Nu är det höst.... dags för förändring

Fyyy i morse var det inte kul att åka till jobbet. Som de flesta vet jobbar jag mest kvällar men nu skulle jag för en gångs skull upp och jobba dagen. tog det lungt då Fredric skulle lämna Elin och gå ut med Hunden. Men vilken chock jag fick då jag gick till bussen... det var juh frost ute!!!! och inte hann jag gå tillbaka och hämta varken vantar eller en varmare tröja att ha under jackan. Var bara att frysa och hutra tills det blev varmare ute.
Dagen på jobbet var ritkigt lugn och skön för en gångs skull.
Efter jobbet skulle jag hem till en arbetskamrat som skulle hjälpa mig att färga håret och klippa mig. Tror hon klippte av över en dm på håret men det behövdes och det känns mycket friskare nu. Färgen blev underbart höstligt rött.
Nu är man fin i skallen med innan bröllopet.


Det blev inte riktigt som hon hade tänkt sig.

Då hade det äntligen blivit den 26:e september och de planer som mitts sedan ett tag tillbaka skulle verkställas.
Det är nämligen så att min kära vän Carro skall juh gifta sig om två veckor... och vad vore ett bröllop utan en Möhippa ;-)
Stackarn har gått totalt ovetandes och trott att hon inte skulle få någon hippa bara för två veckor sedan satt hon och var ledsen på msn att det inte skulle hinnas med att ordna något för henne och jag bara satt och log i andra änden.
Men det har inte varit lätt att få ihop allt. De planer som gjorts från början fick totalt kastas om då carro bestämde sig för att lägga ett 30års kalas med öppet hus damma dag som vi tänkte ha möhippan. Men tack vare att hon har en otrolig syster som lyckats trolla mer eller mindre så blev det en toppen kväll trotts allt.

Dagen började med att vi alla åkte ut till carros 30-års kalas och åt gott. När alla sitter ner Får carro öppna två paket i dessa ligger en banderoll där det står möhippa på samt ett paket med en tiara. Sedan kommer det en tjej från Mary Kay och sminkar henne jätte fint. Under tiden får vi tjejer prova på lite produkter. När sminkningen var klar var det dags att fixa håret på henne och sedan blev det fotgrafering ute i trädgården. Strax innan vi skall gå dycker hennes svärmor upp för att ta hand om all mat och annat så Carro inte behövde oroa sig för något.
På vägen in på båten får hon i uppdrag att gå runt och samla in 15 tips på hur man får till ett lyckat äktenskap. Det blev en väldigt blandad kompot.
Carro är nyfiken och har inte en aning om vad vi skall hitta på men vi vet juh att hon absolut inte ville hitta på nått sär vi skämmer ut henne totalt så Linnéa hennes syster hade bokat bord åt oss alla på Oakleys där en tre rätters middag väntade och underhållning.
Det var den roligaste kvällen jag varit med om på länge många skratt blev det mycket bra musik och maten var fantastiskt god.
Linnéa dreglade som bara den efter den ena av artisterna och visst han såg bra ut men han spelade lite väl mycket på sitt utseende men kul var det.
Mitt under kvällen tog de upp alla som firade något för att uppmärksamma dessa och då blev det en danstävling och carro fick ta sig en sväng om med en herre som var där med fru och familj och firade guldbröllop mer passande kunde det juh inte vara.
Vid Elva var underhållningen slut och vi var otroligt mätta och nöjda och bestämde oss för att bege oss därifrån. Ljudvolymen hade blivit så hög att vi inte hörde vad den bedvid sa.
De andra gick vidare för att sitta och tjöta ett tag till men jag bestämde mig för att bege mig hemmåt då det skulle ta mig nästan två timmar hem.

Måste tacka alla tjejer som var med för en fantastisk kväll och en enorm eloge till Linnéa som lyckats få ihop denna kväll trotts de motgångar vi mötte under planeringen.!!!

bilder har jag tyvärr inga att bjuda på då min kamera la av hemma hos carro men förhoppningsvis skickar de andra tjejerna över framöver

Då var långpassen historia!!

Äntligen är helgen över. Inte något man hör så många säga men de helger jag jobbar längtar man verkligen till att det skall bli måndag. Helgen har varit ritkigt seg och jag har varit helt slut när passen varit över. Tur att jag har en s¨snäll man som hämtar mig och kör mig till jobbet trotts att han själv är jätte dålig. Jag har total slocknat redan tio på kvällen och känt mig helt död när jag vaknar vid halv sju.
Men nu blir det inga fler långpass på bra länge. Nästa gång jag jobbar helgen är 17okt så nu är det många lediga helger framöver :)
Idag när man skall vara ledig har jag inte suttit många minuter. Har fått säda och grejja härhemma då inte så mycket har blivit gjort i helgen satte igång med långkok som skall bli en köttsoppa jag åt mycket som mindre hemma hos mina föräldrar. Tvätten har redan hunnit gå två gånger idag så nu för första gången idag sitter jag ner och har hällt upp lite kaffe... får se hur länge jag får sitta innan Elin vill hitta på nått och det är dags att fixa lite att äta till henne.
Fredric kommer man nog inte se röken av idag var uppe och pratade lite med honom förut men han grymtade mest. Skall i alla fall försöka få ner honom till middagen.
Hoppas ni alla andra får en fin dag i dag

Mycket åka bil och nya invånare

Kom iväg vid tre tiden idag och första stoppet blev ljuva hem här i Älvängen där jag med en gång hittade vad jag ville ha så nu är Del ett avklarad i både bröllopspresenten och födelsedagspresenten. Sen bar det av ner till mina föräldar att lämna av Elin. Idag var det inte lika enkelt som det brukar vara... Elin klamrade sig fast vid mig och skrek likadant var det på dagis i onsdags då det tog över en timma innan jag gick.
Mamma försökte distrehera henne men hon var jätte ledsen så vi fick bara gå tyvärr.
Nästa stopp blev hos Fredrics mamma för att titta på diskmaskinen men den ville inte fungera endå. Blev en kopp kaffe och lite tjöt innan vi åkte vidare. Nästa stopp var Järnbrott och siba där Fredric hade bokat ett spel han ville ha och efter det åkte vi till Frölunda torg för att springa in på zoobutiken. Vi hann med en minut till godo innan de stängde. Blev lite nya invånare till akvariet. På vägen därifrån gick vi förbi charken som hade Revben i värmeskåpet precis vid fönstret... självklart kunde vi inte låta bli utan köpte med oss lite hem.
Sista stoppet innan vi äntligen var hemma igen blev willys här hemma för att köpa hem lite pålägg och annat som var slut. Vid sju halv åtta var vi äntligen hemma igen... kändes som om man tillbringat nästan hela dagen i att sitta i bil mer eller mindre men vi fick uträttat en hel del.
Här kommer lite bilder på våra nya invånare i akvariet här hemma



Blodtetra (hypessobrycon callistus) köpte 6st


sen köpte jag två underbara praktbotior (Botia macaranthus)

Då var det helg igen

Veckorna flyger förbi som vanligt. Kan inte fatta att vi närmar oss slutet på september... sen kommer den där månaden då det kommer gå i ett känns det som. Det börjar redan nästa helg med Carros 30:årsdag. Sen är det dags för Fredrics 35års kalas med släkten från skåne den 3-4:e otober. Den 10/10 är det dags för Den stora dagen För Carro och Fredric åker till stockholm. den 24/10 är vi bjudna på ettårs kalas och den 30/10 skall en kompis till mig ha fest. Så ledig vad är det *skrattar*
Är nog tur att Fredric kommer vara Föräldraledig hela oktber månad.

Igår hade jag lite folk över på krydddemo var riktigt trevligt och massor med gott att smaka på var det som vanligt. Självklart kunde man inte hålla sig från att köpa lite med. Gunilla, en arbetskamrat var med hit för första gången och hade med sig en hel ask med halsband hon hade gjort. Skall ta och prova dem till klänningen jag skall ha på bröllopet för att se vilket som fungerar bäst. Sen borde jag väl ringa och försöka få en tid hos frissan med så man inte ser ut som ett troll i skallen.

Idag blir det en rätt lugn dag då vi skall ner och Lämna Elin hos mina föräldrar sen skall vi till svärmor och kolla på deras diskmaskin och se om Fredric kan få igång den och Lämna av Nikki som skall upp till en uppfödare föratt se om det går att para henne. Tänke passa på att kolla på födelsedags present och bröllopspresent till carro med. Får se om jag får gubben att gå med på att köra förbi Hornbach för att kolla på lite fiskar och växter med. Sen blir det bara en lugn kväll hemma. Imorgon väntar jobbet igen känns som om det var Evigheter sedan jag var där nu. Håller tummarna för att det blir en lugn helg.

Äntligen på väg åt rätt håll

Har inte blivit mycket bloggade det senaste. Jag trodde juh att jag skulle klara mig från att bli riktigt dålig så min förkylning försvann. Men i söndags slog det till med dunder och brak igen. Kände redan på lördags kvällen att jag inte mådde riktigt bra och febern var på väg upp. På söndagen när jag vaknade var jag allt annat än frisk. Febern hade stigit hade en märklig och jobbig huvudvärk, yrsel,hosta och ont i hela kroppen.
Så framför mig hur min lön bara försvann nu när jag fått vara hemma så mycket för Elin redan och nu var det min tur igen. Testade att ta panodil för att se hur lång tid det tog innan jag mådde bättre ihop om att jag skulle kunna gå och jobba på måndag men näää det hjälpte föga.
Som tur är har Fredric klarat sig bra ifrån allt detta. Så på söndagen tog han med sig Elin och åkte iväg och hämtade upp lite saker som en kompis till honom hade köpt så jag fick vilat mig. Sedan tog han hand om allt här hemma.. klippte gräset och städade var nästan så jag funderade på om han inte hade blivit lite sjuk hehe.
På kvällen somnade Elin tidigt då hon sovit dåligt ett par nätter så vi fortsatte titta på serien vi totalfastnat i nämligen True Blood. Fredric åkte iväg och kpte lite revben till middag och söt som han är hade han köpt med sig min favorit glass och lite frukt jag kunde ha hemma.

Igår Lämnade Fredric Elin på dagis tidigt och det gjorde riktigt gott att få sova ut och vakna av mig själv... eller ja av telefonen som ringde vid halv elva. Efter det blev det täcke och kudde i soffan där jag låg och halvslumrade strörre delen av dagen. Vid tre fick jag ta mig i kragen och fixa lite middag då Fredric skulle iväg med bilen direkt efter jobbet och behövde äta innan och sedan skulle han till Marianne och hjälpa henne med datorn. Tur för mig somnade Elin tidigt så jag kunde ta det lungt och ta mig ett fotbad. Var evigheter sedan jag tog hand om mina fötter så det kändes som en riktig lyx.
Vi gick och la oss rätt tidigt och tittade vidare på True Blood.. Fredric somnade redan efter ett avsnitt men jag hade svårt att somna då hostan höll mig vaken och febern var på väg ner så jag hade hämska svettningar. Somnade väl tillslut vid halv fyra och vaknade av att Fredric var uppe vid fem. Som tur är somnade jag om och vaknade av att Elin kom in till mig vid åtta. Då var det dags att gå upp och göra sig klar för dagis.

Känner mig riktigt onyttig när jag är hemma just nu... i vanliga fall är jag alltid i gång och grejjar och städar men har ingen ork alls till det just nu och ajg som skall få folk hit på torsdag.. som tur är har jag två dagar till på mig att fixa hemmet och jag känner mig bättre och bättre för varge dag som går just nu.
Idag är det första dagen för Fredric på hans nya jobb som han skall vara på fram tills han är föräldraledig.. håller tummarna för att det går bra och att han kommer trivas. Skall bli spännande och se vad han säger när han kommer hem i eftermiddag.
Nu är det högtid att försöka få i sig lite lunch och sedan lägga sig och vila en stund
ha en fin dag

En tuff natt

Fy skruttan är riktigt kass med super hög feber så fort panodilen slutar verka. Detta har lett till en natt med ytterst få timmars sömn. För när Elin väl har sovit har min egen hosta och nästäppa väckt mig. Nu sitter man här och är tre radig då Elin bestämde sig för att det var dags att gå upp redan vid halv fem idag. Håller tummarna hårt nu att hon slipper samma höga feber som hon hade igår än så länge verkar det lovande peppar peppar. Får se om hon inte har lust att sova lite om en stund så man själv hinner ta igen sig lite.
Har bestämt mig att idag blir det ingen städning trotts att det finns lite disk att ta hand om och en hel del tvätt att plocka in men jag måste låta min vila gå före idag. Skall nog messa Marianne med och höra om hon kan tänka sig att gå ut med Nikki sen känner att jag har ingen ork kvar alls i kroppen för en långpromenad idag.
Någon som har tips på hur man stoppar en förkylning fortast möjligast??!! har börjat dricka c-vitamin varge dag nu men det finns säkert tusen husmorsknep till.

Ett febrigt litet troll

Jippi jag klarade mig ifrån denna dunderförkylning som var och varannan åker på just nu... men Elin däremot hon klarade sig inte alls lika bra tyvärr. De första dagarna nu har hon medst varit jätte förkyld med hosta på nätterna men igår såg jag de typiska utslagen bakom öronen och nacken som tyder på att febern är på gång... och mycket riktigt fem i morse växkte en jätten ledsen tös mig och var jätte dåligt. Hon klagade på allt... ville inte ligga ner, sitta upp, ha dricka ja inget var bra och givetvis var hon glödhet.
Igentligen skulle Marianne ha passat Elin idag så jag kunde gå och jobba då jag redan varit hemma en del det senaste men nu var marianne dålig med och jag hade inte hjärta att lämna bort Elin nu när hon är så kass.
Marianne kom i alla fall bort en sväng så jag fick cyklat till apoteket och inhandlat panodil och hosmedicin så skruttan får lite ro nu när hon sover.
Får se det positiva i det hemmet är väldigt städat. Har grejjat och fixat varenda dag jag varit hemma nu och tur är väl det för idag får jag itne mycket gjort då jag har en febrig tös klistrad på mig.
Nu borde hon snart vakna har sovit i nästan två och en halv timma nu Får de vad vi kan hitta på för kul till lunch som hon vill äta... idag har hon bara fått i sig välling, drickan med hosmedicin i och isglass. Vill juh inte ge yogurt då hon får värre hosta av dte men får jag inte i henne något annat får det väl bli så endå.
För en gångs skull var i alla fall inte chefen sur när man ringde och sa att jag får illa tvunget vara hemma endå idag.
hoppas ni alla andra har en fin dag i dag för solen ser juh att att orka titta gram lite i alla fall :-)

då var det våran tur

Ja nu verkar det som om det är våran tur att ha sjukstuga. För mig började det i torsdags på jobbet men ont i halsen och feber som kom under kvällen. Har antagligen fått det av en arbetskamrat som blev dålig i söndags när vi jobbade... vi har en dunderförkylning som går på jobbet som plockar den ena efter den andra och fort går det. Idag märkte jag även att Elin börjar bli ordetnligt snorig och är varm. Får hoppas på att det hinner lugna ner sig lite till på måndag så man inte behöver vara hemma från jobbet mer denna månaden.... dras  juh så fruktansvärt mycket på lönen för varge dag man är hemma tyvärr.
Idag har jag försökt vara lite duktig trotts jojofeber och fått damsugit och tvättat golven men sen var jag helt slut. Nu sitter jag med en mastodont huvudvärk bara men det är tillräkligt jobbigt det för att man inte skall orka ta tag i nått direkt.
Så denna lediga helgen kommer gå åt att ta det så lungt det bara går här hemma trotts att man har en hel del som skulle behöva göras här hemma... men vädret tillåter juh inte att man grejjar i trädgården så det behöver jag inte ha dåligt samvete för i alla fall är bara akvariet och lite andra saker här hemma men men det springer ju ingen stans tyvärr.
nä nu blit det horisontellt läge för mig igen nu medans Elin sover middag.

Utmanad!!

jag fick denna utmaningen av carro

Tre saker:

Kylskåp:
mjölk, grönsaker, fetaost

Frys:
grönsaker,  köttfärs, kyckling

Skafferi:
mjöl, flingor, välling

DVD-hyllan:
Teletubbies, bilar, Alvin

Bokhyllan:
Nora Roberts, John Grisham, Christian jacq

Handväska Skötväskan:
blöjor, kläder, våtservetter

Sminkväska:
maskara, ögonskugga, tops

Badrumshylla:
tandborste, ansiktsmask, tandkräm

Cd-hyllan:
GES, metallica, smurfarna

Förråd:
flyttlådor, bildäck, vinterkläder

Hjärna:
städa, inte bli sjuk, städa

Jackficka:

halstabletter, nässpray, nycklar

Kryddskåp:
alpnaering, salt, peppar

Barskåp:
har inget men massa öl i kylen

Köksbänk:

Kaffebryggare, knivställ, brödlåda

Sängbord:
har inget

Hatthylla:

Mössor, hundpåsar, regnbyxor

Garderob:

Fredrics spel, datorer, arkadspel

Fönstren:
Gardiner, blommor och lampa

Duschen:
tvättmaskin, badbalja, kläder

Skohyllan:
mina skor, Elins skor, Fredrics skor

Jag utmanar:

kerstin Marci Helen


tillbaka hemma

Tiden rinner iväg när man lunkar på i vardagen. Snart har jag varit här hemma en vecka redan. Än så länge funkar det rätt bra och jag märker att Fredric verkligen försöker anstränga sig. Nu har han haft stor press på sig då han inte har en aning om vad som komme ske när han får sluta på det uppdraget han är nu vilket jag har märkt gör honom rätt nere. Sen har han även en del press på sig från sitt extra jobb om massa saker som skall bli klara.
Tyvärr har inte min trötthet gått över helt än... Elin krånglar fortfarande lite på nätterna men har blivit något bättre i alla fall... men just nu känns det som om jag skulle behöva sova en hel vecka i streck. Tyvärr bråkar ryggen lite nu med då jag har haft det rätt tungt på jobbet denna veckan. Skall försöka ta det lite lugnare nu i slutet om det går, har ingen lust att bli sjukskriven igen på grund av ryggen.
I övrigt rullar det på just nu skall bli gott att vara ledig i helgen och bara vara hemma... förhoppningsvis är vädret på våran sida nu med

RSS 2.0