En Lugn dag med lite shopping

Ja då var det redan onsdag. Natten var lite bökig då Elin vakande medjämna mellanrum och ville komm upp till mig vilket gjorde att jag var riktigt seg i morse.
Igår kväll var jag iväg på ett Me and I party.... var riktigt skönt att åka iväg på nått helt på egen hand.Tack Carro för att du drog med mig. Givetvis hittade jag massor med fint med ekonomin tillät bara tre tunikor denna gången.
Idag har vi inte gjort så mycket dagen började lungt med lite bus inne och lite städande... lite får man göra som tack för att man får vara här. När mamma kommit hem från jobbet och Elin sovit middag så blev det en promenad till torget där jag kikade in i secon hand butiken och hittade två jätte fina jackor till Elin för totalt 70;- precis lagom för min budet just nu. Sen blev det giviet vis glass till Elin med vad annat när mormor är med och handlar. Det blev även en prinsesskrona med tillhörande väska.

Nu börjar man känna av saknaden av Fredric på alvar. Kvällarna känns riktigt tråkiga vi som alltid brukar ligga och titta på tv i sängen innan vi sommnar och han ligger och pillar i mitt hår. Här har jag datorn som sälskap sen är det bara att släka ner.... tankarna flyger mycket innan man hinner somna. Mycket om hur det skall bli nu när jag kommer hem igen och idag blev det juh inte  bättre då Fredric fick reda på att han inte får vara kvar där han jobbar... som tur är har han inte blivit uppsagd än i alla fall men man vet juh aldrig vad det där bemaningsföretagen kan hitta på tyvärr. Jaja på nått vis så löser väl sig allt tillslut.
nu borde jag verkligen sova om jag skall vara utvilad när Elin vaknar imorgon.

Det känns redan lite bättre.

Tänk vad lite sömn och distans från allt kan göra. Känner mig själv redan bättre och även Elin har lugnat ner sig och sover bättre. Detta var nog precis vad jag behövde. Känns riktigt mysigt att bara prata i telefon med Fredric just nu han ringer lite då och då för att höra hur det är med oss. Skall även passa på att träffa en del vänner som jag inte har haft möjlighet att träffa på ett bra tag.
Och alla ni som skrivit ni skall ha ett enormt tack för all stöttning det värmer oerhört att veta att så många bryr sig om lilla mig :-)

Nu räcker det

Efter att ha brutit ihop hos mina föräldrar i helgen är det nu bestämt att jag skall åka ner och bo hos dem ett par dagar med Elin. Har fått inse att jag inte orkar som det är nu. Man kan inte ta hand om hemmet, hunden, båda barnen och jobba heltid och ihop med detta inte få en timmas sammanhängade sömn. Fredric har meds funnits här hemma men det är jag som har gjort allt. Nu sa både kroppen och hjärnan ifrån att jag inte orkar längre.
När jag berättade för F att jag åker iväg ett tag för att återfå krafterna och att han behöver inse att jag inte klarar allt detta själv kryper det fram att han oxå mått dåligt och kämpar varge dag för att ta sig upp och komma iväg till jobbet. Men denna gången kan jag inte låta honom gå före för om det nu är så att hans sjukdom gör sig påmind så måste jag har krafter att stötta honom och hjälpa honom och de har jag inte som det är just nu.
Det har varit så illa i veckan att jag satt och räknade på hur jag skulle klara det som ensamstående vilket är det sista jag vill att det skall bli. Men det säger en del om hur trött jag är på allt just nu.
Men redan efter att ha fått sova två dagar känner jag mig lite bättre och sedan fick vi pratat en hel del och han insåg nu att jag är tvungen att göra så här. Men det kommer vara tufft att vara ifrån varandra vi är två närhetsmänniskor som nu skall vara ifrån varandra men förhoppningsvis får det min kära man att tänka till lite och inse att jag inte fixar allt detta på egen hand jag behöver hans hjälp att få ihop vardagen.
Nä dags att ta och packa färdig allt jag skall ha med mig ner och kolla på busstider.

total sömnbrist

Min förhoppning var juh att jag skulle få sova lite natten till fredag då de andra nätterna varit så dåliga. Visst jag somnade runt tolv men vaknar i ett ryck som skrämde både mig och Fredric runt halv tre. Som vanligt var det en dröm som skrämt livet ur mig. Sen var det lugn i helsike att somna om för vem kommer gåendes om inte Elin.... och hon var juh inte det minsta trött utna skulle sitta och leka i våran säng. Fredric gjorde ett försöka att få henne att sova men då skulle hon bara klättra på mig. Tillslut orkade jag inte med det längre när Fredric hade börjat snarka och en Elin låg och sparkade på mig så jag gick ner till soffan. vad tror ni jag hör när jag gått ner och lagt mig jo en Elin som kommer dunsandes ner för trappan. nu var jag så less på allt så jag röt bara ifrån GÅ OCH LÄGG DIG. Tro det eller ej men hon kom inte ner och när jag gick upp sedan på morgonen låg hon i våran säng. Men jag somnade juh inte fören fem och sju var det dags att gå upp och väcka Angelica som skulle iväg till skolan.
Fy bubblan vad det tar på humöret när man inte får sova kände mig lika grå som vädret var igår och det räckte nästan att någon bara tittade på mig så var jag på väg att börja böla. Var ren vilja som gjorde att jag orkade mig igenom att jobba kvällen igår. Men jag tror mina tanter märkte att det var nått för jag sa inte mycket när jag var hemma hos dem och i vanliga fall gå käften i ett på mig.
Idag fick jag i alla fall sova till tio tills Elin bestämer sig för att bajsa ner våran säng. men jag känner mig redan som en ny människa bara för att jag fick dessa timmarna extra.
Ikväll är det stort kalas med hela släkten skall bli så kul att få träffa alla igen. Får hålla tummaran att vädergudarna kommer vara på våran sida ikväll då vi skall sitta ute

massa bus och lek hemma

Nu har jag varit hemma med Elin ett par dagar. Hon var varit småvarm på dagarna men på nätterna stiger febern pluss att hon drömmer så hon vaknar och är jätte ledsen. Detta har lett till att hennes mor bara har fått någon eller några enstaka timmar med sömn. det märks oxå att hon inte är helt bra när hon sover middag för nu är middagsluren runt tre timmar.
Har passat på att städa och grejja nu när jag varit hemma igår gjorde jag iordning i köket och idag blev det tvättning och storstädning av vardagsrummet. har även fått upp tavlor i både vårat och Elins rum nu. Fick även klippt gräset och rensat rabatterna i förmiddag så imorgon ger jag mig på akvariet. Elin är så påhittig nu så det finns inte förstår inte hur hon kommer på allt så den mesta av tiden går åt att leka med henne nu så man vet vad hon gör. Har även själv passat på att sova lite när hon sover middag.
Igår byggde vi tågbana genom hela hennes rum. Hon har blivit helt tokig i den gamla brio banan sen har hon hjälpt mig en hel del i trädgården med. En annan favorit syssla är att hjälpa mig tömma diskmaskinen och tvättmaskinen. Skönt att man får hjälp från någon ibland.
I övrigt har jag kännt mig lite underligt nästan nere fast jag inte riktigt vet vad det skulle kunna bero på. Drömmer väldigt och har svårt att somna på kvällarna. Tyvärr märks detta i mitt humör med då jag har väldigt kort stubin just nu. Men det är förhoppningsvis bara någon svacka man har hamnat i livet kan juh inte vara en dans på rosor jämt.


Elin i full fart med tågbanan

Elin gosar med bästa kompisen Nikki

Lite pyssel innan det är dags att sova

Nu börjas det *suck*

jaha nu var man hemma med första vab dagen för denna terminen. Elin har sovit som en kratta de senaste nätterna. Igår gick det väl ann att jobba efter tre timmars sömn men när hon idag höll mig vaken från ett och fram och tillbaka till fyra... sen ringde min väckarklocka fem. Insåg ganska snabbt att jag inte fixade jobba och Elin har varit varmt från och till nu hela dagen. Grinig och påhittig är hon med.
Morgonen startar hon med att vägra somna om när klockan är halv sex... sen när vi går ner häller hon ut hela flingpaketet på golvet efter det åkte hundens vattenskål ut på golvet för hon skulle tvätta med moppen. Just nu går det inte att släppa henne med blicken en sekund utan att hon hittar på nått nytt.
Får se om hon somnar nu i soffan till barnkanalen Var ute på en timmas promenad med Nikki så frisk luft fick hon och trött är hon men sova vägrar hon.
Kanske orkar hennes trötta mamma ge sig på att klippa gräsmattan och rensa rabbaterna i eftermiddag. Just nu känner jag mig totalt orkeslös och kämpar för att hålla mig vaken.
Får nog hälla upp en kopp kaffe till

Jag är fast!!!

Det har inte blivit mycket bloggade på det senaste... har igentligen inte suttit mycket alls framför datorn. Des har jag jobbat mycket kvällar och nu när jag var ledig i helgen och vädret uselt plockade jag fram ett av mina broderier... och typiskt mig så blir jag nästan som manisk och skall försöka hinna göra klart så mycket som möjligt på en gång.
Löparen jag håller på med nu har jag kommit mer än halvvägs på så det dröjer nog bara några veckor så är jag klar med den och kan avsluta de andra halvfärdiga projekten jag har.
När jag broderar måste jag har flera olika att altinera med om jag nu tröttnar på den jag håller på med just för stunden... Detta har lett till att jag har flera ofärdiga broderier men nu jäklar skall jag göra klart dem. Om inte annar är de toppen att ge bort i julklapp :-)

Lite smakprov på vad jag har gjort


Löparen jag håller på med nu


Babytäcket jag gjorde när jag väntade Elin


Något av det pilligaste jag gjort men fin blev den!!

kompledig+Åska=städat hem

Efter min superlånga helg på jobbet skrapade jag ihop 16timmar komp. Hade tänkt ta ut det i pengar först men så såg jag att jag skulle kunna ta ut en hel dag idag. kan lova att det var precis vad både jag och hemmet behövde. Elin väckte mig vid sju sen låg vi och gosade till åtta innan Elin fick tjatat upp mig. Vi åt frukost i lugn och ro innan skruttan fick gå till dagis.
Kändes redan i luften på morgonen att det var något på gång och huvudvärken satt där den skulle. Förmiddagen blev lugn men tillslut tog jag mig i kragen och fick både damsugit och tvättat golven kört två maskiner tvätt och vikt in all rentvätt som stått och väntat sen slutet på förra veckan. Har svårt att hinna med allt när jag jobbar så mycket kväll som jag gjort denna veckan.
Nu hade jag inte heller en dator jag kunde fastna vid då åskan gick i ett här uppe vi hade turen att få tre åskväder som krockade precis över oss. Det mullrede så illa att jag fick höja tv:n och Nikki den stackaren hon skakade som ett asplöv. Tur i oturen att man var hemma så hon inte hade gått runt här själv och varit så rädd.
Känns rätt skönt att veta att jag inte har all städning framför mig i helgen och kan njuta av att bara vara ledig kanske kan få gjort lite på mina broderier och om vädret tillåter så blir det nog ut i skogen och leta efter svamp hehe
Nu skall jag njuta av en kopp kaffe i lugn och ro.

Vilken helg

Har jobbat helgen och visst i vanliga fall är det segt att jobba från 7-21 men då brukar jag kunna ta min rast mellan 13-16... Denna helgen har varit hemsk. Larmen har gått i ett då våra gamla inte klarar värmen så bra sen har vi fått hem en väldigt tung patient som tagit väldigt lång tid under helgen. Tyckte jag var trött i lördags när jag kom hem till mina föräldrar men det var inget mot vad jag var igår när jag kom hem. Sen kom jag juh inte iväg när jag skulle sluta heller utan satt fast i telefonsamtal med anhöriga i över en timma. Så idag blir det inte många knop... Min hjärnceller behöver hämta sig lite för det var inte mycket i hjärnan som fungerade i slutet av kvällen. Givetvis har jag väldens sötaste man som ¨åker ner och hämtar mig... tyvärr fick han nästan sitta och vänta en timma i bilen då jag hade en del pappersarbete som skulle avsutas och rapporter skulle lämnas men inget gruff eller dumma komentarer när jag tillslut satte mig i bilen.
Som tur är har jag jobbat med jätte duktiga vikarier utan dem hade jag gått under i helgen så all heder åt er!! Ni har gjort ett enormt jobb.
Undra om man skulle försöka få i sig lite kaffe så man kan hålla sig vaken tills Elin sover middag. För hon gick givetvis upp redan vid sex idag bara för att mamma är lite extra trött

Sov så gott lilla Ängel

Idag har varit en riktigt tung dag. Har sovit fruktansvärt dåligt inatt och den där jobbiga klumpen har funnits i magen. Försökte hålla humöret uppe här hemma i förmiddags och vid tio hämtade två vänner upp mig. Idag var det dags för begravning av Lilla Ängeln. Ju närmre kyrkan vi kom desto värre blev känslan i magen. Vi hade förberett oss med mängder av näsdukar i väskan och det dröjde inte länge fören vi behövde använda dem. Strax efter oss anlende våran underbara vän och hennes kille vars lilla Ängel skulle begravas. Det räckte med en kram så stod vi alla fem och grät samtidigt som det var så skönt att se varandra igen. En av de starkaste minnesbilderna jag har är när de två hand i hand går upp mot kyrkan för att gå in till sin dotter och göra det sista klart och lämna det lilla paketet de hade med sig. Hela begravningen var så ljus och fin alla var klädda i ljusa kläder och det var väldigt personligt.
Jag gjorde allt för att försöka kämpa tillbaka tårarna i kyrkan men det gick inget vidare. Efter cermonin i kyrkan gick vi alla till graven för att ta farväl. Det värkte så i hela mig när jag såg dessa två underbara personer få ta farväl till sin dotter... det kändes så fel allt. Det är inte så här det skall vara. Sen var det dags för oss tre att gå fram och ta farväl.... det var på ren viljestyra som benen höll mig uppe.
Stenen var så otroligt vackert och hennes namn såg så fint ut på den. Jag stälde den lilla glasängeln jag hade med mig bredvid stenen så hon alltid skall ha den med sig.
Efteråt var det kaffe i församlingshemmet och det var så skönt att trotts alla tårar och den enorma sorgen som finns fanns det endå plats för skratt och vardaglit prat. Det var nog något som vi alla behövde som var där. När jag väl kom hem igen var jag helt slut. Elin sov så jag fick chansen att vila lite jag med. Hela dagen idag har jag haft henne nära mig. Är så otroligt tacksam för allt hon är och kommer bli.

sov så gott lilla ängeln Frida!!!

Nu har sommaren återvänt!!!

och det med råge. Var riktigt varmt att jobba idag men nu vågar man inte klaga direkt. Har varit rätt körigt på jobbet de senaste dagarna så jag har varit helt slut när jag kommit hem och bara stupat i säng. Nu är jag i alla fall ledig i två dagar innan det är dags att gå på helgens långpass. Känns lite märkligt att vara inne i vardagslunket igen men allt rullar på som vanligt. tycker knappt dagen hinner börja innan det är dags att lägga barnen och man själv sitter och gäspar i soffan.
Elins pottträning går super här hemma men på dagis får hon ha blöja då de inte har rid att påminna henne om att gå på pottan hela tiden och det tydligen hade skett en olycka... jaja tillslut gör hon väl som här hemma och tar av sig blöjan när hon behöver gå. Känns lite tråkigt bara då hon varit så duktig här hemma och är jätte stolt.
blir inte så långt blogginlägg idag då jag sitter och gäspar som en tok och det är dags för Elin att lägga sig.
Lovar att återkomma i morgon igen.

En liten smak av sommaren

Kan ni tänka er... igår visade solen sig äntligen igen. Detta resulterade i att vi var ute i trädgården mer eller mindre hela dagen. Helin höll på att ösa vatten ur sin skottkärra och tvättade sin tre hjuling. Jag försökte läsa så gott det går med en två åring som har tusen frågor. Fick rensat ordentligt i rabatterna med. När Elin sov middag vid två tre gick jag oxå och la mig en stund. var så skönt att få sova ikapp lite. Elin kom och väckte mig igen vid fyra och då hade hon endå hunnit vara nere en sväng hos Fredric.
Efter vi fått i oss lite mat var det dags att ta itur med häcken. Äntligen var det uppehåll så man kunde få sen klippt. Och vilken skillnad det gjorde nu när den inte ser ut som ett yrväder längre och det känns mer öppet i trädgården än innan. Passade på att klippa gräset när vi endå var igång och grejjade.
Får se om jag inte skall slänga ner någon tålig ettårig växt i rabatten med ser lite tomt nu då det mesta har vissnat redan efter som jag tog ner det från värmland. sen skall nog krukan på framsidan få nått fint i sig med. Är juh först nästa år som rabatterna kommer se ut mer som jag vill ha dem.
Elin somnade relativt tidigt idag och var i säng redan runt nio och då passade Fredric på att åka och handla lite gott till oss att tugga på. Tyckte även att vi förtjänade ett glas vin. För att toppa detta får jag fotmassage av Fredric... en helt perfekt lördags kväll.

Idag skall vi väl få ordning lite här hemma har lie tavlor och annat som jag vill ha upp sen blir det städning som gäller. Är så tråkigt att komma hem från jobbet och känna att det första man måste göra är att städa.
just det måste sätta mig och bestämma vilken julkalender som Elin skall ha.... är hög tid att beställa den nu om jag skall hinna brodera färdigt den tills den skall användas.

RSS 2.0