Trädgårdsdags

                                                            
               



vaknade i morse och fixade så Angelica kom iväg till skolan.  Vi bestämde på vägen dit att hon skulle prova idag att gå själv från skolan och så skulle vi mötas halvägs.
Under tiden Angelica är i skolan börjar jag fundera mer och mer på att det hade varit roligt att ha lite blommor på framsidan nu när det är så gott. krokusen har juh blommat över och jag har inte hunnit sätta så mycket lökar i höstas.
Sagt och gjort mötte upp Angelica efter skolan då det bar av till blomsteraffären. Inte dumt när man har blomstercheckar att handla för så det blev en massa plantor med Penséer, en säck jord och så fick jag en knippe påskliljor på köpet att ha inne med...
Nä vi kom hem åkte alla krukor fram, jag och Angelica satte genast igång med att planterat och spika upp krukorna. blev jätte mysigt och fint... känns lite mer välkomnande nu när man möts av blommor. Efter Planterandet blev det fika ute i solen.... jag gjorde iordning smörgåsar, kaffe och dricka. Både jag och Angelica höll på att svettas bort i värmen så det blev att vi båda fick gå in och byta om till kjol.
Vid halv fyra var det dags för miniorerna för Angelica och då passade jag på att hämta ut ett paket på posten.
På vägen hem började jag känna av mina samandragningar riktigt ordentligt... kan kanske vara ett tecken på att jag har varit igång lite väl mycket.
Trots värken var jag tvungen att få ut trädgårdsmöblerna.... hade fått iden att grilla till middag. så innan jag hämtade Angelica igen så förberedde jag allt och gick iväg.... det tog lång tid åter igen så fick jag iont av mina sammandragningar och fick den där typiska ankstilen och vaggade fram.
När vi äntligen kom hem dukade vi och satte igång grillen... nästan varenda granne som gick förbi var tvungen att komentera hur mysigt det såg ut. Lagom till maten var färdig så kom fredric hem och vi njöt av en underbar middag ute i trädgården. Folk måste tycka vi är helknasiga som redan varit igång och grillat två gånger.



Nu sitter man här och kommer nog inte ta sig många meter mer ikväll.... är väl till sängen man skall hitta då.
Imorron är det dags för fika inne i stan..... lite kul att få träffa lite folk

Bm Besök

Idag var det dags att ge sig iväg till barnmorskan. Tre veckor har bara rusat iväg. Kom dit och som vanligt frågade hon hur allt var och jag svarade som vanlgt att det rullar på.... hon måste tycka jag är en tråkig person eftersom ajg aldrig frågar om något *skrattar*
Hon tog blodtrycket och det var bra men hade gått ner lite. Sen var det dags att lyssna på magen och när hon lyckades fånga upp det s måste hon träffat rätt på den lille för jag har aldrig hört hjärtljuden så tydligt och starkt. De tickade på i 134 (Lägsta hitils)  oxh den Lille gillade inte alls när hon var där och tryckte utan svarade med att sparka på som bara den. sen mätte hon magen och den var 29cm så jag följer min kurva bra ( den övre då) Sen pratade vi lite om värken jag kan känna ibland, den påminner lite om mensvärk och hon trodde det kunde vara förvärkar och att jag skulle vila när jag kände dem. För säkerhetsskull skall jag göra en urin odling nästa gång och skulle det bli värre skulle jag höra av mig.
fick en ny tid den 16/4 och efter det kommer besöken vara oftare.

Efter besöket hos Barnmorskan åkte jag och Lena till Kungälv och åt lunch ute i solen hur skönt som helst. Sen åkte vi hem till min mamma där jag fastnade ett par timmar ute i solen. Känner nu att ajg har fått bra med färg i ansiktet och på armarna. Mötte upp Fredric inne i stan så vi kunde åka hem tillsammans. Fantasin för midda var inte den bästa så det fick bli tonfisksallad med makaroner. det lev en riktigt smaskig sallad.

Vår vår vår vår vår ja den är här våren!!!!!!

Ibland kan bara inte få nog. fattar inte vart den här dagen har tagit vägen. Började dagen med en kopp kaffe ute i solen ihop med Lena där vi satt läng och bara nöööööööööjt av det underbara vädert. Sen var det dags för våfflor och vi åt så det sprutade ur öronen på oss. Efter maten var det dags för mera sol och kaffe.
Efter Lena hade åkt hem vid fyra så kunde jag inte hålla mig längre jag gav mig på att skruva ihop spjälsängen... och givetvis var jag då tvungen att bädda den med :-D så nu står den där och bara väntar på att den lille skall komma.
När Sängen äntligen var färdig så var det dags för årets tjuvstart...... vi drog fram grillen... men det gick verkligen inte att hålla sig... En underbar middag avnjöts i köket tillsammans med familjen... det räkte till och med till Lunchlåda till fredric imorron.

nä Nu är det dags att ringa mamma har inte pratat med henne på hela helgen. ABSTINENS *skrattar*





Lilla Litens säng!

Magen de senaste två veckorna!

Efter begärna om att jag skall lägga in lite bilder här med så slänger jag upp några.. har inga från denna veckan det kommer längre fram.




vecka 29


       
Vecka 28





vecka 27

Det var lite bilder i alla fall... Nu skall jag ta och väcka sambon min så vi kommer ut i solen och kan fixa lite i trädgården..... inte nog med det det är juh voffeldagen idag och Lena är på väg hit så det blir en riktig mys söndag.
Imorgon Börjar fredric jobba så det blir en omställning för oss alla jag får lära mig att gå upp och få iväg angelica til skolan sen stöka här hemma innan jag hämtar henne... efter det skall juh middan göras så den är klar när fredric kommer hem.
Kommer ta ett tag att vänja sig vid alla dessa nya rutiner men på nått vis skall det bli kul med att fungera som vilken familj som helst där gubben jobbar på dagarna och samtidigt slippa oroa sig för ekonomin.
Nä nu skall jag hoppa i mina nyinköpta snickarbyxor och göra mig klar innan de dyker upp här på dörren
:-D

Magbilder!!

har fått förfrågan om magbilder på mig.... lägger upp en adress till mitt galleri inne på familjeliv där man kan följa magen vecka för vecka

http://www.familjeliv.se/hem/pjatt/galleri.php

Veckans avslutning!

Denna veckan började juh väldigt bra... men den slutade ännu bättre!!!
Igår ringde min Mamma och berättade att mormor har fått lägenheten hon sökte så nu skall hon äntligen flytta ifrån sitt radhus och komma lite närmre mamma.
 Idag kom ett efterlängtat sms.... Fredric fick jobbet på proffice och skall börja jobba på måndag redan. Känns som om en jätte tyngd har blivit bortplockan och äntligen kommer vi helt kunna stå på egna ben och veta att  vi klarar oss ekonomiskt!!!

Inte nog med detta så var jag iväg och träffade carro henne har jag inte sett sen i juni förra året fast vi har haft kontakt på nätet sedan i oktober men det var underbart kul att se henne igen... och givetvis var man tvungen att reta henne lite för att hennes mage var allt lite större än vad min var... men det gillade hon inte *skrattar*
Det blev en fika ute i trädgården även om det var mer måln än sol men skam den som ger sig.... sen blev det gicetvis en hel del prat om bebisar vad man skall köpa och annat som hör där till. Satt även och tittade på massa gamla bilder vilket genast medförde en hel del skrattaden från oss båda.

Imorron blir det in till stan och fira allt som ha hänt denna veckan.. skall unna att köpa lite nytt till oss båda.. jag behöver lite mer kläder att ta på mig och har siktat in mig på ett par hängslebyxor och fredric behöver nya skor... sen får man passa på att njuta av solen...Har redan börjat likna en fräknig fröken men det är bara att fortsätta bygga på fräknarna.

nä nu skall jag mysa lite med gubben i soffan har köpt hem massa gott godis mmmmmmmmmm

Första Ale-Fikan

Japp då hade man varit iväg och träffat alla dessa ale-mammor man har lärt känna inne på familjeliv. De verkar vara ett skönt gäng och det var kul att äntligen få träffa lite folk  som bor nära en. Det var fullt med bebisar man kunde snusa på och ungar som sprang runt och lekte. Nu längtar man mer än någonsin på att den lille skall komma.
Fick mig en helt underbar promenad på väg till fikan väder är helt juvligt ute och det tog väl mig en halvtimma att gå upp för alla backarna... Lite synd att det blåser ute för vinden är än så länge rätt kall. hemvägen gick lite snabbare eftersom det nästan bara var nerförsbackar den vägen.

Inte nog med att jag har träffat goa tjejer idag min sambo var juh på intervju idag och det ser ut som om han kommer börja jobba på måndag :-D tänk om det kunde få vara så hade varit underbart om han nu fick jobbet och man slipper oroa sig för ekonomin varge månad. Han skulle få besked på fredag. De var tre sökande på två tjänster så odsen är juh på hans sida.

Vilken start på veckan!!!

Dagen började med en kopp kaffe ihop med Min vän Lena sedan bar det iväg ner till Bohus för att träffa läkaren. Min sjuskrivning skulle gå ut imorgon så det var dags att förlänga den. När jag kom in så hade han redan skrivit färdigt mina papper så det var inga problem där inte... nu sträckte den sig fram till den lille kommer, sen fick jag även recept på lite starkare värktabletter att ta när det är som värst med min ischias.
Tog även upp det här med att jag har försökt få tag i en sjukgymnast här i Älvängen men det ringer aldrig upp har jagat dem i tre månader nu utan resultat. Min barnmorska kom in och rekomenderade mig att söka i Kungälv istället. När jag ändå var På MVC ställde jag mig på vågen och gissa om jag blev förvånad är jag såg att jag bara har gått upp 4KG sedan jag skrev in mig hos barnmorskan.... Låter väldigt lite tycker jag men magen växer juh och mina värden är bra så jag får väl vara glad så länge inte vågen flyttar allt för mycket på sig.

Passade på att titta in hos sjukgymnasten nu när vi ändå skulle fika i kungälv och fick genast en tid för information för gravida och där efter skulle de se vad de kunde hjälpa mig med. Tänk vad snabbt det kan gå bara man hamnar rätt.
Lena och jag tog en fika inne i kungälv och strosade sedan runt lite i butiker och tittade. Hittade en helt underbar handarbetsbutik som kommer få fler besök av mig framöver... de hade värkligen allt :-D

När jag kommer hem hittar jag ett paket i brevlåden och i där fanns äntligen presenten till mina föräldrar som jag väntat på så länge.... blir perfekt att lämna dem till påsk då vi skall ner till dem. När vi hade varit hemma en stund ringer Fredrics mobil och ja det var om jobbet weeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee nu skall han på Inteervju på onsdag hos företaget så nu gäller det att hålla alla tummar som går men ett steg närmre i alla fall.

Elak Styvmamma??!!

Fy denna helgen har inte varit nått vidare känner mig som en tjatig och gnällig kärring. Det jobbiga är att veta om man gör rätt eller fel. För er som inte vet så har min sambo en dotter på sju år. Hon har denna helgen sagt emot allt jag ber henne om bråkar om allt. Det slutade med att jag fick nog igår.
Hon hade en kompis här i går. de lekte och hade kul på hennes rum men när det var dags för dem att städa upp och kompisen skulle åka hem då lägger hon sig på golvet med en kudde och säger att hon är för trött för att städa. Men riva ut allt det går jätte bra. Stackars kompisen hon fortsätter att städa men kommer ut efter en stund och frågar varför Angelica inte hjälper till.
Det slutar med att jag får gå in oh skälla på henne igen och hon börjar sura. Efter kompisen har åkt har hon desutom mage att fråga om hon får vara uppe till nio och äta popcorne. Nyss var hon juh så trött att ho inte kunde stå på benen eller städa.
Vet inte om hennes beteende kan vara  en reaktion på att det närmar sig för syskonet... Hon har blivit jätte klängig på sin pappa med och lyssnar inte för fem öre av det man säger till henne utan gör pecis som hon själv vill.
Det tråkiga är att det är jag som allt som oftast får ta disskusionerna med henne vilket  gör att jag känne rmig jätte tjatig och elak  många gånger. Men jag måste väl endå ha rätten att säga ifrån när jag tycker hon beter sig illa eller gör fel.
Vet inte riktigt vad jag skall göra.
Nu är hon i alla fall hemma hos sin mamma så jag har en vecka på mig att ladda tills hon kommer hit nästa gång. Blir juh inte lättare med graviditetshormoner och en stor mage.
Ni får inte tro att jag tycker illa om lilla Angelica, tycker hon är helt underbar men just nu är hon inne i någon sorts fas eller trots och jag  veet inte riktigt vad jag skall göra eller ta mig till

Min första Blogg

image4


Japp då var det dags att testa. Även jag har fått upp nyfikenheten för det här med bloggar. Har väl smugit på en nu när jag går hemma hela dagarna. Finns en del tid då att sitta här vid datorn och pilla.
Detta kan även vara ett kul sett för de som inte träffar mig att ändå kunna följa min graviditet även om jag nu har kommit så långt som till vecka 28 men det är juh en bit kvar trots allt.
Längtar så till våren då jag äntligen kan ge mig ut i trädgården igen och försöka få ordning på den. Får se hur bra det kommer gå nu med magen i vägen och ischiasen som bråkar men men nått kommer jag väl att få gjort i alla fall.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0