Hösten har kommit.

Ja nu är den här för nu har mitt hopp om de där sista ansträgningarna med lite värme på sensommaren/hösten blåst bort. just nu vräker det nre ute och blåser som bara den så idag är det till att hålla sig inne. Löven på tröden börjar så smått övergå till gula/röda och bruna färger.... vinterjackorna har fått leta sig fram från klädkamarens innersta vrå till att hänga nere i hallen.
Men det är väl dags att man inser att det är höst och försöker njuta av det som hösten har att bjuda på förhoppningsvi blir det några dagar med sol i alla fall och inte regn och rusk rakt igenom.

Ja nU är min lillskrutta hela tremånader och en vecka på dagen. Hon växer så det knakar alla kläder hon hade när hon kom har jag fått ta bort nu och upptäckte då att ojdå har inga body med långa ärmar... tyr att tradera finns så man kommer över ett gäng för ett hyfsat pris.
I övrigt så äter stumpan antibiotika just nu då en av barnen i föräldragruppen hade kikhosta så nu skall man få i henne detta i tio dagar... kan säga att det var int det lätaste att få henne till att svälja ner det.
Trots att hon är jätte förkyld håller hon humöret uppe och är som ett litet solsken dagarna i ända... är bara nätterna som är lite jobbiga och då är man lycklig för näsdropparna.
På sin Tremånaders dag började Elin få äta lite banan på dagarna.. men hur mycket hon får i sig och hur mycket det hamnar på haklappen ja det låter jag vara osagt men det går bättre och bättre för varge dag. Morotsdrickan däremot är inte lika poppis. Elin har även varit iväg på Öppnaförskolan för första gången även om hon sov igenom det mesta så fick jag fikat och pratat lite med andra mammor och papper.

På tisdag skall vi iväg till BVC hon skulle igentligen vacinerats men eftersom hon äter antibiotika nu få rdet vänta så det blir bara vägning och mätning.

Inte bara lilla Elin som är sjuker här i familjen... de senaste två dagarna harjag haft Angelica hemma från skolan då hon åkte på magsjuka... jag själv hade nått i veckan som fick mig att må jätte skumt... och Fredric han har blivit dunderförkyld... så vi alla har fått vår beskärda del.

Helgerna bara rullar på nu nästa helg fyller fredric år men då drar han upp till sthlm med sina spelkompisar på en träff så han får se den resan som sin present från oss i familjen.

Igår fick jag och Fredric oss ett sådant där lustigt infall igen... många av mina vänner är mitt uppe i husköp just nu och det har juh gjort att man blivit rätt sugen på det själv med... så när jag var ute och tog ut pengar igår fick angelica syn på en bild på ett hus och sa att där ville hon bo. På kvällen gick jag in på nätet och kollade och givetvis fastnade både jag och fredric för huset pang bom... så fredric knappade in våra uppgifter hos någon bakn och vips hade vi fått ett lånelöfte på 1800000. Får väl se om vi slår till på detta huset eller om vi väntar och ser om det dyker upp något närmre här om ett tag.. men vi båda är bra sugna pådet vi hittade det har precis allt vi vill ha.

Allt jag kan säga är att fortsättning följer.


tiden fortsätter att springa iväg

Ja vart den där tiden tar vägen har jag ingen aning. tycker bara dagarna rusar förbi en just nu. Vissa dagar får man gjort hur mycket som helst medans adra ja då hinner man inte med nått innan det är dags att gå och lägga sig.
tur man har de där dagarna då man är så effektiv att man nästan blir rädd för sig själv annars vet jag itne hur det hade sett ut här hemma.

Förra veckan var jag iväg på ett efterlängtat bröllop i släkten. Min kusin och hennes sambo hade äntligen fått tummen ur och ordnat detta. det var första bröllopet i släkten på 18 år, så ni kan juh tänka er att det blev en stor brakfest av det.
M-L var otroligt vacker som brud, maten var kanongod och festen var super trevlig så med andra ord fick hon sitt drömmbröllop som hon alltid velat ha. Nu är de väl nere på smekmånad och njuter av värmen.
Själv är jag jätte stolt som klarade av att vara ifrån min familj fram tills klockan slog tolv då fick fredric hämta mig. även om man var igång och festade och höll på så laddade man batterierna för att orka med hemma. är inte ofta man kommer ifrån.. tror det bara var dagen innan när jag var iväg och klipte mig innan har jag nog inte gått mer än ett par meter i från Elin.
   


På Måndagen begav jag Angelica och Elin oss ner till Göteborg. var juh tvugna och åka ner och säga hejdå till min lilla syster som gått och kärat ner sig i en Australiensare och nu bestämt sig för att bo långt där borta med honom. Så nu ser vi inte henne på över nio månader då hon kommer hem för att delta i syster fridas student. Inte klokt igentligen nästa gång hon ser Elin kan hon både gå och prata... tur det finns nätet och webcam så man kan följas åt lite i alla fall.
Vi kommer sakna dig här hemma men samtidigt hoppas vi att du får det underbart där nere och njut nu... nu kanske äntligen har din rastlösa själ hittat sitt hem :-)
 


På tisdagen var det dags för BVC för Elin igen... extra kontroll av höfterna. tyvärtr kände han fortfrande det där knäppandet så det har fått bli en remiss till ortopeden så det kan utesluta helt.. eller om dte nu visar sig vara något rätta till det. Han tyckte att det var bättre att kolla en gång för mycket än att de missar något.
Linda passade på att väga och mäta Elin och det är inte klokt vad den lilla damen växer på just nu. Idag stod vågen på 4920 och hon var 58,5 lång.

Onsdagen var vi bara hemma och jag drabbades tydligen av något virus för hjälp vad jag grejjade hemma... blev städat över allt och fick tömt tvättkorgen hängt in tvätten bytte gardiner... hade tänkt baka men kom iväg till affären så sent så det fick vänta till dagen efter. Sen har jag upptäckt att min lilla dotter har lärt sig att rulla runt från mage till rygg nu. la henne på mage för att lekamed de nya leksakerna och det tog inte lång tid så låg hon på ryggen... vet inte hur många gånger jag gjorde om detta och hon rullade över. det går fort när de väl lär sig en ny sak
   


På torsdagen var det dags för första träffen med Föräldra gruppen...kallt som tusan var det när vi promenerade iväg på förmiddagen, nu märks det att hösten har kommit. Har varit tveksam till föräldragruppen innan eftersom jag inte trivdes i den jag gick i när jag var gravid men det blev riktigt trevligt och jag kom inte hem fören klockan var tjugo i två. Vi bestämde oxå att utöver mammaträffarna så skall vi försöka komma ut och promenera en gång i veckan tillsammans.
Sen när jag kom hem blev det bakning för hela slanten testade på att göra amerikanska muffins och det blev riktigt poppis här hemma.. men en muffins räcker sen är man proppmät men Fredric lyckas klämma ner två men han är juh en gottegris i en egen liga den.


idag har jag inte fått gjort nått ka nbero på att man är bra trött efter att ha gått upp tidigt hela veckan sen så var det strul med Elin inatt då hon vaknade till flera gånger och bara gallskrek och varken mat eller gos lugnade ner henne men tillslut lyckades man få henne att somna om för att hon en lite nstund senare skulle vakna igen.
Som tur är har vädret varit uruselt idag så man har kunnat vara inne så i förmiddas somnade jag och Elin i soffan tillsammans.
Nu sitter Elin i babysitteroch Angelica försöker lära henne hur man spelar Frog.. ser ganska roligt ut men de har kul tillsammans :-D
ikväll blir det god mat och mys i soffan med hela familjen

RSS 2.0