Heldag på Allum

Kors i taket vi kom trots allt iväg idag. Kände i förmiddags att vi var tvugna att hitta på nått är så otroligt sällan vi gör nått tillsammans på helgern utanför hemmet. sagt och gjort vid halv ett idag bar det iväg med bilen. Började dagen med att möta upp lillsyrran som jobbar på bokia för att äta lunch med henne. Elin mumsade pommes för glatta livet medans vi andra koncentrerade oss på att inte söla ner oss totalt med hamburgarna vi fått. Det var nog något av det söligaste jag ätit på länge.
Efter vi sagt hejdå till Frida gick vi iväg för att se om elin skulle få en chans att träffa Pingu som skulle vara på Allum under dagen. Han var lite sen men när Elin fick syn på honom sken hon upp som en sol. Hon var lite rädd i början men efter en stund vågade hon till och med krama denna jättepingvin.




Efteråt blev det lite shopping. Fick tag i lite saker till Angelicas födelsedag... hittade även modell-lera till Elin som jag inte kunde låta bli att köpa.
Medans vi väntade på att Fredric skulle komma tillbaka från bilen var jag inne och letade efter byxor att ha i jobbet. var ute efter mjukisbyxor eller ett bar bra vindbyxor som tål en del stryk. tog ett tag innan jag hittade detta med då var det inne på herravdelningen. byxorna är jätte bra men lite långa men det går juh i alla fall att göra nått åt.
Sen blev det en sväng in på kaphal där jag hittade strumpor till Elin som man alltid har brist på här hemma men åtta par skall väl räcka ett tag. Även fredric hittade en riktigt snygg tröja.
Vid halv fyra fyra kände vi att det var dags för en liten paus och det blev glass... be köpte först mjukglass men det var det vidrigaste jag ätit så den lämnade jag tillbaka illa kvikt. Som kompensation fick vi pengarna tillbaka och desutom varistt jätte rån med kulglass istället.
När Elin satt och mumsade glass som bäst kom mormor och morfar dit med. Det blev att Fredric och min pappa gick och handalde för sig och jag och morsan gick och tittade på lite kläder medans de väntade på att Frida skulle sluta. mamma hittade jätte fina kläder som hon köpte till Elin och sen hittade hon ett superfin ombyte till Angelica som hon skall få i present.
vi var bra trötta när vi satt i bilen på väg hem så det blev bara att ställa av det vi handlat och sätta oss i soffan en stund. Elin lekte med sin nyinköpta lera i över en timma innan hon tröttnade.


Vid halv sju ringde Lena och frågade om de fick komma hit och titta på melodifestivalen med oss... tog väl bara en timma på sin höjd innan de var  här med stora goddis påsen. Sen hade de varit iväg på barn och babymässan så de hade mängder med blöjor tvättlappar och annat med sig till mig. Gratis är alltid gott.

Äntligen Fredag

Poff sa det så hade även denna veckan susat förbi en. ibland går tiden lite väl fort tycker jag. Elin är fortfarande väldigt förkyld. Det har framför allt satt sig på lungorna på henne och hon har svårt att hosta upp det. Igår verkade hon i alla fall piggare när jag kom hem från jobbet. Igår kväll fick hon hög feber igen och var helt borta men det är väl det vanliga med förkylningar att man blir sämmre på kvällen. fick i alla fall i henne alvedon och lite hostmedicin så hon somnade gott tillslut vid halv tolv. Förhoppningsvis hinner hon bli bättre nu under helgen. jag är juh ledig på måndag med så det blir en dag extra hemma för henne. Förhoppningsvis är hon så pigg at vi kan åka en sväng till Alum imorgon då Pingu kommer vara där. Hon som älskar att titta på Pingu hade nog älskat det. Sen skall även mina föräldrar dit så man kan ta en fika med dem. Skall bli kul att se vart min syster jobbar med har juh inte varit där mer en en gång och det var evigheter sedan kanske hittar någon trevlig bok med nu när det är rea.
Nu sitter jag och väntar på att Fredric skall komma hem så han kan köra mig till jobbet. Förhoppningsvis blir det lungt. Känns att det har varit en vecka med lite sömn eftersom Elin har vaknat rätt ofta på natten ochFredric hörjuh inte ett smack på nätterna så det har juh varit jag som fått ta det. Man har varit bra seg när väckarklockan ringde 05.20 tur man kan prata med mamma hela vägen till jobbet annars hade det nog varit risk för att jag somnat och missat helt vart jag skall av.
nä nu kall jag passa på att vila en stund innan jag skall iväg... Elin har äntligen somnat efter mycket om och men.
Ha en härlig Fredag nu och passa på att njut av solen det är helt underbart ute :-)

Då var det dags igen

ja jag vet inte riktigt vad jag skall säga..... Elin är dålig igen. Började med att hon fick feber natten till lördag sen har hon bara blivit sämmre och sämmre under helgen. Så nu är hon dunder förkyld som tur är kan vipussla rätt bra denna veckan så vi slipper vara hemma så mycket för om jag skall vara ärdlig har vi inte råd med det.
så imorron när jag jobbar kväll börjar jag lite senare än vad jag skulle gjort så Fredric får jobba påfrmiddagen. Sen kommer Angelicas mamma ta hand om Elin på onsdag och torsdag då jag jobbar dagen eftersom hon inte förlorar så mycket på att vara hemma.och på fredag får jag och fredric dela upp det igen. Skönt att det går att lösa... stunder som detta saknar man att man intebor lite närmre mamma för jagvet att de hade ställt upp med en gång men nu funkar det juh inte på grund av avståndet tyvärr... förhoppningsvis behöver hon inte vara hemma hela veckan men lika bra att planera så man är förberädd ifall det blir långdraget.
hade juh hoppats på enbarnfri helg nu men det får vi väl se om det blir av...vill juh inte lämpa över en snorig och febrig unge på någon annan. Tycker mamma och pappa har haft sitt nu med sjukdommar så jag behöver inte komma släpandes med fler.

nä nu skall jag sätta mig i soffan och bara njuta av en kopp kaffe i lugn och ro

Grattis Carro

Vill skicka ett jätte stort grattis till min vän Carolina som fick en dotter på lördags förmiddagen.
hoppas ni har haft det toppen mysigt på BB nu och att allt gick bra. Skall bli spännande att se den lilla Prinsessan
masor med kramar från alla oss

Helgens snökaos

Ja då har man gjort sina två mastodont pass för de tre närmsta veckorna... Brukar inte ha så ont av att jobba så mycket men denna helgen tog syggt på en.
Började i lördags morse då det krånglade med en patients mediciner... sen rullade morgonen på hyfsat. Men min rast som jag skulle haft på tre timmar var bara att glömma då det bara var vikarier inne och den ordinarie som fanns inne var tvungen att vara ute med Bilen så jag tog larmen som komm inne i kärra. men men man får ställa upp för varandra när det blir som det blev.
Vid två tre började de snöa så smått... jag hoppades juh tyst för mig själv att snön skulle försvinna men det blev bara värre och värre. Vi gav oss ut vid fem tiden ochbörjade vårat kvällsarbete... Redan då var det svårt att ta sig fram med cykeln. Det värsta var nog att det blåste så med och sikten var noll. Juh längre kvällen gick desto värre blev snöfallet. Det var riktigt marigt tillslut att tasig fram på cykeln... men hade inte mycket att välja på om jag skulle hinna runt till alla som jag skulle till. sista timman fick man strunta i cykelnt totalt för man kom ingenstans hjulen låste sig och man såg inte ett skvatt. folkt trodde väl inte vi var kloka som susade runt på cyklar i det vädret.
Mest synd tyckte jag om hon som var ute ochkörde bil. till vissa hade hon knappt kunna ta sig fram till och det fortaste hon kunde köra i var 40 och det var ute på mororvägen det. Kan säga att det var ett rätt trött gäng som satt och tog en värmande kopp kaffe innan vi åkte hem.
Fredric hämtade mig med bilen.. men inte gick det att slappna av på vägen hem då man såg nadda av vart filerna fanns på vägen och minsta lilla sväng gjorde att bakänden påbilen släppte. i vänliga fall tar det 20min att ta sig hem. nu tog det en timma. Sen när man välvar hemma var det bara att ge sig ut med hunden. Tungt som tusan att pölsa runt i snön men hunden måste juh ut.
När jag satte mig sen i soffan och tog en värmande kopp te värkte varendamuskel i hela kroppen på mig.
Som tur var hade de lyckats ploga vägarna på sönda morgon.
Min förhoppning var att de hade plogat inne i områden där vi cyklade men det var lite si och så med detta tyvärr.
Dagen blev jätte fin och snön töade som bara den nackdelen var att detta förs på till kvällen så man fick cykla runt på en skridskobana istället för snö denna gången. somnade rätt tidigt igårnär jag kom hem sen har jag även sovit rätt mycket idag så förhoppningsvis är man pigg och glad imorgon när man kall jobba kvällen igen.

En dag ute i snön

Elins magsjuka visade sig inte vara så farlig. Igår kväll var hon riktigt pigg igen och idag har hon varit som ett yrväder här hemma. Efter det hade sovits middag och ätit lunch så blev det ut i snön att leka. Först tog vi med Nikki på en promenad då Elin skulle dra pulkan själv hela vägen. Sen lämnade vi av Nikki och var ute en timma på Lekplatsen. kan säga att jag har en rätt trött liten flicka som sitter i soffan och tittar på Pingu nu.
här kommer lite bilder från vi var ute
                               

        

Nej den är här igen

ja då var magsjukan tillbaka... så länge varade dem friden. Elin han inte mer än börja dagis innan det var dags att vara hemma igen. Själv hade jag hunnit till jobbet och satt och planerade dagen när Fredric ringde och sa att Elin kräkts ner hela sängen. Viste inte om jag skulle skratta eller gråta. Som tur är är jag ledig nu i två dagar sen är det helg och måndag är jag ledig med så Elin har gått om tid att bli frisk. Problemet är juh bara om hon kommer tillbaka till dagis och blir nersmittad igen. Stackarn kommer juh snart försvinna om det skall hålla på som det gör nu. Hon hinner juh aldrig börja äta ordentligt fören det är dags igen.

Nu är man i alla fall ledig i två dagar.. vilket är en helma tur har varit helt slut idag på jobbet.. känns som om man aldrig riktigt vill vakna och man går i någon sorts dimma... sen att det har varit snorkallt gör juh inte saken bättre. Sen som grädden på moset så blev min cykel som jag har på jobbet stulen medans jag variväg på ett larm. Får väl se om man kan få tag på den under helgen.
Men den den ser jag inte heller fram emot just nu.. tog mig en titt på schemat innan jag gick och som det såg ut då är jag de enda ordinarie personal som är inne och har deligeringar.. hur nu det skall funka att ge medicin och insulen på tre olika områden samtidigt... just nu vill jag inte alls jobba helgen..och man har då rakt inte råd att vara hemma så det blir väl bara att bita ihop hoppas på att de har fått in någon mer och göra så gott man kan.

nä nu är det dags att hänga upp all tvätt Efter Elins bravader.( håll tummarna för att det inte blir mer)

Tillbaka på jobbet

Äntligen var man tillbaka på jobbet igen. och det känns i kroppen att man varit hemma ett tag. Kände av träningsvärk i benen igår efter allt cyklande. I övrigt tyckte jag det gick rätt bra igår och allt flöt på.. fanns väl nått att göra hela tiden men fortfarande inte så att det blev stressande jobbigt. Känns väldigt skönt att ha återgått till vardagen igen och träffa alla arbetskamraterna. Idag skall man jobba kvällen och det är bara -10 ute just nu då det blir att pälsa på sig ordentligt Men det skall väl gå bra... jobbar med ett rätt gött gäng ikväll med och jag får desutom åka bil till och från jobbet.

Elin hade varit lite tillbaka dragen och försiktig igår på dagis till att börja med hon är nog inte helt tillbaka i gängerna än hon eller men slutet av dagen hande hon väl vågat lite mer och släpte loss... hon hade ätit bra i alla fall så det var juh skönt.
idag satt de och hade sångstund när vi kom så hon vart inte så glad när inte mamma skulle sitta med och sjunga men jag tasade ut tys och innan jag hade hunnit ut hörde jag hur hon sjöng med de andra barnen.

Bestämde mig för att itne göra så mycket här hemma innan jag åker till jobbet för att se om min kära man kunde få ett infall att ta hand om disken för en gång skull eller om det blir som en gång innan att det är fullt i diskhon och de de har använt till middag står kvar på bordet. Nu är det upp till bevis om nått vi har pratat om har gått in eller inte. Men för min egna skull räknar jag inte med något.

Vill även passa på att skicka ett Lycka till till Carro som tydligen är uppe på Östra just nu. håller tummarna för att det drar igång för dig nu och du får åka hem med det lilla knytet i armarna

Dagens grattis

Dagens grattis går till min kerstin Brant på hennes 25:årdag



hoppas du får en riktigt mysig dag idag :-D

Blomman

Här är Blomman jag lovade lägga in biler på igår. Tyckte det var lite roligare att köpa nått anorlunda än en ros till min älskade man

Utmanad

Jag har blivit utmanad av Carro! :)

1. Säg tre ställen på Internet du oftast besöker? Blogg.se, Facebook, familjeliv

2. Sjunger du hemma eller i duschen? oftast när jag är ute och går med hunden

3. Kan du spela något instrument, vad? Lite blockflöjt

4. Hur mycket tid lägger du ned på bloggande per dag ungefär? det varierar väldigt men det blir en del

5. Vilken "kändis" läser eller har du läst mest av som bloggar? Ingen

6. Någon känd person du anser vara sympatisk och trevlig, en favorit? sandra bullock

7. Alla samlar på något, vad samlar du på? konsitgt nog älgar 

8. Du måste välja - är du en mes eller en tuffing? mes

9. Humor är roligt (?), nämn någon du gärna ser eller lyssnar på, TV, film? Björn Gustafsson 

10. Nämn ett intresse du har som är lite annorlunda eller udda? vet inte om det är så anorlunda men jag broderar en del när jag får chansen till det

Bebis på besök

idag har vi haft fint besök iform av Frida, Marcela och lille Sebastian. Detta underbara lilla knytet på bara fyra veckor. Näää jag lovar jaag blev inte alls bebis sjuk. Till och med Fredric höll honom en stund.
Elin var först rädd för den lille men det släpte efter en stund och hon vågade både klappa på honom och krama honom... tillslut kom även massa pussar. Hon var så förskitkigt och duktig. Och nu såg man verkligen hur stor hon blivit.
Trevligt med lite besök så när man mer eller mindre varit isolerad ett par veckor för diverse sjukdommar.

En lugn och skön dag.

idag har varit en riktigt slö dag. Marianne kom tillbaka med Elin runt två och då bara för att hämta lite mat och blöjor eftersom ANgelica ville att hon skulle följa med dem hem. Så jag gjorde iordning en väska och sen gav de sig iväg igen.
Sen tyckte jag det var dags för min kära man att vakna. uppenbarligen var han ordentligt trött idag. Gjorde iordning lite mackor och oboy till hans frukost och gick upp. stälde även blomman jag köpt på hans nattduks bord.
låg och tittade på tv och käkade frukost en stund tills jag kände hur otroligt trött jag var... så jag la mig ner bara för att vila ögonen men poff sa det så hade jag somnat. Gullig som min man är lät han mig sova och kom upp vid halv sex för att fråga om middagen.
kände mig jätte seg men gick ner och började med maten. Tyvärr blev det ingen höjdare skulle gjort en go gryta med fläskfile men den blev aldeles för salt så nästa gång håller jag mig till ett recept jag känner till.
så nu sitter vi bara och myser i soffan i väntan på att melodifestivalen skall börja... är även snart dags att lägga lilla skruttan. håll tummarna för att hon sover inatt och låter oss sova.

Alla hjärtans dag

Vill bara skicka en hälsning till alla som är inne och läser bloggen :-D ha en underbar alla hjärtans dag
Här har dagen börjat lungt. Vaknade av att Elin hojtade i sängen men Angelica tog upp henne och lekte en stund så jag fick sova en timma längre. Sen runt Elva kom Marianne förbi och tog med båda barnen ut så jag passade på att ta mig en långpromenad med Nikki. Vilket underbart väder det är ute man kan inte annat än vara glad en dag som denna. Passade även på att köpa en blomma till min Underbara man.
Så nu sitter man här och njuter av en kopp kaffe i stillhet. skall snart ta och gå upp och väcka Fredric.
kram på er alla

mammas lilla galenpanna



Som sagt det märks att hon börjar bli bättre nu hehe..

äntligen sol

Man blir på så gott humör när man vaknar och solen skiner ute. Nu har det varit i två dagar och det är så fint ute med snön som ligger och solen som skiner.
Idag blir det allt att ta sig ut på en promenad med Elin då hon äntligen är mycket bättre och äter ordentligt igen. Får se vad vi kan hitta på för gott till middag idag och kanske köpa nått som vi kan ha imorron... även om inte ekonomin är på topp just nu måste det juh finnas nått man kan hitta på nu närdet är alla hjärtans dag.
Måste även få iväg pappren till försäkringskassan som jag satt och fixade med igår... trodde jag skulle bli knäpp på allt jag skulle fylla i och få med. Förhoppningsvis godkänner de nu min sjukskrivning för ryggen annars vet jag inte vad vi skall hitta på.

Sen kan jag roportera att det verkar mer och mer lovande att Nikki är med valpar.. tycker allt att man kan börja se lite på henne sen har hon ändrat lite i beteende och blivit mycket lugnare så nu är det bara att hålla tummarna om en vecka eller två lär vi nog kunna se det ordentligt om det är valpar eller inte.

skall även få tummen ur och försöka lägga in lite bilder.. vet att jag varit ur usel på detta ett tag men har inte haft ro att sitta med korten så jag skall se om ajg inte hinner när Elin sover middag sedan.

Upprop: Ingen jakt på Varg

Denna text har jag lånat från min svärfars, Calle Blåholtz sida gå gärna in där och gör eran röst hörd med


Vargen var nästan utrotad i Sverige, trots allt lyckades några få överleva och med hjälp av någon eller några invandrare från öster så finns det dessbättre ännu kvar Varg i vår natur.
 

Frågan är om de kommer att klara sig, för de är hårt inavlade och mer genetiskt lika än om de vore helsyskon.  
En stam på 200 vargar är egentligen ingenting och inte nog för att säkra vargens överlevnad. 
Man kan fråga sig vad det beror på att fler hundar dödas av varg sedan jaktförordningens § 28 ändrades så att man fick skjuta en varg som försvarade sitt revir mot en "inkräktare".  

Det är en skam att de regerande allianspartierna inte vågar stå emot en liten men högljud skar människor vars vargskräck säker grundar sig i sagor de hört som barn eller för att de ser vargen som en konkurrent om bytet. Regeringen skall leva upp till de internationella åtagande som Sverige skrivit på så som EU Art och habitatdirektiv till skydd mot utrotningshotande arter.
 
 
Det är en skam för ett så rikt land som Sverige att de inte anser sig har råd och vilja att bevara rovdjuren i vårt land samtidigt som de begär att andra fattiga u-länder skall skydda och bevaka andra rovdjur så som tiger, lejon, panter mf.  

Sverige är ett glest befolkat land där det finns plats för alla naturligt förekommande djurarter i ett sådant antal som är nödvändigt för artens fortlevnad. 

  Så gör din röst hör det är hela befolkningen och inte jägarkåren som skall bestämma om det skall finnas rovdjur i vår natur eller inte.   

  Detta upprop kommer att lämnas till Miljöminister de 15 maj 2009

En dag på jobbet

Ja mer blev  det inte för mig denna veckan då Elin fick upp allt i sängen natten till igår. Känns som om det aldrig vill ta slut. Efter Fredric rivit ur allt ur hennes säng fick hon sova mellan oss men jag vaknade ständigt av att Elin låg och sparkade på mig så jag tog mina kuddar och gick ner och la mig i soffan. vid tre hör jag hur Elin tassar runt på övervåningen och väntar bara på att Fredric skall ta henne. Så blev det juh inte och vid halv fyra började hon gallskrika där uppe så det var juh bara att gå upp och se vad som hänt. Elin hade hält ut en hel flaska hudlotion på sig själv och golvet och halkade bara runt i det. Innan jag  lyckades lägga mig på soffan igen var klockan stax efter fyra och jag skulle upp om en timma.
När klockan ringde var jag inte långt ifrån gråten.. huvudet sprängde och jag kände mig allt annat än pigg att gå till jobbet.... men upp tog jag mig och iväg kom jag.
På vägen till jobbet satte det igång och snöade och det fortatte mer eller mindre hela dagen. Blev lite förvånad att det inte la sig mer på marken men iofs så var det fint fint puder som bara flög runt hela tiden. Man skulle nästan hat skidglasögon på sig när man cyklade runt på jobbet.
Hade turen med mig och fick en rätt lugn morgon grupp är lite segt att komma igång när man varit hemma i en och en halv månad nästan.
Sen på eftermiddagen var det personalmöte... Hela vägen hem satt jag och funderade på vad sjutton vi diskuterade igentligen. För som vanligt blev det en hel del tjafs och inte mycket vettigt kom fram. Det som är så tråkigt på sådanna här möten är när det blir personangrepp och gårdagen var tyvärr inget undantag. men men har man inget vettigt att komma med så är väl det sista utvägen för vissa.
Sen blev jag väl lite små less när chefen först ifrågasätter varför jag skall vara hemma idag och när hon får reda på anledningen får jag skäll för att jag är på jobbet.... sen gick det någon minut så försökte hon få mig att leta barnvakt till Elin så jag kunde komma in att jobba endå... men hallå hur många här skulle vilja sitta barnvakt till ett magsjukt barn.. och nyss fick jag juh skäll för att jag var på jobbet och smittade ner alla, Hur tusan skall hon ha det.
Jaja tillsut bar det iväg hemåt i alla fall. Var tvungen att handla med... men ibutiken kände jag hur otroligt trött jag var började må illa och kände mig yr så det blev en snabb handling och direkt hem.
Som tur är tog gubben hand om det mesta här hemma igår och Elin verkade vara mycket bättre... men jag vill ändå vara hemma resten av veckan så jag vet att hon börjat äta ordentligt och är piggare.
själv känner jag mig som en sombie... får väl passa på att lägga mig när Elin sover sedan.

Äntligen går det åt rätt håll

Nu känns det som om vi äntligen kan bli friska här hemma. Magen har lugnat ner sig för min del och Elin har inte kräkts sen i går kväll. Fredric verkar bättre han med så på Onsdag är det tillbaka till jobbet och dagis. Känns skönt att äntligen komma tillbaka till vanliga rutiner igen.
Idag har vi haft besök av Moa och Lena som var här en stund och drack kaffe. Elin busade loss totalt med Moa och var helt slut innan de gick hem.
Sen har jag äntligen fått bytt vatten i akveriet igen det skulle varit gjort för längesedan men det ena efter det andra har kommit imellan men idag fanns det inga ursäkter längre så det var bara att ta tag i det.
Ett annat tecken på att det går åt rätt håll här är att jag fått tummen ur och lagat middag idag.. var ett par dagar sedan vi satt alla och åt tillsammans. Testade att göra kötbullar på löksoppan jag köpte på krydddemot. Får nog säga att det var de godaste kötbullarna jag har gjort och de var lika uppskattade av resten av familjen.
Nä nu borde jag ta mig i kragen och ta hand om all rentvätt som ligger på övervåningen börjar lbi lite tomt i alla lådor och garderober. Skall nog passa på att slänga Elin i badet en stund med. Sen blir det att sitta ner i lugn och ro med lite kaffe och semla som gubben var iväg och köpte förut.

Lurad

Efter att hela dagen igår stort sett varit fri från kräkningar så trodde man juh att faran var över för denna gången. Men tji fikc jag. Elin kröp upp i våran säng och precis innan Fredric skulle gå upp med henne för jag skulle få sovmorgon så spyr hon ner hela mig och mitt täcke. Det var juh bara att gå upp och börja göra iordning. Först tvättade jag av Elin och mig sen Fick fredric ha kolla på henne medans jag bytte allt i sängen och vädrade.
fredric var helt slut då han har legat och hostat nästan hela natten. så när jag var färdig skickade jag upp honom så han kunde lägga sig en stund till. Sen var det bara att sätta igång här nere. Slängde igång en maskin tvätt till tror det blir sjunde i ordningen på bara ett par dagar nu.
efter en stund pockade Nikki på uppmärksamhet så då var det dags för henne att gå ut. tog en lite längre promenad idag så man fick i sig lite frisk luft.. just nu känns det som allt luktar spya här hemma. har i alla fall hunnit damsuga plocka undan och dragit igång diskmaskinen.. golvet får vänta lite då mitt huvud gör för ont just nu. Sen väntar fem maskiner tvätt på att bli strukna vikta och in i skåpen... så jag vet juh vad jag skall göra idag. Nu hoppas vi på att det var sista gången Elin kräktes men får nog hålla henne hemma på måndag eftersom de vill att barnen är kräkfria i 48timmar innan de kommer tillbaka. Fredric är juh sjukskriven t.om. torsdag.

Redan kväll

Denna dagen hr bara rusat förbi.... kan bero på att jag sloknade på soffan vid halv fyra idag och vaknade inte fören strax efter sex... poff så var den dagen över. Vet inte riktigt vad det är med mig idag känner mig trött och grinig och lite nedstämd. är bara nått som inte stämmer.. orkar inte riktigt ta tag i hemmet heller just nu. Sen att Elin har varit supergrinig hela dagen har juh inte gjort saken bättre direkt. som tur är har hon osvit rätt mycket idag med. Är inte mycket till mat hon har ätit men vällingen har gått ner i alla fall. Får hoppas på att det blir bättre imorron.
Nä idag blir det en tidig kväll för mig. skall försöka hålla mig vaken så jag ser vem som åker ur let´s Dance men sen är det natti natti för mig.

svärmor på besök

Idag när jag höll på att plocka lite här hemma på morgonen ringer telefonen. Det var min kära svärmor som frågade om hon fick komma upp en sväng och hälsa på... viste att igentligen var hon ute efter att få hostmedicinen jag inte tålde eftersom hon har fått en sådan fruktansvärd hosta.
Hon dök upp här vid Elvaprecis efter jag varit ute med Nikki i slasket. Idag hade hon med sig en av deras stora hundar Poppe. Men han bara la sig och sov på golvet och gjorde inte mycket väsen av sig. Sen var Kjerstin väldigt nyfiken på om man kunde se nått på Nikki än om det är Valpar på gång eller inte. Men hon tyckte allt att hon kunde både se och känna skillnad på henne så troligen har parningen funkat.
Och som alltid när hon kommer på besök hade hon med sig fika... idag var det hembakt mjukpepparkaka. Det märks att Elin är dålig för hon var inte alls intreserad av att äta.
Allt jag fått i lillskruttan idag är en flaska med välling och lite vatten. Det är precis som om hon är rädd för att äta ifall hon blir illamående av det. Jaja det viktigaste är väl att hon får i sig vätska i alla fall.
Lyckades även pracka på Kjerstin en hel kartong med galjar som bara stått här och tagit plats. hehe
Nu sitter lillfia här på golvet och leker men är inte alls intreserad av att äta eller vällingen för den delen heller. tillslut blir hon väl så hungrig så hon äter

En lång dag

Det är precis vad denna dagen har varit. Hann precis hem i morse med colan innan jag hörde att Elin hojtade från övervåningen. Hon var rätt tagen av natten och satt mest stilla i soffan med mig... Lyckades få i henne lite avslagen cola ihopp om att hon skulle få lite energi. två timmar gick och inget hade hänt så jag satte igång och damsuga och vad händer då om inte att Elin spyr ner hela soffan... sitter i panik och skriker så jag får tag i henne och då spyr hon ner hela mig med. Så in med Elin ibadrummet av med alla kläder på både henne och mig och tvätta av oss. Sen får hon sitta i fotöljen och titta på Pingu medans jag försöker skura rent soffan. Efter mycket om och men somnar tillslut Elin i soffan och jag vågar inte bära upp henne ifall hon vaknar och mår illa. Som tur är vaknade hon bara vid några tillfällen men somnade om efter lite tröstning. Den lediga tiden man fick när Elin sov gick åt att ta hand om tvätt både att vika in ren tävtt hänga upp tvätt och sätta igång ny maskin. Elin vaknade igen efter tre timmars sömn och var jätte klängig hon gallskrek så fort man var mer än en meter i från henne. Slutade med att jag blev fast i soffan. Men bara efter några timmar så var hon färdig för att sova igen. Och nu gick ögonen i kors på mig med... tog inte lång tid innan jag somnade på soffan men sov oroligt hela tiden... men låg väl på helspänn ifall Elin skulle vakna.. varför jag nu gjorde det då fredric oxå är hemma.
När jag vaknade tvingade jag iväg gubben att köpa kebabtallrik eftersom orken att laga mat idag är som bortblåst.
Testade att få i Elin en banan nu på eftermiddagen och det verkade väl gå rätt bra men när hon var igång och lekte på golvet hörde man det välbekanta ljudet av maten som kom upp igen.
Fredric tog Elin och tvättade av henne medans jag fick troka upp och försöka hålla hunden borta från det som låg på golvet. Efteråt var Elin glad som en lärka och gick runt och sjöng på blinka lilla stjärna.
Det märktes juh på henne att hon inte var som hon skulle hon slog i all slängde saker runt sig gapade och hade sig med andra ord hon var på ett riktigt djävulshumör... svårt att klandra henne men samtidigt tar det på nerverna när man ine fått så många timmars sömn.

Avkopplingen idag bestod i att shoppa lite på Ellos. Upptäckte imorse att Angelica var i stort behov av lite nya kläder. så nu har jag köpt en hel del av det mesta till henne... tänkte passa på att lägga undan lite till hennes födelsedag med. Men jag är rätt nöjd dagen inköp fick köpt 7 tröjor 4par byxor 5par trosor tre par strumpor för runt tusenlappen... rea är riktigt trevligt sen la man ihop det med lite andra erbjudanen de hade så billigare hade man nog inte kunnat komma undan. Sen var det längesdan jag beställde till Angelica innan har det varit Elin som fått mycket kläder för att ha på dagis men nu var det stora tösens tur att bli lite bortskämd. Missade juh tyvärr även pjäsen Angelica var med i idag och det spädde juh på det dåliga samvetet lite till.

Nu skall jag ta mig i kragen att gå ut med hunden.. väntar bara på att huvudvärken att avta lite... misstänker att det är min bihåleinflamation som bråkar en del.

Tävling



"Jag är med och tävlar om ett valfritt kalaspaket från
Kalaspinglan hos Carolina. Var med och tävla du också!"

Tävlingsreglerna är enkla och alla kan vara med och tävla, även om man inte har en blogg!
Om du har en blogg:
Kopiera bilden och texten ovan (se till att länkarna kommer med) och lägg in på din blogg, skriv sedan en kommentar här med länk till ditt inlägg.

Om du inte har en blogg:
Då går det bra att tipsa 5 stycken vänner via e-post om tävlingen (glöm då inte bifoga bilden och texten samt länkarna, glöm inte heller att skicka det till mig också så jag ser att det är gjort! ([email protected])

Sedan besöker du Kalaspinglans hemsida.
Där väljer du ut vilket kalaspaket Du vill vinna och skriver kortfattat om varför du vill vinna just det i din kommentar här på min blogg - glöm inte NAMN, E-POST och ev BLOGGADRESS så jag enkelt kan få tag på dig om du skulle vara den lyckliga vinnaren!

Tävlingen avslutas Lördagen den 28/2 kl 18.00.

LYCKA TILL!

Elins nya Frisyr

Här kommer det utlovade kortet på Elin efter hon har klippt sig

mammas lilla tjej har blivit en stor tjej

magsjukan har flyttat in

inatt vid tre kom svaret på varför Elin hade svårt att sova.. vaknade av att gubben flög upp ur sängen och Elin gallskrek. Sen hörde jag hur hon la ett lass på golvet i hallen. Stackarn hon har aldrig varit magsjuk innan  och blev helt livrädd när hon kände att kräkningaran var på gång... som tur är märkte man på henne när det var dags för nästa omgång så man hann få fram spannen. Vid fyra fick jag gå och lägga mig nere i soffan eftersom jag skulle upp med Angelica på morgonen. Tittade till dem för en kiten stund sedan och då låg Elin utslagen mitt på sängen med en handuk under sig och Fredric satt upp och sov. Får se hur lång tid det tar innan Elin vaknar.. förhoppningsvis hinner jag iväg och handla lite cola för att lugna hennes mage. Så nu får vi se om ajg och Fredric åker dit på det med eller om vi lyckats klara oss med att vara noga med handspriten. Nä jag får väl ta och gå ut med hunden och handla lite innan skrutten vaknar.

Äntligen lite riktig vinter

Äntligen kom det lite förändring i vädret istället för detta gråa trista vädret som mer eller mindre har dominerat hela vintern än så länge... iofs så visade sig solen en stund igår men det varade inte allt för länge. Idag när det var dags att hämta Elin från dagis hade det satt igång och snöat riktigt ordentligt ...Angelica hade gått med Fredric för att hämta henne och när det hade gått en halvtimma hade de inte kommit hem än. Tydligen vägrade Elin att sitta ivagnen hem. Vem hade velat det klart man vill gå i snön och leka. Så det var två snömonster som kom innanför dörren och Elin var jätte ledsen då hennes snöboll hade gått sönder på vägen hem. Tyvärr hade jag räknat lite fel på middagen idag då jag trodde jag hade ris hemma som vi skulle ha till kalopsen men upptäcker då att så var inte fallet. Fick ställa mig och skala potatis och det tog juh sin tid innan det var klart... Kan lova att barnen hade myror i kroppen innan maten var färdig. Hade juh lovat att de skulle få gå ut och leka innan det var dags att sova.
Tog inte lång stund fören barnen hade ätit klart och det var dags att dra på alla kläder sen rusade båda två ut... Själv gick jag ut med en överlycklig hund. Nikki verkligen älskar snö. När klockan var halv åtta lyckades jag få in barnen efter mycket protester. Man märkte juh att det var blötsnö som hade kommit då båda två var dygsura när det kom in... stunder som detta gör att man uppskattar torkskåpet väldigt.
     


Nu ikväll sitter Elin här bredvid mig.. misstänker att hon har fått mjölk på dagis då magen verkar krångla.. hon är jätte gasig och har svårt att komma till ro... vaknar hela tiden av att magen kör på henne. Får se om inte lite nyponsoppa kan hjälpa.. hade juh tänk att försöka komma isäng själv om en liten stund.
Imorron skall jag försöka komma iväg och se pjäsen som Angelica skall visa upp på fritids... hoppas huvudvärken är bättre och febern håller sig borta skulkle vara trist att missa det nu när man väl är hemma.

Bilder kommer så fort jag sitter på den vanliga datorn igen.. blir att jag sitter på den bärbara vi har fått hem och på den ligger inte en enda bild just nu... skall försöka koppla in den på nätverket så man kommer åt bildern på den stora datorn.. lite segt att sitta och skriva och inte kunna lägga in bilder till texterna.
ha nu en skön natt

Fortsatt hemma

nu börjar jag bli smått less på detta.... känns som om jag aldrig kommer komma tillbaka till jobbet just nu. Ringde jobbet idag i alla fall för att säga att jag inte kommer imorron då min förkylningn har ett järngrepp om mig. Tur i oturen fick jag reda på att jag var tvungen att skalla sjukintyg då försäkringskassan kommer utbetala min sjuklön eftersom den följer min förra sjukskrivning som inte han gå ut. Kan säga att jag kände mig rätt dum när jag var tvungen att ringa vårdcentralen idag och boka tid för en förkylningen. Fick i alla fall komma till den unge läkaren som jag träffat innan och han tyckte väl mest sund om mig där jag satt bombtät i näsan hosta som jag kiknar av och trött. så han sjukskrev mig veckan ut nu och gav mig recept på hostmedicin... men får jag nog ta ikväll med tanke på att den är rätt stark sen fick jag även nässpray med kortison i då jag överdoserar vanlig nässpray. Idag var han hur gullig som helst. Skönt när man får komma till en läkare man träffat innan.

Iom att jag mådde så dåligt i morse fick ajg ringa och avboka sjukgymnasiken.. kände att det var inte läge att ta den nu när man är så förkyld får se om de ringer upp mig om en ny tid eller vad det blev av det.

I övrigt har man inte uträttat så mycket här hemma idag har mest legat i soffan och tagit det lungt känns som om jag har sovit bort större delen av dagen men lyckades i alla fall slänga ihop lite middag till familjen. Blev en hel del över då även Angelica är hemma från skolan med feber och ont i halsen.

Elins Juniorsäng gav jag upp hoppet om idag efter att ha försökt få henne att sova i två timmar... som tur är hade jag inte monterat isär spjälsängen... det märkliga var att när jag la ner Elin i spjälsängen somnade hon nästan med en gång... så nu får hon ha båda sängarna i rummet ett tag så får vi testa med den stora sängen lite längre fram igen. Känner att mitt tålamod med Elin ihop med förkylningen inte är det bästa. Så för allas skull blev det best såhär.

äntligen

Det var riktigt skönt att vakna idag trots förkylningen när man ser solen lysa för första gången på evigheter. Tänk vad mycket det gör bara den visar sig en stund... man blir på så gott humör. Tog en halvlång promenad med hunden nu på förmiddagen. Tror vi var ute en timma eller så. Får se om jag kan få med mig Fredric ut på en promenad sen innan vi skall ner till gbg och hämta Elin idag.

jahopp då var körslaget avgjort och igår var det svårt att välja en kör båda var superduktiga... Det går inte att undvika att sakna den tiden man själv sjöng ikör när man tittar på programmet... har funderat på att leta reda på en kör här uppe men när skall jag hinna med det... hinner juh inte ens träna som jag önskar. jaja vi får se hur det blir längre fram. Tror att det bara finns kyrkokörer här uppe desutom. Och de som känner mig vet juh att jag inte är direkt kyrklig av mig.

Nu är kaffet färdigt så jag skall ta och krypa ner i soffan en stund till innan jag försöker ta tag i hemmet lite idag... kan juh inte se ut som ett bombnedslag när båda barnen kommer hem idag.

RSS 2.0