piller när de vet att detta kan bli konsikvensen av det.
Tankarna bara snurrade runt i huvudet på mig när jag gick därifrån, insåg snabbt att det var ingen ide att åka till jobbet och jobba kvällspasset. Som tur är har jag världens underbaraste arbetskamrater som mest försökte trösta mig när jag ringde. Så jag blir hemma imorgon med eftersom jag är ledig på onsdag.
Fy bubblan nu blir det tredje karensdagen denna månaden. De två första för illamående och huvudvärk på grund av en kropp som lurar skiten ur en.
Jag vet att jag måste försöka vara positiv och ta tag i detta och fixa det med vikten men just nu känns allt skit tungt.

Grattis Pappa!!!!

Idag söndagen den 24:e maj fyller min käre far 50ÅR!!!!
Jätte stort grattis önskar vi dig på din stora dag


TÄVLING!!!



"Jag är med och tävlar om ett presentkort värt 250 kr från Barntrygghet.se hos Carolina. Var med och tävla du också!"

En tidig morgon

Nu är det äntligen helg och man kan ta det lite lugnt. Men gissa vem som fick gå upp med tuppen. Idag väckte Elin mig redan vid halv sex. Har hört henne hosta en del inatt så det är väl en ny förkylning på ingång igen. När vi skulle titta på Walle så somnade hon som en sten i soffan. Så nu sitter man här och tar sig en kopp kaffe o lugn och ro.
På schemat idag står fixa med trädgården, tvätta och städa lite här hemma. Ligger lite efter med tvätten nu känns det som. I övrigt skall vi bara vara hemma och ta det lugnt hela dagen idag. Har verkligen längtat efter helgen eftersom jag inte mått så bra den senaste tiden. Får se om jag inte kan ta mig en liten middags lur sen när Fredric har vaknat.

Dags att uppdatera!!

Fy vad slarvig jag har varit med bloggandet. Här kommer i all fall en snabb uppdatering av helgen :-D

Fredag 15/5

Fredagen innan jag skall jobba helgen betyder en sväng ner till mamma för att lämna Elin. MEn idag åkte jag inte raka vägen ner utan mötte upp Marci på backaplan en sväng för att kolla lite på en ny vagn till Elin. Det Blev att jag fick köpa vagnen med en gång då den jag hade gick sönder då jag skulle av bussen och ingen behagade att hjälpa mig. Jaja en vagn skulle jag juh ha tillslut endå. Som tur är hade Marci pengar så hon kunde lägga ut tills jag får pengarna från FK som segar nått otroligt.
Vagnvalet blev nu en Brio Sitty som hon kommer kunna ha ett tag framöver nu.



fast våra hjul har ekrar istället för hela sidor plus att vi köpte till en suflett med

Efter Lite fika åkte vi hem till mamma där vi blev sittandes i trädgården en stund och Elin sprang runt och lekta med vatten. Vid fem blev det middga.. kycklingrisotto mmm det var längesedan nu. Som vanligt satt vi alla vid borde och pratade länge om allt möjligt. Saknar det rätt mycket här slänger alla bara i sig maten och fortsätter med sitt sen.
Vid tio Kom fredric och hämtade mig Dags att åka hem när man skallupp sex dagen efter.

Lördag 16/5

japp upp med tuppen och nu har jag börjat med en ny ful ovana.. jag vaknar alltid 45min innan larmet skall ringa och då är det juh ingen ide att somna om eftersom jag kommer vara helt död. Lika bra att gå upp om man känner sig pigg. Blev att jag fick lite fixat här hemma innan det var dags att väcka Fredric och han fick köra mig till jobbet.
Dagen rullade på rätt lätt men fyy vad trött jag vart under rasten. Ett tag var jag riktigt rädd för att jag skulle somna på cykeln. men den arbetsdagen den tog slut till sist den med. Och lyckliga jag fick åka bil hem så jag var hemma redan till nio.
Men trött som jag var orkade jag bara se Alla bidragen i ESC men omösteningen fick jag hoppa över. Somnade som en stock med datorn i knät.

Söndag 17/8

Ytterligare en dag på jobbet. Jösses vad trött jag var när jag vaknade, och givetvis innan klockan ringde
Fick upp Fredric i hyfsad tid i alla fall så det inte blev så stressat när jag skulle till jobbet. Denna dagaen var nog ännu segare än vad lördagen var. men på nått kenpigt vis tar man sig igenom dem och vips är det dags att åka hem. Men idag blev det bussen hem. Fast det är rätt skönt att kunna sitta och slumra på den innan man är hemma så man inte är helt död när man kommer in genom dörren.
Idag var det Fredric somvart helt slut så han somnade ganska tidigt och jag satt ensam kvar i soffan och surfade runt lite. Fredric snarcar så illa så det var ingen ide att gå upp och lägga sig utan det blev soffan för min
del inatt


En Ledig onsdag

Klockan ringde sju i morse och jösses vad trött jag var. Men var illa tvungen att gå upp då Angelica skulle iväg till skolan. Morgonen gick mest åt att sitta och mysa med Elin i soffan och titta på film. Hon är super gosig på morgonen. Vid tio kom Andrea och Rocky hit på besök. Blev en del gravidsnack och kaffe drickande. Telefonen ringde och det var alebyggen som frågade om ajg var hemma och om de kunde komma och instalera våran nya diskmaskin som hade kommit. Vilken tur att jag var ledig idag :-D
Det var lite bök och meck men tillslut fick de den på plats... och nu står den där såååå fin skall premiär diska den sen ikväll hihi.
I övrigt har det inte hänt så mycket idag har mest tagit det lungt och busat med barnen. När Angelica kom hem från skolan sattvi och målade en stund innan hon satte på filmen high skool musical 3. Kan lova att Elin satt inte still många stunder under den filmen. hon studsade runt och dansade för fullt och det ser för roligt ut när hon försöker härma dem i filmen.
Nu har Angelica gått iväg till basketen, är avslutning där idag. ojag och Elin sitter och tittar på lite barnprogram. har så vansinigt ont i mina vrister och ena handleden idag... är en ilande smärta lite svårt att beskriva.
nart kommer väl Fredric hem från jobbet så jag borde börja med maten... skall bara hitta krafterna till att ta mig ut i köket med.

Måndag

fy bubblan vilken seg dag det har varit idag. Började redan igårkväll med att jag inte kunde somna... mådde illa och var varm så jag låg bara och vred mig i sängen. Imorde vaknade jag till och trode at klockan var runt tre som den brukar och Fredric hade somnat med tv:n på... men nä det var bara en halvtimma kvar tills klockan skulle ringa så det var lika bra att ta sig upp. Fick plockat lite här på morgonen och gick en lite längre promenad med hunden. Morgonen var helt underbar ute solen gick upp och dimman flydde från ängarna och fåglarna kvittrade som tokiga... det var helt underbart vackert ute.
Väl på jobbet så kör det ihop sig så man jobbar häcken av sig hela förmiddagen vilket resulterar i världens huvudvärk. Så efter jag hade varit ute med maten Så ringde jag min kära make som kom och hämtade upp mig. Väl hemma somnar jag på soffan en stund. vaknar till för att göra middag och äta Sen somnade jag igen och vaknade först vid åtta på kvällen. jag som hade tänkt få gjort lite hemma idag. Så medans Fredric nattade Elin så passade jag på att damsuga och tvätta golven. skönt att få nått gjort här hemma i alla fall.
Nu sitter vi och tittar på någon film men som vanligt har jag fastnat framför datorn hehe.
Imorgon jobbar man kvällen hoppas man mår något bättre så man orkar med hela dagen.

regnet det bara öser ner

Nu vaknade man ytterligare en morgon av att det regnar ute. Nu börjar det bli trist med regn. iofs skall jag inte ut så mycket idag hade tänkt ta en sväng till affären men det kan iofs vänta till imorgon om inte vädret ger med sig. Elin är något bättre idag i alla fall får se vad vi kan hitta på för kul hemma idag. Fredric skall jobba över idag med så det blir bara jag och Elin hemma själv hela långa dagen.
Nu när vi varit hemma hela veckan har skruttan börjat med att komma över till oss tidigt på morgonen för att somna om någon timma innan det är dags att gå upp. Är rätt mysigt när hon kommer in och gosar ner sig för att somna igen. Men när nästa vecka börjar är det slut på detta vill juh inte att det skall bli en ful ovana av det.

Kom på idag att jag inte har några regnkläder till Elin hennes gamla har hon vuxit ur och stövlarna är som bortblåsta har inte en susning om vart de har tagit vägen. Någon som har ett bra tips på vart man kan få tag i detta hyfsat billigt??? hon behöver juh ha detta på dagis

PANIIIIK!!!

Det är precis vad jag kände när jag kom ut från toa. Såg att Elin tagit sig ut i trädgården men vart var hunden... mycket riktigt Elin hade öppnat grinden. panikkänslan spred sig och jag viste inte riktigt vart jag skulle ta vägen. Började roppa som en tok och tittade i trädgårdarna brevid. Ingen hund. Fick slängt ner Elin i vagnen och gick ner till ängen där vi brukar gå... Ingen Nikki Efter att ha gått runt en timma eller så smått panikslagen. så kom jag på att jag borde nog ringa kära svärmor eftersom det är deras hund. När jag pratar med henne kommer Nikki lunkandes från gården ovanför oss... Kan säga att det var en mycket trött hund som kom så vart hon har varit har jag inte en aning om.
Undra hur länge det dröjer innan det kommer brev nu från alebyggen om att man måste ha hundarna kopplade.
Varför tänkte jag inte på att stänga altandörren innan jag gick på toa....
Men nu är Nikki hemma i alla fall och vi skall sätta upp en ny grind i trädgården som inte Elin kan öppna och stäppa till de hål i staketet som finns.
Nu skall man bara få pulsen att lugna ner sig lite så är det dags att laga lite mat till mig och skruttan.

En seg onsdag

Dagen idag började med att Elin vaknade bustidigt och var jätte ledsen... Så det var bara att ta med henne in till våran säng för att  se om hon kunde somna om. Efter att ha legat och gosat med mitt hår en stund så somnade hon i alla fall om men vaknade till lite lätt då fredrics väckarklocka ringde... men vi måste ha somnat om båda två för jag vaknade först vid halv nio då Elin satt och klappade på mig och ville titta på bilar.
Kände med en gång att Elin var varm även idag så det blev en lugn frukost i soffan för oss två. Juh längre förmiddagen gick desto varmare blev Elin och jag fick sakta men säkert inse att det blir att stanna hemma hela veckan med henne tyvärr. har räknat på vad jag skulle få ut i lön när de drar alla VAB dagar och vi kommer nog klara det tack vare att det kommer skattpengar i början på juni. Men som min chef sa nu när jag ringde så går juh barnen före allt och nu har hon en halv vecka på sig att få bli bra i lugn och ro hemma.
Får hoppas vädret blir lite bättre så vi i alla fall kan vara ute lite i trädgården. Men idag blir det en inne dag.
Elin somnade inte fören vid halv ett och då med feber runt 38grader.. stackars lilla skruttan. Hoppas nu hon sover riktigt länge så hon sover bort febern.

Fick precis sms av Fredric att han behövde jobba över så han är väl hemma först runt sju idag... då är frågan vad tusan jag skall hitta på till middag idag eftersom det bara blir jag och Elin. Kanske skulle ta och göra hennes favorit massor med plättar.

nä nu skall jag lägga mig och vila en stund innan det är dags att hänga upp tvätten och Elin skall ha lunch

Då var det kväll igen

Här sitter man ensam på nedervåningen men datorn i knät tv:n står på i bakgrunden och jag har precis hällt upp en kopp kaffe. Är det detta som kallas vuxentid???.
Elin har väl varit något bättre idag men det märks på hennes sovvanor på dagen att hon inte är riktigt hundra. Hon är fortfarande jätte täpt och lite småvarm till och från. Men som vanligt när pappa kommer hem blir hon en pajas utan dess like. Hon har även ätit väldigt dåligt idag. Det var inte mycket av middagen som gick ner trots att hon brukar äta som en häst när vi har kötfärslimpa. Antingen har hon ont i halsen eller så är det tänder på gång igen. Hon secklar väldigt så det kan juh vara tänder.
Kvällen blev i alla fall lugn. jag och Elin duchade sen hjälpte hon mig att byta lakan i alla sängarna innan vi gick ner och satte och i soffan och hon fick välling. Tog inte många minuter innan hon somnade sittandes med flaskan i handen. Hoppas nu bara att hon sover lite bättre inatt.
Själv skall man bara sitta i soffan och njuta av lite lugn och ro med lite kaffe till det. Fredric sitter på övervåningen och håller på med sina packman spel. Skall väl försöka komma isäng lite tidigare än vad jag gjorde igår.

mysigt med lite regn

De flesta tror nog jag är knäpp som säger det... men det är så mysigt att vakna upp och höra hur det regnar utanför. Luften bli så mycket skönare ute och naturen sköljs av ordentligt. En annan anledning är att jag slipper vattna.. det har varit så otroligt tort ute den senaste veckan så det här regnet behövs verkligen. Nackdelen är juh att man skall ut med hunden i detta blöta. Men det får jag ta när Elin har somnat.
Borde inte dröja allt för länge då vi har haft en rätt tuff natt här hemma. Började redan vid elva igår då jag märkte att Elin gick i sömnen. Sen har hon drömt väldigt mycket inatt och vaknat och varit jätte ledsen. man är juh inte piggast p gatan idag efter att ha varit uppe större delen av natten. Fattar inte hur Fredric bara kan somna och sedan ligga och snarka hela natten igenom utan att höra Elin en enda gång. Funderar på om jag skulle vara hemma imorgon med även om det tar styggt på ekonomin men då har både Elin och jag en dag till att hämta oss på.
Just nu sitter lillfia och tittar på nya favorit filmen Bilar och äter yogurt och banan. Men man hör hur ansträngande det är när hon är så täpt i näsan stackarn och inte får jag lov att ge henne näsdroppar heller.
Skall se om jag får gjort lite hemma idag för igår fick jag inte gjort mycket då Elin blir så klängig när hon är dålig.
Hoppas ni hadra får en mysig dag i regnet

En skön helg hemma

kanske skall uppdatera lite om helg som gick.
har iofs inte gjort så mycket då vi bara varit hemma och busat ute i trädgården. Massor med vatten och blöta ungar blev det. och hör och häpna jag har till och med lyckats läsa lite ur boken jag började på för ett tag sedan. Skulle igentligen varit på fest i lördags men kände att jag inte alls hade fått mycket tid med familjen det senaste så jag valde att stanna hemma. vilket nog var tur för vid elva somnade jag som en stock i soffan.
Elin har varit lite småsnuvig i helgen men under söndagskvällen blev det värre så idag är man hemma för VAB igen. Det känns som om denna ungen inte är något annat än förkyld just nu.
Fick även slängt en del av allt bröte vi har hemma då det står en stor kontener på framsidan under helgen. Så nu är det äntligen rensat på baksidan.
i övrigt har det väl inte hänt så fasligt mycket. lägger in lite bilder på ungarna från helgen


Lite från trädgården.

sakta men säkert kommer men och mer upp ur jorden nu och börjar blomma. Det finns fortfarande en del som är på väg upp som jag inte har en aning om vad det kan vara. så här kommer lite bilder

Fänrikshjärtat


Löjtnanshjärtat och lite tulpaner.
Så i slutet av maj är det dags att börja plantera och jag skall flytta om lite men trevligt med lite blommor redan nu på våren

krachad dator + sommarväder= inget bloggande

Hej nu är man tillbaka igen. Förra helgen krachade våran dator... tyvärr har maken inte fåt igång den riktigt igen men vi har kopplat in så man kan sitta på den bärbara nu istället. tyvärr kommer man juh inte åt några av våra bildr just nu men de är i alla fall utom fara. vet inte vad jag skulle gjort om alla våra kort hade försvunnit. kanske borde ta och bränna ut dem på lite skivor ifall katastrofen är framme någon gång.

Vilket underbart sommarväder vi har haft nu denna veckan. tyvärr har man juh jobbat som en liten blå så så mycket solande har det inte blivit för min del. Men visst är det underbart med mitt jobb just nu där vi är ute såppas mycket som vi är. Och kvällarna är helt ljuvliga just nu. Nu är det som bortblåst alla gånger man har sycklat runt i snöslask och ösregn.

Förra helgen var jag och Elin hos mina föräldar då Freda fyllde 20. jösses nu börjar även småknattarna i familjen bli stora. Hon verkade vara rätt nöjd med allt hon hade fått i present. Jag och Andrea åkte dit på våran långa rast mitt på dagen. Inte dumt alls då det bjöds på smörgåstårta, tårta och massa goda kakor.... kan lova att jag var bra mätt innan jag åkta tillbaka till jobbet igen.

I övrigt har det inte hänt så jätte mycket här hemma. har jobbar väldigt det senaste så känns som om dagarna bara rusar förbi mig. Får hoppas att det blir lite sol i helgen så man kan vara ute i trädgården och njuta.

nu är mysteriet med växten i trädgården löst i alla fall. Enligt min kära mor så är det ett fänrikshjärta skall ta bil på det i helgen och lägga in.

RSS 2.0