BVC och läkarbesök.

Igår var det dags för Elins läkar kontroll. Först tog Linda Elins sköterska hand om vägning och mätning. Lilla stumpan hon växer och väger nu 4560 och är 57cm lång. Som Linda uttryckte det... en nätt liten dam.
Sen var det dags för doktor Stellan att ta sig en titt på Elin det var inte det lästaste då elin antagligen trodde att han skulle leka med henne och flaxade med armar och ben som aldrig förr. Det tog lång tid innan han lyckades titta i hennes ögon bottnar. sen skulle han kolla hennes höfter och han höll på länge och vred tryckte och sleet i henne. han såg lite fundersa ut men sa inget först. Sen kollade han henne i munnen och sedan var det koll av hur stark hon var och han blev riktigt imponerad när han upptäckte att hon kunde stå med hjälp av att man baa höll henne i händerna. mamma blev självklart stolt som en tupp när doktor Ställan berömde henne hela tiden.
Sen efter han kollat allt återgick han till höfterna och började klämma och vrida igen. En kall kår gick längs ryggen på mig. Jag själv föddes nämligen med ett höft fel. På bb hade de inte hittat något på Elin då de gjorde Ultraljud men nu när han höll på kände han ett misstänkt knäppande. så det blev bestämt att vi skulle gå tillbaka om två veckor för att göra ett nytt ultraljud och kolla upp det lite extra. i värsta fall får hon väl ha den där hiskerliga frejka kudden som gör att man ser ut som en groda.

Efter besöket tog vi bussen ner till Ale torg där det blev en del shopping.. inte så mycket till mig det mesta var till barnen. Angelica behövde lite nya kläder och nya gympakläder till skolan sen hittade vi en super fin vinterjacka till henne. Elin fick ett par badys och ett par jeans som det var rea på.
själv unnade jag mig lite underkläder.
Vid halv fem mötte vi upp Fredric för att gå och välja ut nya tapetter på Alebyggen. Angelica valde både nya tapeter och nytt golv till sitt rum. och vi valde nya skåpsluckor till köket i björk och nya tapeter. Resten av huset får vänta så vi kan vara någonstans med när de gör i ordning det första.
Längre fram skall de ta och tapistsera hallaran och vardagsrummet samt slipa parketen men det få bli längre fram.
Var så skönt att bara kunna slänga in vagnen och alla kassar utan att behöva knö och stuva om en massa. Den nya bilen är underbar både att åka i och packa in i. tror vi alla är lika nöjda med den.

Idag var det min tur att träffa doktor Stellan. måste få bukt med den hämska aknejag har fått nu när jag ammar Elin. tror jag har provat det mesta och inget hjälper så det belv en antibiotika kur i en månad och smörja med basiron. förhoppningsvis hjälper det och jag sliper gå tillbaka om inte så vår vi gå på med starkare saker o ch jag får eventuellt ge upp amningen.. 

I övrigt har Elin en riktigt skrikperiod just nu. hon klarar inte av att sova själv varken på dagarna eller nätterna, skriker som en besatt när hon är trött och går inte att lugna ner fören hon somnar av sig själv. är jätte mammig pappa duger inte speciellt länge just nu tyvärr. Förhoppningsvis går det över snart så jag får sova lite för tröttheten börjar ta på mig och det kommer juh int bli bättre med antibiotikan heller.

trött som bara den men vägrar sova

Elin två månader

Ja redan två månader... tycker inte det var längesedan man kom hem från bb med lilla skruttan. Men nu ligger hon här bredvid mig och paratar för fullt. Inte klokt vad mycket hon lär sig hela tiden. Idag hörde jag hur hon låg och pratade med nallarna i mobilen över sin säng och när jag kom in så började hon skratta sådär gott barnskratt som smittar. Innan har hon bara  skrattat med ansiktet me ndet har inte kommit något ljud direkt. Hur underbat som helst att göra det. jag själv började gapskratta och tårarna sprutade på mig. Vad löjlig man är igentligen. Sen pratar hon bara mer och mer älskar att höra sin egna röst.


Angelica började första klass idag så hon var uppe före tuppen idag.. nästan så man börjar fundera på om hon överhuvudtaget lyckades sova nått inatt. Men hon sken ikapp med solen. När hon kom hem hade hon världens leende med sig och var jätte glad äntligen skulle hon få börja plugga matte. Tänk när man var så liten så man längtade efter att få plugga. Ja man får vara glad så länge det där håller i sig innan man blir tvungen att tjata iväg henne till skolan :-)


I övrigt har vi gått och köpt oss en bil... skulle igentligen bara sitta och titta va som fanns på blocken och det slutade med att vi åkte och tittade på en bil dagen efter som vi båda föll pladask för. Så på Lördag åker vi ner till laholm och hämtar hem våran 765:a :-D
inte nog med det så fick Fredric reda på att han fick förlängt på jobbet året ut vilket känns underbart nu slipper man gå och tänka på det ett tag framöver.
    


I måndas var vi iväg på familjerätten och skrev på pappren och faderskap och ansökte om gemensam vårdnad så nu äntligen står vi båda som vårdnadshavare till Elin. Så nu kan hon ta hans efternman men det blir väl att vi ändar det den dagen vi gifter oss.

det känns som om allt bara rusar på nu det ena efter det andra händer och det mesta löser sig som innan har varit ororsmoln eller känt så avlägset att man knappt vågat tro att det skulle ske.

nästa vecka skall vi ner till alebyggen för att välja ut nya tapeter till hela lägehten sen skall vi välja skåpsluckor till köket. Ihop med tapetseringen kommer de måla taken och slipa parketen så vi kommer mer eller mindre få ett helt nytt hem om ett tag. innan detta är det dags för Elins tvåmånaders kontroll på BVC skall bli spännande och se vad hon väger nu.. var tre veckor sedan hon låg på vågen nu.

Effektiva Dagar

ibland är det knepigt vilken insperation man kan få.. skulle igentligen bara städa lite. började så smått att plocka undan sen blev det total damtorkning i hela hemmet sen damsögs golven och skurades av.. efter det fick sig badrummet en regäl omgång det med. När jag änrligen var klar med det kom vi på att vi skulle möblera om här hemma och vips så var vi igång med det med. Slängde ner massa onödigt som jag inte använder i en låda så Angelica kunde få in min ena bokhylla i sitt rum flytta runt på soffa och fotäljer allt för att skapa lite mer utrymme så det inte känns så övermöblerat som det gjort innan. fredric plockade äntligen ordning i köket så nu står det inte massa skräp i köksoffan länge utan man kan faktiskt använda den igen.
Mitt uppe i allt detta kom det ett blomster bud med blommer till mig. visade sig att två av mina arbetskamrater fått sig en knäpp och skickat mig och Elin blommor. Hur gulligt som helst.
När man äntligen lyckades släpa sig till sängen i går kväll slutade det med att jag och fredric säkert låg och pratade i två timmar... helt plötsligt låg vi och planerade vårat bröllop hur tusna vi nu kom in på det. Sen kna vi fram till att det ka nvar adags att börja göra en lista på allt vi vill köpa i möbel väg och annat och annat som vill vill göra och boka av en sak efter den adra för att ha lite koll.
Sen kom vi fram till att vi skall be Alebyggen renovera hela lägenheten då det inte ser ut som om vi kommer få en större lägenhet det närmsta tyvärr.

Idag var det upp i hyfsad tid för Fredric skulle iväg och ta lite Prover. sen var det frukost och efter det bar det iväg till Mitt jobb... var väl på tiden att visa upp lilla Elin. Snacka om ett varmt mottagande när man kom hela gänget satt och åt lunch och i unisot skrek mitt namn när de fick syn på mig. inte trodde jag att man skulle vara så saknad av dem.
det dröjde int elänge fören de började fråga om man kunde börja jobba snart.. lika kort om personal som alltid... får väl se när jag slutat amma om jag inte kan gå in på timmar och ta en helg lite då och då. drygar ut kassan och man spar mamma dagar.
Efer de bar det iväg in tillstan för att träffa lena och Moa. var runt i lite olika butiker och tittade och hittade rean på guppi... halva priset på rea priset.. farligt det där men jag hittade en del till stumpan som växer så det knakar så nu mera bllir det att köpa kläder i stl62 om hon skall kunna ha detlite längre.
Sen fick hon ett jätte sött ombyta av Lena och Moa.
När vi stod och väntade på att fredric skulle dyka upp så tog vi oss en jätte glass på centralen... man kände sig som en stoppad gris när man fått i sig den.
innan vi åkte hem gick vi in en säng på ike( två timmar) skulle igentligen bara köpa lite förvaringslådot till Angelicas rum men det slutde med att vi gick hem med ett skrivbord och lite annat till Elin med. Så när vi kom hem var det bara att sätta igång och skruva ihop allt.
Angelica är överlycklig för allt i sitt rum innan hon la sig idag sa hon att det kjkändes som om hon hade fått ett helt nytt rum, nästan som om vi hade flyttat så nu behövr vi inte flytta längre. Barn har ett udnerbart sätt att tänka.

det är otroligt vad mycket vi har hunnit med på dessa två dagarna. Känns som om vi har fått gjort mur mycket som helst som man bara gått och funderat på i månader. hade man haft lite mer pengar att röra sig med så hade det nog hänt ännu mer här hemma och det hade blivit mer som vi igentlgen vill ha det. men nu är vi på väg i alla fall.

undra om man skulle lyckas släpa sig till sängen nu. ja just det skall skriva ut kortet på Elin sm jag skall ge bort till mamma imorron med innan jag kastar in handuken för idag.


Bvc besök

Igår vad det dags att gör ett besök hos BVC igen. var två veckor sedan sist.. och det är inte klokt vad lill fia växer just nu. nu mätte hon 55cm så det är inte så konstigt att jag inte kan ta på henne stl50 längre och vågen visade 4270g så nu har hon spräckt fyra kilos gränsen. Elin visade även sköterskan hur duktig hon var på att prata och le... hon total charmade sköterskan som bara stod och fån log mot henne. Elin klarar även av att hålla upp sin nacke själv nu. Nu skall vi inte dit fören 28/8 då det är dags för två månaders kontrollen med läkare. Shit vad tiden går fort igentligen. idag är hon redan sju veckor gammal.

Idag fick jag bokat kyrkan för dop med så den 27/10 är det stor fest. men det blir bara de närmsta som får komma upptäckte vi när vi satt och skrev ner alla namnen. Både jag och fredric har rätt stora familjer så vips var vi uppe i 40 personer.. är nästan så man hoppas att det är någon som tackar nej till inbjudan ;-).
Försöker få ihop själva inbjudan med men det blir inte som ajg vill tå det blir väl att sitta och pilla med den idag medans lilltösen sover.
Sen skall det göras en lista på vad folk kan köpa i doppresent, mat och fika skall planeras och dopklänning skall kollas upp... är rädd för att hon inte kan ha den vi planerade från början eftersom hon kommer vara över fyra månader då hon döps. men men det går säkert att lösa på nått sett.

Annars så rullar allt på här hemma. Både jag Elin och Fredric håller oss så stilla vi bara kan i denna klibbiga värmen. Blir mest att jag och Elin ligger i sängen under fläkten för att inte smälta bort. Inte Elin emot hon älskar fläkten och kan ligga och "prata" med den i timmar innan hon somnar. Ser för roligt ut men det är väl så.. små barn roar sig lätt

minisemester i skåne

Japp då har man besökt Skåneland. Åkte ner i fredags eftermiddag efter att Fredric slutade jobbet. resan ner var rätt seg då man bara väntade på att komma fram sen satt vi tre i baksätet och jag kan lova att det är inte våran bil gjord för. men men det fick gå för denna gången.
Vi skulle ner till Skåne strax utanför perstorp för att hälsa på Fredrics sida av släkten. dels så var det en släkt träff som hans far hade ordnat och dels var det för att träffa hans pappa och syskon som varken jag eller Elin hade träffat.
Släktträffen var trevlig men man kände sig lite malplacerad då ajg inte kände någon över huvudtaget där så det blev mest att ajg satt med Elin och njöt av det underbara vädret.
Söndagen var lugn då vi inte orkade göea så mycket på grund av värmen. Var nästan så man började fundera på hur långt söder ut vi igentligen var. jag och Elin tillbringade större delen av dagen ute på gräsmattan i skuggan medans de andra höll sig inne. Vi gjorde en lite tur in till perstorp med för att handla lite mat och passade på att köpa oss glass.
På Måndagen åkte vi hem till Fredrics syster Rebecca för att hälsa på, de kom aldrig på släktträffen då hennes son Leo hade vattenkoppor. Vi tyckte det var lika bra att Elin fick det så nu väntar vi bara på att prickarna skall dyka upp.
Rebecca var lite slö men hon jag och Elin höll oss i skuggan på altanen medans de andra passade på att njuta av ett svalkande bad i deras nya pool. Det blev mycket bebis prat mellan mig och rebecca nu när hon väntar sin andra och satt och mös med Elin i knät.
När vi kom tillbaka till svärfar stod maten på bordet och väntade... snacka om storkok han hade lagat mat till nio personer och gott var det kan jag lova.
Tisdagen bestod mest av att vi tog det lungt i väntan på att det skulle bli lite svalare ute.... ingen höjdare att köra hem i 30graders värme och ingen AC i bilen. Så vid sex gav vi oss iväg men det fick bli ett par stopp på vägen så vi inte flöt bort i baksätet. Elin hon sov från det vi startade tills vi var hemma vid tio.

Idag har Elin haft en riktigt skrikar dag. vet inte om det är resandet som tar ut sin rätt på henne eller om det är värmen så det mesta av dagen har gått åt till att trösta henne... har i alla fall hunnit komma i kapp lite med tvätten som blev när vi var iväg.
Elin har börjat med lite nya saker som att leka med sina fötter det händer inte så ofta men har kommit på henne ett par gånger med att göra det nu... sen har hon börjat göra spottbubblor så hon secklar som bara den just nu ser för roligt ut. nästan som om hon tuggar fradga.
Nä om man skulle försöka lägga sig trotts att det är olidligt varmt just nu.

bilder från helgen i skåne ligger inne i bilddagboken länk finns till vänster

P.S grattis carro till din underbart söta Oliver!!!! äntligen så ville han komma ut.!!!!!!!!!!!!!! D.S

RSS 2.0