sol och shopping

Vädret fortsätter att vara lika underbart idag med.
Morgonen har varit lugn här hemma Elin väckte mig vid åtta och tyckte det var dags att gå upp. Efter Elin ätit frukost och jag varit ute med hunden passade jag på att bada våran lortgris till hund.. det var verkligen dags för det.
Nu har jag varit duktig och lagt in alla våra räkningar och denna månaden ser riktigt ljus ut för en gångs skull. Känns så skönt att ekonomin äntligen börjar rätta till sig.
Så idag skall jag åka in och möta mamma i stan för lite shopping. Dels skall vi leta födelsedagspresent till min syster som fyller 20 i morgon sen blir det storhandling på apoteket med pollen medicin och festinghalsband och lite annat. Sen skall jag för en gångs skull unna mig lite kläder nu till våren. har 25% rabatt på kaphal idag så det blir nog in där och se vad man kan hitta.

Pollen

Nu har pollen kommit och det med besked. har känt mig täppt en vecka eller så och misstänkt att det varit pollen jag känt av. Idag på jobbet fick ajg det bekräftat. har nyst som en galning hela dagen ögonen har runnit och kliat som bara den. Satt på balkongen hos Lena när det blåste till lite och då såg man hur ett stort gult moln yrde iväg från björkarna.
Måste vara pollen som gör att jag känner mig så trött och har en fruktansvärd huvudvärk. Skönt att fredrics lön kommer i morgon för här är en som skall köpa allergimedicin imorgon. Det är ett måste om jag skall klara av att jobba i helgen då de säger att pollen kommer explodera ute.

nähepp då var det dags att ta hand om en otålig dotter i matstolen som ätit klart

22 månander

fy nu går det fort... Idag blir Elin 22 månader men andra ord är det bara två fjuttiga månader kvar tills det är dags för tvåårsdagen. tiden bara rusar iväg.




vi älskar dig skruttan

Mammaledig...

alltså vara ledig från att vara mamma. det var jag igår i alla fall. Efter jobbet igår gick jag hem till Lena där det bjöds på super god mat. Sen blev det en skön slapparkväll i hennes soffa. Elin och Fredric fick klara sig sjäva hemma. Jag sov över då vi skulle iväg tidigt idag. Hade lite svårt att sova Dels sov man inte i sin egna säng sen saknade man att ha Fredric brevid sig... en annan förklaring kan ha varit att Lena har så förbenat varmt hemma.

Sex i morse ringde klockan och jag fick väckt både Moa och Lena. Vi hade inte jätte bråttom då Moa skulle vara i skolan först vid åtta så det blir lite frukost och kaffe i godan ro. jag och Lena gav oss iväg efter vi lämnat Moa. Efter vi var klara med det vi skulle göra på förmiddagen bestämde vi oss för att överaska min syster på Allum. Hon blev lite smått paff när hon fick syn på oss i butiken. Hittade i alla fall en stor bok om trädgård som hon skulle köpa för personalpris till mig. Vi tog oss en stadig lunch sedan blev det fönstershopping i två timmar innan båda våra ryggar så ifrån. Framför allt Lena led verkligen med henne när hon kanppt kunde sätta sig i bilen den stackarn.
Gullig som hon är så körde hon hem mig. I bilen på vägen hem kände jag hur otroligt trött jag var. Hade svårt att hålla ögonen öppna så efter Lena hade åkt la jag mig på soffan och sov en stund innan det var dags att hämta Elin och börja med maten.
Nu blir det en lugn kväll eftersom man skall upp tidigt i morgon och jobba igen.

hemma idag

Det blev en dag till hemma med Elin.. både hon och jag har varit uppe större delen av natten så just nu vet jag inte vem som är tröttast... Dessa förkylningar får ta och ge sig nu. men det märks att Elin inte är bra hon sover redan för andra gången idag. Själv skall jag snart passa på att lägga mig en stund jag med.
vet inte om det är pollen jag påverkas så av men går runt med en bombtät näsa och huvudvärk till tusen. Har i all fall fått städat nedervåningen rikrigt ordentligt idag på förmiddagen så nu är det skinande rent när Fredric kommer hem från jobbet. Så med andra Ord är det han som får göra middagen idag.

ja just det skall ta nya kort på den där växten jag inte vet vad det är för nu har det kommit massa knoppas som hänger i klasar och är lila... helskumt

den fanns tydligen

Det har jag helt glömt att uppdatera om... Har juh sedan ett antal dagar tillbaka kört med ÄL-stickor för att se om jag äns ha ägglossning och gissa min förvåning när det visade stegring i helgen. Men jag fortsätter ett tag till med sitckorna för jag tyckte det var på tok för tidigt och sen så känner jag av ägglossningen idag och inte i helgen som jag då Enligt stickorna borde ha gjort... Eller hur det nu funkar.
Det positiva är juh att det i alla fall visar en förändring i hormonet men sen om ägget släpper eller inte det vet vara läkaren  som får ta sig en koll på mig i maj.

söndag

Som vanligt när jag har druckit alkohol så vaknar jag före tuppen. vet inte vad detta beror på men det slår aldrig fel. SÅ idag var jag uppe innan sju... typiskt då det var bestämt att Fredric skulle ta Elin dag så jag fick sova lite.
Tröttheten kom först runt tolvtiden då jag hade svårt att hålla ögonen öppna när jag satt i soffan. Elin vägrade att sova middag idag men efter att hon och jag legat i soffan och tittat på film tillsammans så slockande vi båda två gott. Blev väckt av dörrklockan då Lena och Moa kom på besök. Tog lite tid innan jag vakande till men lite kaffe gjorde susen.
Tiv fyra var det dags för middag och jösses vad ungarna åt det var inte många droppar köttfärsås kvar i grytan när alla hade ätit klart.
Jag var nog inte den enda som var trött idag för när vi satt i soffan efter maten var det Lenas tur att somna till. Vid sex var det dags för dem att åka hem igen.
En annan som är helt slut idag är Nikki.. hon fick nog lite förmycket frisk luft igår hon har sovit nästan hela dagen idag *skrattar*
Själv väntar jag bara på att det skall bli dags för barnen att lägga sig så man kan slå sig till ro och bara ta det lungt resten av kvällen. Får se hur länge jag lyckas hålla ögonen öppna idag

Grillkväll vid Hultasjön

Det var tänkt att bli en lugn Lördagskväll och Angelica skulle sova över hos en kompis. Men när mobilen ringde vid sex så blev de planerna ändrade. Det var Dennis som ringde och frågade om inte vi ville följa med till sjön som ligger här i närheten och grilla lite.
Otroligt nog så tyckte Fredric att det var en toppen idé. Så jag packade i ordning korgen med lite mackor till Elin korv till oss dricka och kaffe. Nikki fick följa med hon oxå eftersom de skulle ha med sig sin hund Rocky.
Dennis skulle igentligen ha köpt en påse med ved men det var slut så det fick bli kol. Sen gav skig killaran av in i skogen och letade ved eller rättare sagt allt som gick att älda kom de tillbaka med.
Kvällen blev riktigt trevlig Elin somnade i sin vagn och jag lyckades otroligt nog bli lite rund av fötterna då Dennis hela tiden såg till att jag hade en öl i handen. Rocky och Nikki sprang runt som tokar nere på stranden Nikki råkade trilla i sjön men som tur var hade hon selen på sig så jag lyckades fånga upp henne vid bryggan.
Vid elva tiden var det dags att dra sig hemåt och då blev det att vi alla åkte hem till oss för att spela lite tv-spel. Tror klockan var runt halv två-två innan vi kom i säng.




tack alla för en super trevlig kväll igår

Hjälp vad kan detta vara

Jag har juh ingen koll på vad som finns i kin trädgård än... det mesta har jag klarat av att identifiera men det kommer en växt som jag inte hittar vad det kan vara.
nu är min vödjan till er om någon av er andra känner igen vad detta är
När det började växa såg det ut som knölar och nu har bladen kommit.





någon som känner igen denna växt???

En skön Fredag

Som ni kankse märkte som blev det inte att jag satt så mycket mer viddatorn igår efter det att Elin vaknade. Dagen igår blev i alla fall riktigt mysig. När Elin vaknade blev det lite lunch ute i trädgården. Sen kom Angelica hem från skolan och då vart det föllt ös på båda två. Vi får det riktigt varmt på våran altan då det är soliga dagar eftersom det är söderläge och väldigt vindskyddat. Så det slutade med att jag bar ut en spann vatten till Elin att söla lite med. Den ena spannen efter den andra bars ut och vips så hade ungarna vattenkrig. Jösess vad de skrattade och hade sig.
Underbart när man kan vara ute på det viset och bara njuta.

                



Vid tre gick vi in då Elin trotts allt är förkyld och jag hade fått sol så det räckte och blev över. Det fick bli lite film inne under tiden jag gjorde mat.
Efter maten tog hela familjen sig en promenad till affären då det var dags att införskaffa lite fredagsmys. Det var fortfarande väldigt skönt ute trotts att klockan närmade sig åtta på kvällen.  snart snart snart komme de där sköna sommarkvällarna.
Kvällen bestod sedan av att jag och Fredric försökte titta på så skall det låta medans ungarna busade och dansade runt i vardagsrummet. Vid nio slocknade Elin som en stock och inte långt där efter somnade även Angelica.

Själv hade jag fastnat i ett spel inne på Facebook. avskyr när sådant händer men vet inte varför jag sitter vid det igentligen. Mafia wars fick jag en inbjudan till av en gammal kompis i går på dagen och sedan dess är jag fast. ignetligen så gör man juh inte så mycket och det mesta går ut på att vänta på att tiden skall gå ut.
Tur man har det fina vädret så man kommer ut lite med.


Underbara vårdag

det är inte klokt här istter jag i linne i trädgården med den bärbara i knät och håller på att smälta bort i värmen. Nästan så man är lite glad över att skruttan är sjuk så jag fick chansen att njuta av vädret.
Men det märks att hon är dålig hon har sovit i över två timmar nu och verkar inte vakna än. Får se om hon börjar röra på sig när storasyster kommer hem om en liten stund.
Funderar på om man inte skulle ta och grilla lite till middag idag... tyvärr har jag juh en man som inte alls är lika förtjust i att sitta ute som jag. Jag bor i trädgården på våren och sommaren. Och så fort lönen kommer så skall jag börja plantera och göra iordning lite här.

haha där fick jag för att jag skrev att Elin sov som en stock... nu roppar hon från övervåningen. ha det så skönt så länge

då var det dags igen

Ja då var man hemma med en snorig tös igen.
Hade haft planer att jobba eftersom det funkat så bra med dagis under veckan trotts att hon varit så snorig. Men imorse när hon kom upp var hon så genomförkyld med hosta och feber att jag tyvärr fick vara hemma igen. Känns inte som om det var allt för länge  sedan jag var hemma från jobbet.
Det komiska i det hela var att tidigt i morse ringde en kompis från jobbet och sa hur det såg ut inför kvällen och att jag var ensam med deligeringar och annat... hur jag nu skulle fixa det hade jag inte en aning om... sen gick det tio minuter och jag var tvungen att ringa och medela att inte jag heller kommer. Tror att de hade svårt att tro på att jag var hemma för Elins skull... men vad skall man göra. Förhoppningsvis är hon bättre till på måndag så jag bara behöver vara hemma en dag med henne. Tar så fruktansvärt styggt på lönen med VAB.

Blir väl att hålla oss i trädgården här hemma idag eventuellt kommer en kompis förbi på lite fika sedan.

Vara utan blöja fortsätter idag med än så länge har det bara varit en liten olycka så vi får se hur resten av dagen fungerar. Elin själv tycker det är jätte skönt utan blöja.

utan blöja.

Fick en ide igår Efter Elin hade badat. Hon sprang runt här naken och vägrade ta på sig blöjan... Så idag när hon kom hem från dagis blev det av med blöjan och försöka leta fram ett par trosor som skruttan kunde ha. Har inte köpt så mycket sådant då hon haft blöja jämt och jag tyckt det varit onödigt. Än så länge har det gått bra och hon har gått till pottan en gång när hon ville kissa. Får se om hon är lika suktig resten av kvällen.
Tänk att lillfia har blivit så stor så det är dags för blöjavvänjning.

någon som har bra tips på hur man gör för att vänja de små liven av med blöja och hur funkar det med dagis och så eftersom hon har blöja där hela tiden.

vart tog solen vägen

Idag fick jag sovmorgon till sju i alla fall När angelica skulle upp till skolan och inte långt där efter vaknade Elin. Men det är rätt skönt att vakna så tidigt när man är ledig för jösses vad man hinner med saker. Har fått röjjt på övervåningen nu på morgonen som jag tänkt göra länge men inte fått tummen ur riktigt.
Mina planer att plantera lite idag grusades då jag såg att det regnade. Visserligen behövs det då det är rätt tort ute i mina rabatter. Får väl se om man inte kan få Planterat lite i krukorna till helgen istället.

Skruttan är förtfarande snorig och jag tyckte hon var lite varm igår kväll men humöret är rätt bra endå och nu på morgonen har hon vräkt i sig frukost.

Vid tolv idag kommer marianne bort och passar barnen då jag är tvungen att åka in på ett personalmöte i två timmar. Skall bli spännande och se om vi äntligen kan få reda på när vi skall ha semester sen är det en hel del punkter som skall tas upp nu inför sommaren . Men det är lite segt att bara åka in för två timmar. Förhoppningsvis får jag åka bil hem efteråt.

nä nu är det dags att göra iordning lite frukost till mig själv med.
ha en skön dag alla

En kopp kaffe

Tänk att en kopp kaffe kan vara så god.
Sitter här i lugn och ro med en kopp nybryggt kaffe. Barnen sover äntligen Disken är klar tvätten inne så nu återstår bara en lugn kväll i soffan. Skall väl ge mig ute på en runda med hunden snart med. det bästa av allt är att man inte känner sig stressad över att få allt klart inför morgondagen och ingen tidig morgon väntar heller... Hade de startat ett rent kvällsskift på jobbet hade jag nog varit först att hoppa på. jag är allt annat än en morgon människa.

ha nu en mysig tisdagskväll på er

vardag igen och en snorig tös

Nu var det tillbaka till vardagen igen. kan lova att det var riktigt tungt i morse när väckarklockan ringde och man var tvungen att masa sig ur sängen. Undra om inte hunden var lika trött som jag när vi gick våran lilla runda i morse för den gick extremt långsamt idag.
Somnade till en stund på bussen på vägen till jobbet men vaknade som tur var till precis innan jag skulle av. Iofs hade det inte kunnat hända så mycket mer än att jag skulle bli sen till jobbet.
Hela dagen idag har jag gått som i ett töcken och inget har blivit som jag planerat det på jobbet. Tydligen är mina pensionärer lite krasliga av sig och orkar inte med dusch och städning idag.
Sen har vädret varit lite skumt idag som bidragit till en huvudvärk som inte varit av denna värld... tur att man aldrig går hemifrån utan tabletter. Det har viserligen varit rätt varmt och gott men först var det disigt och så mulnade det på och slängde några regndropar sen kom dissolen tillbaka och när jag skulle åka hem mulnade det på igen.
Med andra ord blev det ingen grillning idag får se om man har vädret på sin sida imorgon istället.

Elin blir bara mer och mer snorig.. vet inte om man märker av det mer nu när vi är hemma och inne mycket mer för näsan rann konstant uppe i värmland men då var hon inte så tät och hostig som hon är nu. Är ledig imorgon i alla fall så hon får en dag hemma sen får vi väl se om hon fixar dagis på torsdag... de har juh i alla fall inte hört av sig något idag därifrån så det måste juh funkat bra med andra ord. Men hon är helt slut ikväll får se hur länge jag lyckas hålla henne uppe... tänke försöka till åtta i alla fall så jag får lite sovmorgon imorron. Skulle verkligen behöva få sova ut ordentligt.
Igår skulle jag fått sova och Fredric skulle ta Elin men gissa om det inte var en dam som smet upp till mig på övervåningen och satt och kletade godis i håret på mig så jag skulle vakna.... sådant får hon inte för sig när pappa ligger kvar i sängen och sover.... Är väl inte meningen att man som mamma skall få sovmorgon.

nu skall jag ta hand om disken och plocka lite innan man kan sätta sig och ta det lungt för kvällen... Elin sitter klistrad framför svampbob så man får passa på


återhämtning

Det är märkligt att man alltid skall vara så trött när man kommer hem från Värmland. Igentligen borde man juh känna sig enormt utvilad efter en helg som denna. Men jag viste juh detta sedan innan så därför ville jag åka hem redan som igår så man får fixa lite hemma och så innan det är dags att återgå till skola och jobb samt att den värsta tröttheten har lagt sig.
Dagen idag har varit rätt fin den med även om det har varit disigt men det har endå varit såppas varmt att jag hängde ut tvätten i förmiddags och nu när man plockade in den på kvällen luktade den så där somrigt gott.
I övrigt har vi inte gjort så mycket. Lena och Moa var här uppe en sväng men det blev mest att vi satt i soffan och slappade och tittade på galenkaparnas revy kasino feber.

Nu sover ungarna får se hur länge man själv orkar vara upp men det blir nog en rätt tidig sänggång om man skall orka upp tidigt imorgon. men jobbar bara tre dagar denna veckan så jag skall inte klaga. Får hoppas att vädret fortsätter vara lika gott som det varit de senaste dagarna.

ha en skön kväll alla

Påskhelgen.

I Fredags drog hela familjen iväg till sommarstugan i värmland. vi kom väl iväg runt tolvtiden men denna gången tog det lite längre tid upp än det brukar eftersom vi var tvugna att ta vägen om arvika för att lämna av Angelica som skulle sova hos en kompis som flyttat upp.
sammanfattningen av helgen som kommer är tagen ur dagboken som vi skriver varge gång vi är på kammern som stället heter.

090410
Vid femtiden kommer vi upp. Nikki var först ut, efter många timmar i stillhet var det härligt att få springa av sig ordentligt.    Efter att ha burit in alla grejor var dags för kalkomiddag, det smakade utmärkt.  
Efter middagen var det dags för Elin att utforska trädgården. Det blev några kakor gjorda men framförallt lärde hon sig att sätta på vattnet. Det var väldigt fascinerande men slutade med en väldigt blöt och kall Elin. Vi andra satt på altanen och tog det lungt tills solen försvann.  
Kvällen avslutas på övervåningen med lite snacks och vin. Elin uppvisar danstalanger till programmet "Så ska det låta". Värmen på övervåningen blev lite väl häftig, vi fick uppna fönstret för att få in lite kyligare luft. Purrning vid 22.30

          


090411
Vi vaknar till en underbar morgon. Elin och jag var först uppe, redan vid halv sju tiden. de andra låg och drog sig fram till halv nio. Det blev inte någon frukost på altan, bara några plusgrader ute. Värmen hade dock hållt sig bra inne i stugan i natt. Lite väl häftigt på övervåningen.  
Efter frukosten blev det lite mer trädgårdsarbete. Elin hjälpte morfar att samla ihop all löv och fick sedan en åktur i skottkärran. Helt plötsligt dök det upp två ryttare med var sin jättestor häst. Elin blev väldigt facinerad men Nikki fick kopplas för hon ville i väg och leka med dem. 
  Annans blev det en väldigt lugn påskafton. Vi åt lite påsklunch med ägg, sill, lax och lite annat smått och gott och njöt av solen på altan.  
Fredic och pappa tog en promenad ner till sjön. De konstaterade att man hade gallrat ganska ordentigt i skogen. Trots att det börjat torka upp låg is och snö kvar på skuggiga ställen. Det gick att gå ner fast det var fortfarande väldigt lerigt på en del ställen. Isen låg kvar liksom båten och kanoten. På väg ut till Jan Petter udden såg de att bävern varit i farten. Bävern hade fällt flera stora björkar kapat alla kvistar, grenar och gnagt bort allt näver där hon kommit åt. Det blev den långa vägen hem det vill säga de gick bilvägen, vilket var riktigt skönt efter alla mat och slöande.
 Pappa tog fram och gjorde iordning grillen. Fick även fixat tändningen. Till middag vankades det grillad fläskfilé med kantarellsås. Det smakande utmärkt. Efter en lång och sen middag hjälptes vi åt med disken för att sedan sätta oss på övervåningen. 
  Till filmen Australia blev det lite snacks och lite vin. Vi kom i säng vid halv tolv tiden.

            


090412

Även denna morgon var Elin och jag först uppe, vid halv åtta tiden. Det blev frukost klockan nio. Vi konstaterar att vi kommer att få ytterligare en fantastisk dag. Solen strålar från en klarblå himmel och temperaturen är redan på väg upp över tio grader.

Dagen blir en riktigt lugn och avkopplande påskdag. Vi sitter på altan och njuter och Elin leker med sina sandsaker under lönnen. Nikki far runt och bara älskar friheten att kunna springa hur mycket som helst.

mamma och pappa tar en sväng in i skogen för att se hur det ser där de tagit ner skog. De konstaterar att det nog blir svårt att plocka kantareller på sluttningen ner mot sjön. Det ligger en hel del grenar och kvistar kvar från avverkningen så det blir svårt att ta sig fram där det tidigare fanns en massa kantareller. Det verkar dom om de varit ända ner till sjön men det är för lerigt att kunna tas sig hela vägen ner. Skogsmaskinerna har kört upp ordentliga spår och det var fortfarande för blött att kunna gå i spåren. Nikki tyckte dock att detta var jätte kul. Hon far runt så leran sprutade och hade inga problem att ta sig fram. Efter denna lilla skogs tur fick jag duscha Nikki för att få bort den värsta leran.

Till middag blev det varmrökt lax och lite rester från i går i form utav pyttipanna. Efter middagen börjar vi packa bilen och förbereda hemresan. Innan vi åker tar vi den traditionella gruppbilden på trappan. Vid sextiden kom vi äntligen iväg och körde mot Arvika för att hämta upp Angelica. Var väl hemma i Älvängen runt halv elva på kvällen

    

fler bilder från helgen hittar ni i våran bilddagbok
hoppas ni har haft en lika underbar helg som vi har

Nikki

Idag har Nikki fått vara med en tjej som inte bor allt för långt här borta. Har träffat henne då hon varit ute med sin hund och vi har väl Pratat en del. kan lova att denna tjejen kändes som en gåva från ovan då Marianne inte längre kan ta  våran hund på dagarna och denna tjejen kommer och bara erbjuder sig att hjälpa oss.
Nikki har nog varit i paradiset idag med långa promenader och fått leka med massa andra hundar. Hon har varit helt slut här hemma nu under eftermiddagen.
Har kännts så skönt att inte behöva gå runt på jobbet och ha dåligt samvete för hunden och behöva stressa hem för att Nikki måste ut.
Du skall ha ett jätte stort tack som säller upp och tar våran hund du annar inte vad det betyder för mig. Och det känns så bra att veta att Nikki har det helt underbart på dagarna nu när man jobbar.

Packat och klart

Nu har man äntligen gjort veckans sista arbetsdag. Den har rullat på riktigt bra men jag har haft en konstig känsla i kroppen att det var helg... har kännts helskumt men det är väl för att man redan ställt in sig på Ledigheten.
Kom hem i rätt hydsad tid idag med eftersom jag åkte med Andrea. Hämtade Elin på dagis och fick med mig alla kläder och regnkläder som vi skall ha med oss.
Sen mötte jag upp hundvakten som kom med Nikki.
Väl hemma satte jag igång och städade och sedan blev det mat. Medans kycklingen stod i ugnen började jag packa.. tycker det är så svårt att packa rätt vid den här årstiden man skall ha med kläder både för om det är varmt på dagarn och ifall det blir kyligt... ser ut som om vi skall vara borta en halv evighet. Sen blir det väl en del packning när man har barn med.
Så nu är det bara tandborste Nikkis skålar och lite sådant som jag skall packa ner i morgon på förmiddagen. Vi skall väl försöka komma iväg runt tolvtiden i morgon förhoppningsvis lyckas vi då jag inte vill komma upp allt för sent. Men samtidigt vill jag inte stressa iväg.. skall bli så skönt med sovmorgon.

Vad skall ni andra hitta på nu under påskhelgen??

Påskpyssel

Idag när jag kom hem hade redan Fredric hunnit hämta Elin från dagis. När jag kommer in i köket får jag se de sötaste påskpyssel. Tänk att man har en dotter som är så otroligt kreaktiv.


Snart dags att åka

Nu börjar det dra ihop sig att ge sig iväg till jobbet. Får hoppas kvällen går fort och vädret inte blir allt för dåligt under kvällen.
Morgonen har varit skön i alla fall Elin kom smygandes till mig vid sju men kröp upp i sängen och tittade på svampbob fram till åtta så jag fick slumra en stund till. Sen var det upp i med frukost och på med kläder.
Tror det var en liten dam som hade brottom till dagis idag.. hon slängde på sig kläderna och skulle gå innan jag var klar. Nu mera skall hon juh köra vagnen själv istället för att sitta i den så det tar lite tid att komma fram ibland men men nu hade vi juh god tid på oss.
Jag hann itne mer än att ta av henne kläderna så fick jag en slängpuss och hon tyckte jag skulle gå. Känns rätt skönt när lämningarna funkar så bra nu annat var det i början. Nu ser jag inte min skrutt fören imorgon eftermiddag då hon sover när jag kommer hem och sover när jag går imorron.

Award!!!!

Denna underbara AWARD har jag fått från carro
blev så glad :-D jätte stort tack



själv skickar jag denna vidare till

Marci

Kerstin

creyla

Jenny


Jätte stort grattis Fru Marcela Bolwede

Måste få Gratulera lilla Marcela som nu mera kan titulera sig Fru Bolwede.
I lördas den 4/5 bar det iväg till rådhuset för henne och Niklas för att knyta banden.
Tänkte på dig hela dagen hoppas ni hade en underbar dag Present kommer
Massor med kramar från mig och hela min familj



En ledig dag i solen

Helgen har sprungit undan. Även om man har jobbat långpass både lördag och söndag så gjorde vädret att det inte kändes så farligt långt endå. Tyvärr går juh dagarna man är ledig lika fort de med.

Dagen idag började med att jag fick ett sms om att en kompis var på väg hit upp. Sen vaknade Elin som hade somnat bredvid mig på morgonen. Vi gick upp åt frukost och tog på oss i godan ro. Vid nio knackade det på dörren. Efter en stund ringer en arbetskamrat till mig och tjötar lite. Sedan kommer hon på att vi kan juh komma hem till henne hon bor inte allt för långt ifrån mig. Sagt och gjort vi plockar över bilbarnstolen till min väns bil... jag lyckades efter liter ilskna ord men tillslut satt den där. När vi kommer upp till Andrea ligger solen på och där hon har bordet är det helt vindstilla. Med andra ord parkerade vi oss där. Elin var lite blyg i början men efter ett tag släppte det och hon började röjja runt som bara den. Efter lite mat vid elva var Elin helt slut och somnade gott i resesängen som Andrea gjorde iordning. De andra gav sig iväg och köpte lite lunch medans jag satt ute i solen och gottade mig. Elin måste varit trött för hon sov i över två timmar. Man kunde juh inte tro att hon var nyvaken för det tog inte lång tid innan det var full fart igen och hon Dansade,hoppade och sjöng för sig själv på uteplatsen.


Sedan var det dags att röra sig hemåt... har juh lite att göra hemma men har redan fått tvättat en maskin tvätt varit ute med hunden och damsugit.
Vill ha allt tvättat innan vi åker upp till värmland på Långfredag. Skall bli riktigt skönt att få komma bort från hemmets fyra väggar en helg.
Har lite mer att fixa hemma sen blir det ut i solen igen... misstänker att vi är två som kommer sova riktigt gott ikväll efter all frisk luft.

vad har ni andra hittat på i detta underbara vårväder

Vin och tacos

Idag åkte jag, Elin och Angelica ner till min mamma efer Angelica kom hem från skolan. På vägen ner somnade äntligen Elin efter myclet om och men.. hon sov bara en halvtimma runt elva mitt på dagen. Tyvärr blev inte denna sovstund så lång den heller då hon vaknade ganska snabbt då hon hörde min bror som kom ner för trappan.
Först när vi kom dit blev det kaffe och lite mackor i väntan på att min Syster frida skulle komma hem. Hon var mer än lovligt stressad när hon kom. Visade snabbt vad hon hade fixat som vi skall ge marcela i bröllopspresent i morgon.
Medans Frida badade fixade jag och mamma middagen och ungarn satt och lekte vid köksbordet.
När vi satt och åt och pratade kände jag verkligen hur mycket jag saknade det.. här hemma slänger alla bara i sig maten så går de från bordet så fort de är färdiga. Hemma hos mamma sitter vi alltid länge och pratar om ditten och datten. och gärna ett glad vin eller två till.
Efter maten fortsatte barnen leka med leran mamma hade köpt till Elin.. såg lite roligt ut då åldrarna på de som satt med leran var rätt varierande. Elin på två år Angelica på nio och så min bror på 17 som kivades med Elin om verkygen han ville använda. Kan lova att det såg rätt roligt ut.
sist kvar vid bordet blev jag, syrran och mamma och då blev det givietvis en del tjejsnack och lite mer vin.
Var en riktigt mysig kväll ångrade bara att jag inte tog med mig lite vin hem med... ja ja lätt att vara efterklok.
vid halv nio hämtade Fredric upp mig och Angelica så nu är Elin kvar hos mamma under helgen då jag skall jobba.
nu får ni ha en trevlig kväll för det skall jag ha
kram

R.I.P

Fick igår beskedet om att en före detta skolkamrat till min syster hittats död i ett annat Land. Han har varit försvunnen sedan i början av mars och alla hade väl förhoppningar om att han fortfrande skulle vara vid livet. Många har ställt upp både med att leta och skänkt pengar till fonden för att finansiera söknadet. Ibörjan när jag läste om försvinnandet kände jag bara igen hans namn men tänkte inte så mycket mer på det... Fören jag såg honom på bilder och förstod vem han var. jag minns honom som en stjyst kille som höll sig i bagrunden men var alltid lika glad. Givetvid går mina tankar till hans familj och vänner.
Det som tynger mig mest är att veta hur otroligt Ledsen min syster är just nu. Pratade en stund med henne på msn.. och vad skall man säga vi sitter på varsin sida av jorden. Hon har haft en hel del kontakt med sina gamla klasskamrater och annat under tiden som man letade efter honom och fick igår beskedet via sms. Måste kännas jätte jobbigt att vara så långt borta nä de flesta av alla sörgande och vänner finns här och kan stötta varandra i denna tragedi... men där nere sitter hon. Visst hon har sin kille och hans familj men endå Alla som vet vem han är och som kände honom finns juh här.

Syrran jag tänker på dig och det är bara att höra av sig om du vill prata
massor med kramar från alla oss här hemma

En solig dag och Bolivia Bazar

Det har varit helt ljuvligt ute så jag fick inte alls gjort allt som jag hade tänkt mig... men nedervåningen blev städad i alla fall övervåiningen får vänta till i morgon. har fått röjt en hel del på altanen idag med så nu går det att sitta där ute utan att vara omgeven av massa bröte som skall till tippen.
Ungarna har varit ute större delen av dagen så nu har båda två somnat gott.



Efter middagen idag gav vi oss iväg till Bolivia bazaren på angelicas skola.. tror det var 27 året i rad som de anordnade detta. Kändes som om hela orten var där plus lite till. Sällan man ser så mycket folk här i älvängen.
Lyckades i alla fall få tag i några fynd både till hemmet och till Elin. Var rätt trött då jag grejjat hemma hela dagen och som tack för det börjar ischasen bråka med mig och mensvärk på det... kände mig som ett ilkset monster balnd allt folk.
tur det fanns popcorne som man kunde muta Elin med när hon blev lite för grinig.


Nu skall jag slå mig ner i soffan med en kopp te och färska frallor som vi köpte. riktigt gott.
Imorgon bär det iväg till mamma

Tidig morgon

Tänk vad mycket det kan göra bara man får sova två timmar till. Idag gick vi upp först vid sju då Angelica skulle gå upp för att göra sig klar att gå till skolan. Redan nu är andra maskinen med tvätt igång och jag har hunnit damsuga hela lägenhten samt vika in massa tvätt. Får se om jag itne skall ta och passa på att ta rutorna här hemma idag med eller om det får vänta till nästa vecka. Golven får vänta tills lillskruttan sover Sen blir det att göra lite fika och ge oss ut i den sköna solen
Skall se med om jag kan komma underfund med vad det är som kommer upp ur jorden i min rabatt... har juh inte en susning om vad som finns eftersom vi flyttade in i november men nu kommer både det ena och det andra men vad det är har jag ingen aning.

vad skall ni andra hitta på för kul i det underbara vädret idag

Nästan lite Sommar

Dagen idag började som vanligt. Släpade mig upp när klockan ringde vid fem för att ta på mig och ge mig ut med hunden. Det vr riktigt kyligt ute och dimman låg tät. Var rätt trött efter bara fyra timmars sömn. Blir så ibland då man går från att jobba kvällen till att börja tidigt på morgonen. På vägen till bussen ringde jag upp mamma som vanligt. Det ljusnade ganska fort och när vi närmade oss GBG så hade Dimman nästan försvunnit.
Redan vid åtta då vi börjar att gå ut till våra pensionärer så visade solen sig... Det kändes i luften att det skulle bli en underbar dag ute. Det bästa med det fina vädert är att alla är på så gott humör både arbetskamraterna och vårdtagarna. hela dagen har flutit på som bara den idag och man har tagit varge chans att få en stund i solen. Har även fått putsat rutorna hemma hos två av mina vårdtagare idag så nu har jag bara tre kvar. Får se om jag inte kan hinna med några i helgen eller i början på nästa vecka.
Runt Elva möttes jag Lena och Sara upp vid torget och köpte oss en varsin glass som vi avnöjt mitt ute på torget i solgasset.
Helt plötsligt var halva dagen gjort.
Kom på vid ett att jag skulle hem till en vårdtagare jag haft i många år nu och hon Fyller 90 på fredag så jag tog mig svängen förbi blomseraffären och köpte en liten rosbuske som satt i kruka. Vet att hon igentligen inte alls vill veta av sin födelse dag men nått litet ville jag ge i alla fall.
Det blev att vi tog en fika tillsammans ute på balkongen och hennes son kom förbi en stund med.

På vägen hem fick jag en chans att sitta i solen igen då det var 20min tills min buss skulle gå men det blev så varmt att jag fick ta av mig till t-tröja.. folk trodde nog inte jag var riktigt klok. På bussen hem somnade jag gott med lokalradion i örat och vaknade fem minuter innan jag var hemma. Sen var det ut med hunden på en timmas promenad i det underbara vädret innan jag skulle hämta upp lillskruttan.

Så nu sitter man här och ser ut som en kräfta i ansiktet och känner hur det hättar... får nog tänka på att smörja in mig imorgon när vi är ute. Är Ledig imorgon och förhoppningsvis så är vädret lika fint då
Hoppas ni andra har haft det lika gott som jag i solen


Tanten på ingång

Nu ser det ut som om tanten har tänkt att visa sig... en si sådär 22 dagar senare... har haft en del indikationer att så skulle vara fallet och värken i magen är ganska skarp nu och kommer bara i korta perioder... På ett sätt känns det skönt men samtidigt är man juh lite besviken. Men när skall denna jäkla kropp börja fungera då??? Nu kommer jag i alla fall föra dagbok över hur blödningarna är och hur långt det är till nästa.. så får gyn ta ställning till om jag eventuellt behöver hormoner för att kicka igång min ägglossning ordentligt igen. Det blev väl antagligen togrubbat efter jag slutade med mini piller... Det positiva är i alla fall att tanten kommer nu för innan hade jag ingen blödning alls var först i januari den bestämde sig för att komma tillbaka. Innan dess gjorde den uppehåll sen mars förra året.. lite segt.
Funderar på om jag skall köpa ägglossningstest och köra på med för att se om jag ens har någon ägglossning och när den är.. som det är nu har jag juh noll koll.


RSS 2.0