Påskhelgen.

I Fredags drog hela familjen iväg till sommarstugan i värmland. vi kom väl iväg runt tolvtiden men denna gången tog det lite längre tid upp än det brukar eftersom vi var tvugna att ta vägen om arvika för att lämna av Angelica som skulle sova hos en kompis som flyttat upp.
sammanfattningen av helgen som kommer är tagen ur dagboken som vi skriver varge gång vi är på kammern som stället heter.

090410
Vid femtiden kommer vi upp. Nikki var först ut, efter många timmar i stillhet var det härligt att få springa av sig ordentligt.    Efter att ha burit in alla grejor var dags för kalkomiddag, det smakade utmärkt.  
Efter middagen var det dags för Elin att utforska trädgården. Det blev några kakor gjorda men framförallt lärde hon sig att sätta på vattnet. Det var väldigt fascinerande men slutade med en väldigt blöt och kall Elin. Vi andra satt på altanen och tog det lungt tills solen försvann.  
Kvällen avslutas på övervåningen med lite snacks och vin. Elin uppvisar danstalanger till programmet "Så ska det låta". Värmen på övervåningen blev lite väl häftig, vi fick uppna fönstret för att få in lite kyligare luft. Purrning vid 22.30

          


090411
Vi vaknar till en underbar morgon. Elin och jag var först uppe, redan vid halv sju tiden. de andra låg och drog sig fram till halv nio. Det blev inte någon frukost på altan, bara några plusgrader ute. Värmen hade dock hållt sig bra inne i stugan i natt. Lite väl häftigt på övervåningen.  
Efter frukosten blev det lite mer trädgårdsarbete. Elin hjälpte morfar att samla ihop all löv och fick sedan en åktur i skottkärran. Helt plötsligt dök det upp två ryttare med var sin jättestor häst. Elin blev väldigt facinerad men Nikki fick kopplas för hon ville i väg och leka med dem. 
  Annans blev det en väldigt lugn påskafton. Vi åt lite påsklunch med ägg, sill, lax och lite annat smått och gott och njöt av solen på altan.  
Fredic och pappa tog en promenad ner till sjön. De konstaterade att man hade gallrat ganska ordentigt i skogen. Trots att det börjat torka upp låg is och snö kvar på skuggiga ställen. Det gick att gå ner fast det var fortfarande väldigt lerigt på en del ställen. Isen låg kvar liksom båten och kanoten. På väg ut till Jan Petter udden såg de att bävern varit i farten. Bävern hade fällt flera stora björkar kapat alla kvistar, grenar och gnagt bort allt näver där hon kommit åt. Det blev den långa vägen hem det vill säga de gick bilvägen, vilket var riktigt skönt efter alla mat och slöande.
 Pappa tog fram och gjorde iordning grillen. Fick även fixat tändningen. Till middag vankades det grillad fläskfilé med kantarellsås. Det smakande utmärkt. Efter en lång och sen middag hjälptes vi åt med disken för att sedan sätta oss på övervåningen. 
  Till filmen Australia blev det lite snacks och lite vin. Vi kom i säng vid halv tolv tiden.

            


090412

Även denna morgon var Elin och jag först uppe, vid halv åtta tiden. Det blev frukost klockan nio. Vi konstaterar att vi kommer att få ytterligare en fantastisk dag. Solen strålar från en klarblå himmel och temperaturen är redan på väg upp över tio grader.

Dagen blir en riktigt lugn och avkopplande påskdag. Vi sitter på altan och njuter och Elin leker med sina sandsaker under lönnen. Nikki far runt och bara älskar friheten att kunna springa hur mycket som helst.

mamma och pappa tar en sväng in i skogen för att se hur det ser där de tagit ner skog. De konstaterar att det nog blir svårt att plocka kantareller på sluttningen ner mot sjön. Det ligger en hel del grenar och kvistar kvar från avverkningen så det blir svårt att ta sig fram där det tidigare fanns en massa kantareller. Det verkar dom om de varit ända ner till sjön men det är för lerigt att kunna tas sig hela vägen ner. Skogsmaskinerna har kört upp ordentliga spår och det var fortfarande för blött att kunna gå i spåren. Nikki tyckte dock att detta var jätte kul. Hon far runt så leran sprutade och hade inga problem att ta sig fram. Efter denna lilla skogs tur fick jag duscha Nikki för att få bort den värsta leran.

Till middag blev det varmrökt lax och lite rester från i går i form utav pyttipanna. Efter middagen börjar vi packa bilen och förbereda hemresan. Innan vi åker tar vi den traditionella gruppbilden på trappan. Vid sextiden kom vi äntligen iväg och körde mot Arvika för att hämta upp Angelica. Var väl hemma i Älvängen runt halv elva på kvällen

    

fler bilder från helgen hittar ni i våran bilddagbok
hoppas ni har haft en lika underbar helg som vi har

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0